Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:49 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 23, 2007 8:24 pm 
Forum Admin
Аватар

Radi Palazov написа:
Радо обръщам се към теб, след като правилата предизвикват спорове и съмнения в хората, които пишат - значи не са добри. Много просто, не са ясни или просто не трябва да ги има...

Здрасти, адаш,

Кажи ми точно кои точки от правилата за писане не са ясни?

Поздрави!

Радо

П.С. По-късно в темата ще отговоря на Росен от Габрово защо смятам, че има скрита реклама в поста му. Както ще ви направя и един елементарен разбор, защо опитните мухари спряха да пишат във форума, имам ясен и неуспорим отгвор за това, ще видите.

Последна промяна akulata на Пет Мар 23, 2007 9:26 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 23, 2007 9:01 pm 
Аватар

Аз съм в очакване на разбора...,че ще е елементарен е повече от ясно...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 23, 2007 10:29 pm 
Forum Admin
Аватар

robko1 написа:
Ами то излиза ,че всичко е реклама?Ако някой ме попита на каква кука съм ги вързал и аз кажа -реклама.Ако кажа от кой сайт съм ги видял-реклама на сайта или в повечето от случаите на д-р Мишо .Ако ли пък името на реката от която съм хванал риба-реклама на реката и населените места през които минава.Ако пък съм се крил в храстите, докато подавам -скрита реклама на мене си .Недай ,боже пък да спомене човек,че е отишъл после в близкото кръчме да пийне една бира и да се изпусне да му каже името.На мен ми се струва,че границите за забраната на реклама са размити вече до безкрайност и местени по собствено усмотрение ,наистина обезсмислят писането на много от постовете в сайта.

Здрасти, Роска,

Разбирам иронията ти!

Моля те за съвет! Кажи ми, как да направя така, как да формулирам правило за скритата реклама, че хем да се споделя информация на стоки, било то от към магазини и цени, хем да не се прави скрита реклама на стоките? Дай ми точна формула по която да работя за напред и която да помага за развитие на форума и да не се стига до теми като тази?

Съгласен съм, че форум на лични съобщения не е форум, но какво да направя, че да угодя на всички?

Поздрави!

Радо

П.С. Всички, които имат идеи са поканени да споделят.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 24, 2007 11:03 am 
Аватар

akulata написа:
robko1 написа:
Ами то излиза ,че всичко е реклама?Ако някой ме попита на каква кука съм ги вързал и аз кажа -реклама.Ако кажа от кой сайт съм ги видял-реклама на сайта или в повечето от случаите на д-р Мишо .Ако ли пък името на реката от която съм хванал риба-реклама на реката и населените места през които минава.Ако пък съм се крил в храстите, докато подавам -скрита реклама на мене си .Недай ,боже пък да спомене човек,че е отишъл после в близкото кръчме да пийне една бира и да се изпусне да му каже името.На мен ми се струва,че границите за забраната на реклама са размити вече до безкрайност и местени по собствено усмотрение ,наистина обезсмислят писането на много от постовете в сайта.

Здрасти, Роска,

Разбирам иронията ти!

Моля те за съвет! Кажи ми, как да направя така, как да формулирам правило за скритата реклама, че хем да се споделя информация на стоки, било то от към магазини и цени, хем да не се прави скрита реклама на стоките? Дай ми точна формула по която да работя за напред и която да помага за развитие на форума и да не се стига до теми като тази?

Съгласен съм, че форум на лични съобщения не е форум, но какво да направя, че да угодя на всички?

Поздрави!

Радо

П.С. Всички, които имат идеи са поканени да споделят.

