Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:49 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Мар 26, 2007 9:48 am 

Здравейте колеги,

темата е доста деликатна, а на всичкото отгоре е добила и неприятен завой. Виждам, че самият Радо си е променил становището на 180 градуса, като съм сигурен, че е направил доста голям компромис със самия себе си. Както и да е...
Вероятно доста от вас знаят, че се моткам в няколко френски мухарски форума. Погледнах правилата за писане в единия от тях, където - съвсем естествено - в самия край се споменаваше и за рекламата (преди това има ред други изисквания към потребителите, свързани най-вече с етичното отношение към колегите и правилното и грамотно писане). Ето какво има там като регламент:
"Рекламата няма място в този форум! Професионални търговци, които искат да вкарат тук някакъв вид информация отноно риболова с муха и шнур, може да се свържат с уеб-майстора - единственият, който е оторизиран да разрешава такъв тим въпроси. Потребителите на форума обаче са в правото си да изказват мненията си за всички стоки и продукти..." Тоест темата "Да си купя ли шнур на Рио?" не би трябвало да е реклама, а по-скоро питане, а в името на коректността е по-добре да се пита "Какъв шнур да си купя?" и еивентуално в самата тема да се напише, че се колебаеш между Кортланд, Рио и примерно още някакъв.
Според мен за реклама може да се броят постове като следния: "При Дария пуснаха страхотни и евтини мухарки, идвайте да си купувате, вчера си взех една - чук е!"

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Мар 26, 2007 11:48 am 
Аватар

Бат Стан написа:
...Според мен за реклама може да се броят постове като следния: "При Дария пуснаха страхотни и евтини мухарки, идвайте да си купувате, вчера си взех една - чук е!"

Бат Стане, много зависи и кой казва нещо. Защото например аз ако видя нещо грабващо вниманието, веднага бих споделил във форума какво и къде съм видял, колко струва, бих препоръчал който иска да го види, ще попитам и за мнения. Според мен това не е реклама, а помощ (за този, който не е в течение) и дискусия (аз се интересувам дали някой вече не е закупил продукта, как го намира, и т.н.). Който ме познава, знае, че не съм рекламен агент на никого.
Не , че у нас има много търговци, заслужаващи да ги рекламираме за отношението им към потребителите. В моята класация на първо място са "АЛЕМ" и FMS (аз всъщност от там си купувам продуктите на АЛЕМ), защото в Габрово иначе няма как да си купи човек свестни неща...аз не мисля. че това е реклама - убеден съм, че такова е виждането на голяма част от потребителите на форума. У нас пазарът е токлова свит и беден, че ако не си отваряме очите един-другиму, сме жив зян...

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 26, 2007 1:07 pm 
Аватар

Здравейте отново!!! Абе както е казал другаря Ленин - Всичко опира до мярата!!! В интерес на истината повечето от нас веднага ще усетят подвеждащата тоналност, която "звучи" от подобни постове. Проблемът е за по-младите колеги / без да ми се обиждат /, които чистосърдечно биха повярвали на подобна информация и биха се набутали с каквото там се възхвалява!! Поне от тази гледна точка бат,ви Райко си ляга с чиста съвест вечер - поне досега не съм имал случай някой нов колега да остане недоволен от това, което съм му препоръчал / а още повече се надявам така да стоят нещата и с убавините, които съм продал на някои от вас :lol: :lol: /. Поздрави и съм много радостен, че нещата във форума потръгват отново!!!!! Остава само да ПИШЕТЕ, не може само да четете и да си пиете кафето :wink: :wink: :wink: !!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Мар 26, 2007 2:58 pm 

Здравейте,
За Не-смешните неща:
Това с отпадналото правило № 9 е практично решение / я, да го кажа аз, дето никога и по никакъв повод не съм "страдал" от него е смешно, ама нейсе!/. Защото другата алтернатива е или да се остави някаква обща и разтеглива формулировка, която да води до недоразумения /както беше/, или да се ползват готови правила от законодателството- защото ги има: и за скрита реклама, и за нелоялна конкуренция, и за нелоялно привличане на клиенти, и т.н.! Обаче това би довело най-малкото до две неща:1. Заедно с всичките им пояснения, правилата на форума ще придобият обем и съдържание на "Большая Советская Енциклопедия; 2. Безсмислените и дълги спорове от рода на " ама аз исках да кажа... " и " ти всъщност каза и с това наруши.... " ще изядат безкрайно много форумно пространство и време.
Затова- честито, и хвала на Акулов! :D
За смешния плач:
Сега, да ме прощават всички засегнати, ама се сещам за Тери Пратчет- " Седят си старите еднодневки на припек, и си говорят:"Ех, кви времена дойдоха, сега младите не стават за нищо, едно време, преди два часа, какви еднодневки имаше срад нас, е-хе-е-е!"."
Еми, имало ги е- и сега ги няма! Сигурно са еволвирали, полетели... и пъстървите са ги изяли!
:D
Та изводът е: на който му се пише- да пише, на който само му се чете- да чете, на който му се лигави с царски внучета и капризи- да се лигави!
Защото ако Дон Кихот беше съвременен мухар, сигурно щеше да каже:"Свободата, Санчо, е на върха на мухарката!"
Аз бих добавил "Откъм нашия й край!"
Бъдете свободни!
Успех!
:!: :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 26, 2007 3:58 pm 
Аватар

Правилно решение, но твърде, твърде късно е взето. Защо ли? Този въпрос оставям като риторичен.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 26, 2007 5:09 pm 
Аватар

Мале :? Ся увидех че в предишният си пост съм визирал правило №8 па съм писал №9 :oops: Е оправих го ама след дъжд качулка :oops:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 28, 2007 1:06 pm 
Аватар

Батковци , ходите ли за риба маа м у с....? :lol: :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 28, 2007 1:16 pm 
Аватар

Тук определено стана като в парламента

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 28, 2007 2:48 pm 
Аватар

Още едно неангажиращо мнение: Форума е много хубав, има много и разнообразна информация. Жалко е да го разваляме като се настройваме едни срещу други.

Радо , предполагам има мн хора които са ти благодарни за създаването и подържането на хубавия саит, не ги разочаровай.

Не мога да взема страна кой крив и кой прав, но саита е наистина мн хубав и тука прочетох много неща за мухарския риболов.

За рекламата: подържам мнението че е различна за всеки. Ще видим какво ще стане с новите правила на форума.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 28, 2007 4:33 pm 
Аватар

BOJO написа:
...Радо, предполагам има мн хора, които са ти благодарни за създаването и подържането на хубавия саит, не ги разочаровай...

Аз съм един от тях!
<winers

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3

Часовете са според зоната UTC + 2 часа