Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:47 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Мар 31, 2008 5:23 pm 
Forum Admin
Аватар

Привет,

В самото начало на форума, следях стриктно за скандали във форума, и триех всички теми още в тяхното заформяне. Много хора се оплакваха от липса на толерантност от моя страна, заради което от един момент нататък реших да оставя нещата в ръцете на потребителите на форума.

Оказва се обаче, следейки последните два дни мненията във форума, че недостойния език и отношение между потребителите изпъкват, което лично на мен, като собственик на форума не ми харесва.

Лесно се блокират потребители, натискам няколко копчета и съотвения повече няма да може да пише. Но не ми се ще да върна старата си "слава".

Затова очаквам предложения, как да направим форума по-добър, отколкото е в момента? Какво не ни достига в отношенията помежду ни? Защо постоянното дразнене и ескалиране на напрежение присъства на страниците на форума? Какво да променим?

Поздрави,

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 31, 2008 5:57 pm 

Радо,според мен-нищо неможе да се промени!Това е манталитет,нашия уникален манталитет!Такава нация сме и затова сме на това полужение!
Но това по никакъв начин не влияе на форума,той си е добре!
Ако искаш направи една секция "господарите на пъстървата",да може тези,които се чувстват специални,да си имат място,където да си пишат тяхните виждания,без да цапат навсякъде!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 31, 2008 6:03 pm 

Аз пък ще помоля потребителите, ако обичат, да не копират мои неща от други форуми и да ги пренасят тук. Тъй като тук от доста време не съм писал, хеле пък за риболов на пъстърва през седмицата. Началото на "оная" тема беше взето от друг форум.
Уточнявам нещата заради това, че някой може да е останал впечатление, че съм писал в този форум за ходене за пъстърва в делничните дни, което не е вярно. Със здраве,наслука на всички.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 31, 2008 7:58 pm 
Аватар

Радо както vanio каза нищo не можеш да направиш,защото всеки разбира нещата по свой собствен начин.За едни едно е правилно за др. друго това е,това е истината и за това ще има разногласиа.Все ще се намери някой да си покаже рогата.Това мисля аз по темата

Добър човек си.Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 31, 2008 8:22 pm 
Аватар

Според мен Форумът си е добре.Даже върви нагоре,нищо,че не всички имат възможност да ловят пъстърва и оттам повечето репортажи,мухи и т.н. да са свързани с "Шарената".Какво да направим,основния обект на повечето от нас е кефалът.Дай Боже повече пъстърва и пъстървови излети занапред.

А иначе,не може пък хич без някаква караница.Хора много - мнения и идеали - още повече....

Още не съм чел какви са последните мнения в "онази тема",но бих помолил колегите - спорът си е спор,караницата - караница,но ще е добре ако няма крайни обиди,сравнения и т.н. Така поне нещата все ще са поправими....

Поздрави на всички ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 31, 2008 8:32 pm 
Аватар

Радо, здрасти!! Като един от най-активно писалите в темата на Таткото се чувствам длъжен да взема отношение.
Единственият начин да се подобри тона на всяка дискусия е личния самоконтрол на всеки.....Не мога да си позволя да се обърна към колега/колеги с изречение, което започва по следния начин - вместо да квичиш...и т.н. Редовно "вършея" из Родбилдинг.орг и такъв израз и поведение е просто невъзможно да се срещне, макар че понякога се отварят и коментират теми от сорта - "къде се слага макародържача" или "къде се слага върховия водач "......Колкото и странно за някого да прозвучи, никой не си и помисля да изрази някаква жлъч към такива полуолигофренски въпроси. Напротив - с уникално търпение и добронамереност се обяснява на попиталия и то не от кой да е, ами например лично от Том Киркман - една от съвременните легенди на съвременния американски родбилдинг!!!
Регистрирал съм се в този форум най-вече да комуникирам с всички по един нормален и равностоен начин, а не за да раздавам квалификации, оценки и други подобни.....Та от тази гледна точка, когато един човек не желае да си наложи някакъв самоконтрол на изказа и поведението, никой и нищо не е в състояние да предотврати известно ескалиране на тона - всеки от нас е личност с достойнство и с някаква граница на търпимост спрямо подобно поведение.
В интерес на истината, въпреки положените героични усилия в тази насока, не се стигна до героично осиране :lol: :lol: , както удачно написа ти преди няколко дни, за което поздравявам всички колеги!!!
Гневът винаги е бил лош съветник......но и безкрайното предлагане на бузите за "шамари" е неприемлива опция..Поздрави на всички!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 01, 2008 2:03 am 