Здрасти ,Радо.
Наистина не съществува средство за регламентиране на скритата реклама,точно защото понятието е твърдо разтегливо и не може да се сложи в рамки.Ето защо, според мен би трябвало да отпадне и да важат ясните правила-да не се казват магазини и цени.Сега ясно е че дори и тогава ще се получават недоразумения,но това е неминуемо при наличието на множество хора ,а оттам и мнения в сайта.Защото ето според мен ,как щеше да се развие моята тема след въпроса на Таз "от какво са направени бръмбърчетата",ако не бях отговорил подробно.Можех да кажа от "Швейцарска сламка".Следващия въпрос щеше да е "какво е това?"Следва обяснение и естествения нов въпрос "Къде може да се намери?Написвам му аз на ЛС ,но сам се сещаш ,че още доста хора/особено от новите/ чакат отговор на същия въпрос.И след мълчание от моя страна ,ще последва:"Абе ,колега няма ли да кажеш откъде","Ей, много му порастна работата на това момче,та вече и с какви неща връзва,та и не ще да каже откъде..".Дори и да не го напишат много хора ще си го помислят.И така.
От друга страна съзнавам ,че и на теб не ти е никак лесно да балансираш и да служиш като буфер.Но не мога да ти дам точна формула ,защото съм много далече от материи като "как се прави сайт,връзките с рекламодателите и пр.Но ето във "Фишинг мания"/това не е реклама :lol: / и по-точно в "Мухарски риболов" ограниченията по тоя въпрос са сведени до минимум/ако ги има въобще/.Та ясно е ,че работат е завързана и аз също ще съм благодарен на колегите ,които дадат съвет и заедно да продължим да пишем тук ,защото този сайт,поне според мен е безценен за всеки посветил се на магията мухарство.Поздрави на всички!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 24, 2007 7:36 pm 
Аватар

Проблемите са сериозни и не трябва да бъдат подминавани с лека ръка. Наистина е много трудно да се оцени кое е скрита реклама. Например в израз като: "Купих еди си какво от еди къде си на таква цена", аз лично не виждам нищо рекламно... Не смятам, че е реклама и коректно сравняване на продукти на спонсорите и други такива. Мисля, че всеки ще разбере какво значи "коректно" и "добронамерено" сравняване и какво е "сравняване", направено с цел да бъде подчертано превъзходство на даден продукт, а дори и той да е най-калпавият... В значителна степен "рекламирането" зависи от нагласата на потребителя. Но не мисля, че желанието за помощ трябва да се тълкува като реклама. Нека обаче поне не се "цензурират" адреси на магазини и цени - те са много полезни за хора от провинцията. Има доста теми, с подобни "доработки"...

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 25, 2007 8:36 pm 

Цитат:
"нека всички които имат идеи да ги споделят"

Здравейте,макар че не пиша често във форума го посещавам от дълго време и винаги ми е било интересно да срещна великолепните хора които пишат в него.Това което става с на практика разпадането на форума никак не е приятно за всеки един от участниците,включително и за мен,затова и ще си позволя да взема отношение по въпроса,през погледа на човек който не живее в БГ.
Радо,според мен генералната грешка е твоя с опита да вкараш хората от форума в някаква норма изградена от правила и точки,като същите тези норми са направени не в интерес на участниците,а на рекламодателите които се предполага че биха искали да спечелят същите тези участници за свои клиенти.
Това ти е основната грешка и наистина мисля че по този начин всъщност правиш антиреклама на спонсорите.В по-голямата си част редовните посетители на форума са запознати с абсолютно всичко което се предлага на пазара като артикули и цени,включително и онлайн търговията.Това са реалностите и нито ти,нито който и да било може да спре този процес в ерата на интернет комуникациите.Няма как да спреш хората да обменят информация за какво,къде и колко при положение че повечето се познават лично,а има и други места където да споделят инфо.
Без да искам да давам какъвто и да е акъл на спонсорите,в тоталната битка за пазар методите от недалечното минало няма как да работят и пътят за печелене на клиенти е съвсем друг.Това че момчетата са купили нещо не от тях,а от друго място би трябвало да ги накара да се запитат защо не са го купили от тях,а не момчетата във форума да се чувстват като контрабандисти а Пигов шефа на картела. :D Всеки би се обидил от такова отношение.
Това е Радо,вместо да се правиш на милиционер,ако искаш да спасиш форума(ако изобщо това може да стане вече) го остави да го развиват неговите участници,ако продължаваш да си държиш на "правилата" според мен нямаш никакъв шанс и съвсем скоро ще го напуснат дори и тези заради които се разби.
България има нужда от форум на мухарите,има и доста голяма група която дава сърце и душа за флай фишинга.Все ще се намери някой да направи форум където да се срещаме.
това е което мисля и набързо го написах,всичко най-хубаво.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 25, 2007 9:53 pm 
Forum Admin
Аватар

Привет,

Благодаря на хората дали предложения и съвети. Внимателно ги обмислих. Ето какво реших:

Правилото за скрита реклама отпада изцяло. Всеки може свободно да споделя качествата на стоки, цените им, магазини от където са закупени и всичко останало, което считат за нужно.

Правилата са обновени и моля всеки да ги прегледа.

Поздрави!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 25, 2007 9:56 pm 
Аватар

Aз мисля, че Радо вече стори необходимото, поне що се отнася до това, което зависи от него. Сега остава и ние да направим каквото звиси от нас.
Евала, Радо, по-добре късно отколкото никога!

Bate Raiko написа:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 25, 2007 9:56 pm 
Аватар

Георгиев каза:

"Радо,според мен генералната грешка е твоя с опита да вкараш хората от форума в някаква норма изградена от правила и точки,като същите тези норми са направени не в интерес на участниците,а на рекламодателите които се предполага че биха искали да спечелят същите тези участници за свои клиенти. "

Съгласен съм с казаното от Боби, но го поглеждам от малко по-различна гледна точка. В единия от отговорите си на Ради Палазов го казах, сега пак ще го повторя - фирма Алем в момента, поне според мен, са най-сериозните продавачи / доставчици на мухарско оборудване и това е факт, за който има редица обективни причини / сред тези причини обаче не сме нито ние, като участници във форума, нито Радо като негов собственик /. Просто няма как да не бъде така, като вземете предвид, че цифром и словом има трима-четирима вносители на такова оборудване, от които само момчетата на Алем могат да сложат една "работна" макара с шнур и да излезат с вас пред магазина и да почнете да хвърляте с такъма!!! Другият вносител на сериозни марки ви иска попълнена автобиография, свидетелство за съдимост и клетвена декларация :wink: :wink: , за да можете да се докоснете до Харди - извинявайте, ама така не се прави търговия, и изобщо не ме интересува, че и той е спонсор на сайта \:D/ \:D/ !!! Останалите просто нямат образно казано "силици" да се сравняват с Алем. Е.... момчета това е положението, независимо дали ни харесва или не.... Та в тоя ред на мисли си мисля колко ли е голяма помощта на Радо или на някои от нас за реномето и просперитета на Алем...ами честно да ви кажа...според мен на тях от чисто търговска гледна точка хич не им дреме за пространните ни писания във форума.
И пак в тоя ред на мисли няма как да не се съглася с Боби, че на практика се получава така, че със стриктното следване на правилата за рекламата, на практика Радо им прави мечешка услуга, защото обикновено си казваме - ахааа.....ето ги тия, станаха му началници и почнаха да му дърпат юздите......
Не искам и не мога да взема отношение по въпроса защо редица от по-опитните мухари спряха да пишат във форума - нито съм им съдник, нито говорител. Факт е обаче, че има отдръпване от форума, но според мен ще допуснем голяма грешка, ако типично по български седнем отстрани и се "наточиме" да видим сеира на Радо!! Затова според мен трябва да има компромиси и от двете страни, иначе другото.....другото е съсипия!!! Поздрави на всички!!!! Малииии :oops: :oops: :oops: :oops: , докато съм писал, Радо е взел мерки!!! Евала Радо, сега сме ние на ход!!!! Поздрави и очаквам активност от всички!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 25, 2007 10:05 pm 
Аватар

Bate Raiko написа:
...Факт е обаче, че има отдръпване от форума, но според мен ще допуснем голяма грешка, ако типично по български седнем отстрани и се "наточиме" да видим сеира на Радо!! Затова според мен трябва да има компромиси и от двете страни, иначе другото.....другото е съсипия!!! ...

Георгиев написа:
...В по-голямата си част редовните посетители на форума са запознати с абсолютно всичко което се предлага на пазара като артикули и цени,включително и онлайн търговията.Това са реалностите и нито ти,нито който и да било може да спре този процес в ерата на интернет комуникациите.Няма как да спреш хората да обменят информация за какво,къде и колко при положение че повечето се познават лично,а има и други места където да споделят инфо...

Това са едни от най на място казаните неща до момента!

Bate Raiko написа:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 25, 2007 10:55 pm 
Forum Admin
Аватар

Bate Raiko написа:
И пак в тоя ред на мисли няма как да не се съглася с Боби, че на практика се получава така, че със стриктното следване на правилата за рекламата, на практика Радо им прави мечешка услуга, защото обикновено си казваме - ахааа.....ето ги тия, станаха му началници и почнаха да му дърпат юздите......