Напоследък прави впечатление един факт - за съжаление не всички потребители на форума когато пишем, мислим (с добро) за хората, които ще прочетат мненията ни. Вероятно повод за по-свободния израз е убеждението, че потребителите сме все пак един не толкова голям кръг от хора, голяма част от които се познават лично, и той би бил приет и разбран от тях.
Но това просто не е така. Форумът не е затворен за нерегистрирани посетители, той има много читатели, знайни и незнайни (колко от нас са го чели с месеци преди да се решат да се регистрират). А колко от тези анонимни читатели са юноши, младежи или дори деца? (Все пак те най-лесно възприемат информационната мрежа, наречена Интернет - присъщо им е.)
Те попиват всичко и семената покълват в сърцата им. Обаче дали от тях ще израснат цветя или бурени???

Да не обмисляме ефекта от думите си граничи с безотговорността. Не ме разбирайте погрешно - не спора е това, което предизвиква негативни впечатления - без спор не би могло да има размяна на мнения, и липсата му би предотвратила развитието на форума. Но грубият език е абсолютно ненужен и според мен недопустим, при положение че целим да трупаме в този форум информация, полезна за потребителите му, настоящи и бъдещи.

Във форума, както и в закона за любителския риболов, има правила, които е нужно да се спазват от ползувателите им. Недоволни от правилата има и ще има, независимо от справедливостта и целесъобразността им. Аз лично съм на мнение, че най-силния "стимул" за спазване на правилата са самосъзнанието и личните етични норми, които идват отвътре, а не "оковите на закона".
Но когато има "бракониери", които не желаят да ги спазват, тогава се налага "пазителите на закона" да прилагат санкции. И ако на реката можем да роптаем по повод бездействието на ИАРА, то във форума това е наша отговорност - на всички потребители и на администратор/ите в частност, с властта която им даваме чрез гласуване (анкети). А никой нарушител не е "прославил" санкциониралия го с добра дума (това би било признак за наличието у него на етични норми, които от своя страна биха предотвратили нарушението).

Радо, модерирането на ниво потребител - блокирането, е малко крайна мярка, поне първоначална. Може би по-разумно е да се модерира даже не цялото мнение, а само острия език в него - епитети, нападки, прикрити и неприкрити псувни, доколкото е възможно. От друга страна, това е доста трудоемка и отнемаща време задача, така че може би е уместно все пак нарушителя да бъде предупреждаван и след неспазване на определен брой предупреждения да бъде модериран, временно или за постоянно.
Може би е нелоша идея и правилата за писане в сайта да бъдат показвани при регистрация на нов потребител, и такава да се допуска само след изричното му съгласие с тях (срам ме е да си призная, но нямам спомен дали беше така по времето когато се регистрирах, ако вече има такава функционалност, моля да бъда извинен за невежеството си). По този начин всеки ще е наясно с възможността от налагане на санкции и ще е собствено отговорен за писанията си.

Отново призовавам всички - нека мислим внимателно преди да пишем! А ако употребата на нецензурни, груби думи и нападки по нечий адрес ни се стори неизбежна, нека сторим това чрез функцията на личните съобщения, а не на всеослушание. Много хора ще ни бъдат благодарни!

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 01, 2008 7:25 am 
Аватар

Цитат:
А иначе,не може пък хич без някаква караница.Хора много - мнения и идеали - още повече....

Изцяло съм съгласен с Пачо това е и моето мнение.
Понякога споровете са много градивни естествено без да се стига до обиди.

Ако малко по внимателно се четът постовете независимо как са написани всеки може да си извади полезни изводи.

Специално за баракудата някой попитал ли го е нещо да видиме дали ще му отговори ???

Цитат:
Редовно "вършея" из Родбилдинг.орг и такъв израз и поведение е просто невъзможно да се срещне.

Бате Райко те и хората по цял свят такова нещо като българия не са виждали. Е тука за някакъв премиер се коментира че трябвало сам да си подаде оставката а не да чака да му я поискат :):):) а той завалията си трайка и чака е така да отмине.

Поздрави на всички и изслушвайте колегите ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 