Да се включа и по една тема, която напоследък гледам че се дъвче в сайта - комерсиалени ли е сайта и собственост на кого е?

http://forums.akulata.com/viewtopic.php?t=1604&postdays=0&postorder=asc&start=15

Когато започнах работа в АЛЕМ, на въпрос на Росен отговорих, че двете неща трябва да бъдат разграничени, говоря за сайта и работата ми като продавач консултантв АЛЕМ.
До ден днешен съм спазил това, смятам да го продължа и за направед. Сами виждате, че няма тема в която да се включа, отиде там и там и си купете това и това. Често ми пращат лични съобщения, в които ме питат какво сме получили или дали имаме дадена стока. Отговарям им по същия начин както на Росен.
Единствения ми началник тук в сайта ми е съвестта, и никой не ми казва какво и как да правя.
А твърдения, че сайта е комерсиален ме развеселяват яко.
Всичко е просто и ясно - аз пиша за мухарски риболов, имам предвид сайта, той се чете от хората, набира скорост, появяват се и спонсори, нали знаете, какво значи спонсор.

Това е положението, сайта е информационен и такъв ще си остане.
Отказах се от идеята да правя онлайн магазин към сайта, е, тогава щеше да е комерсиален. При положение, че сега съм в нещата повече от всякога, лесно мога да го направя, но просто не желая. Комерсиален щеше да бъде и ако сложех брояч на кликанията. Тогава всяко кликане от даден потребител щеше да е стотинки в джоба на Акулата.
Но не.
Сайта е такъв какъвто го виждате, както и аз съм такъв какъвто съм пред вас, упорит, в момента надъха повече от всякога, за да постигна целта си, а именно - да помогна за това, мухарския риболов в БГ да се издигне на ниво.

Сам няма да успея, ще разчитам и на вашата помощ.

А колкото до това, защо напуснаха потребители форума, елемнтарно е, не се ли сещаш и сам, а Валери?
Има правила, които хората не желаят да спазват и когато им се каже, че не са прави си дигат чуковете и бегом по алтернативните форуми, както беше и в твоя случай с Мунчо преди време, помниш ли Валери?Както стана и с Павката Иванов, Косьо, Гергененов и кой ли още не.
Верно, са ще кажете, е "все ли ти си прав Акуло, пиле шарено?" Не не всякога, както и в този случай със скритата реклама. Но не си бих камшика, а се опитвам да поправя грешката си, като продължавам твърдо напред.

Питал ли ме е някой някога, колко пъти съм си мислел да отеба и форуми и сайтове и всичко и да не се занимавам повече с това? Най-малко десет пъти.

Та така...

На който му се пише да си пише, на който не, да не пише, да си чете там каквото иска да си прави. Но когато влезе некой и ми се изцепи, "Ееее, Акула, къв си ти бе, това и това така требва да правиш, това и това е така треа да е" ми става смешно. Преди се палех, ма вече не.

Та така.
Ае лека вечер, че ми се стоплли ракията, пуста да остане... хех.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 25, 2007 11:13 pm 
Аватар

Аз лично НИКОГА не съм се съмнявал в "диагнозата" ти,Радо :D :D :D - а именно БОЛЕН на тема мухарски риболов и абсолютен идеалист - така го мисля.И винаги съм ти казвал,че това,което правиш напълно ми допада и подкрепям.
За мен няма значение кой къде отишъл да пише и т.н. За мен единствения мухарски форум е този,за това и нямам и никога няма да имам регистрация в "другия" форум.Просто този ми е на душата....
Пък и досега не съм видял списък с именити БГ мухари-капацитети,с които да се съобразяваме и да взимаме за пример,ма на тая тема не ми се пише....
Колеги,дайте да се стягаме и да си пазим "къщичката" и да си я правим по-приятна за "живеене".....

Сигурен съм,че 90% от вас,както и аз в това число,най-много обичате да си пиете кафето на страниците на Акулата.А и не само ние - редовно има и поне по 5-8 гости.....

Е т'ва ме мъчеше....

Поздрави ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 25, 2007 11:23 pm 
Аватар

Мммммммммммммммммммм , айде и аз кат още по редко списуващ даже и от Георгиев ( допреди време не беше баш тъй амЪ ) да се уметна ! Баси кат сме почнале у тоя ред с "проблемете" ми иде ........... абе , смех , смех та чак тъжно да ти стане :? В случая визирам таз тема http://forums.akulata.com/viewtopic.php?t=3473 съпоставена с тез http://forums.akulata.com/viewtopic.php?t=749 правила ( едно по-малко ) , еле па специално правило №8 ! Начи у случая , един пат имаме яка подкрепа на нащо си законодателство , друг пат го пренебрегваме у в полза на туй че примерно Лий Улф бил , бил решил тъй ако и нащо си законодателство да ти разрешава ен си пъстърви у нормата и ен си кленове и пр. уловено по разрешено законному начину да си ги прибереш :shock: Баси оттам натам много се затормозвам и почвам да се чуда кое е правилното , да се спазва закона ил да се улита у норма която некой къде си нема друга работа я е въвел па други ( тука не коментирам имат ли си или немат работа !!! ) възприемат !!! Начи у случая барем според мене за що иде реч - господина Улф си лови рибки из цел свет и го снимат с камерата ил апаратот как го прави , оттам натам решава - ама що па само аз да пущам рибите коит съм хванал без значение дали ми е разрешено или не ?!? що да не пробвам дали и други няма да ми се вържат на акъла ?!? ( тука подчертавам че не искам да засегна неговите последователи ! просто споделям мнение !!! ) - оттам натам се чуда примерно господина Хънт като достатъчно медийно известен тип не би могъл да спретне едно - да ловиме Басс сал с алуминиеви бухалки - или Станилча мамин залтен ( къде доста хора издърпа и си съдра задника да ги забележат па после да му го апат ) също кат известен БГ журналя да не сътвори свое си движение от типа - ако пъстръвката не е хваната на Геле Чвора то задължително требва да бъде транспортирана и пусната у "Лайнарника" или ако сме многу далече от негу у най-близката септична яма :? Та тва си ме тормози мене най-вече , как един път може да застъпваме и богововееме пред закона ако и да е въвел нещо мега простеещо според доста колеги а друг път да потъпкваме същия този закон като молиме да се не прави нещо но и в същото време предупреждаваме че уекинко и след серия от ЛС мнението или темата което ( която ) са напълно съобразени с действащите в БГ закони ще бъдат изтрити !!!

Ае лека !

пп. - ма много кофти звучат и тия неща къде некой за нещо се нацупи и изеднашка секи му праи евала и го цилива по канчето та да спре да риве и то баш кога си му требе един як кютек та белким се усвести !!!

Последна промяна Павел Иванов на Пон Мар 26, 2007 5:07 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 26, 2007 1:59 am 
Аватар

...

Последна промяна D-r Misho на Пет Юни 22, 2007 7:50 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 26, 2007 7:25 am 

Акулата взе правилното решение! Но така или иначе ,правила трябва да има и те трябва да се спазват.Това ,че живеем в балканска държава и сме по темпераментни не означава ,че всеки трябва да си прави каквото му скимне. Правилата са норма на поведение и по скоро ни напомнят за това каква е идеята на форума.Говоря за етичното отношение на всички които пишат .Само като се замисля, какъв форум щеше да бъде този ,ако можещите и знаещите продължаваха да споделят опит!Говоря от името на съвсем начинаещ.Ето аз например ,тъкмо си купих менгеме и материали и на следващия ден доста от поетапните снимки на мухи изчезнаха. Не че няма друго място от където да погледнеш,но само тук си ми беше кеф да разглеждам и да се уча. И все още ,като най големия наивник всеки път влизам във форума с надежда ,че може би някои хора са променили решението си. И продължавам да вярвам защото форума е добър и може да стане още по-добър ,но от кого ли зависи!?
А що се касае за рекламата, като че ли има кой знае какво голямо разнообразие на мухарски стоки за да говорим за реклама. Такава беднотия е по тия магазини ,че ми се плаче.Отиваш с парите си и няма!Купуваш не това което търсиш ,а това което ти се предлага. А за Варна - пълна трагедия.Това е от мен. Успешна работна седмица на всички!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 40 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа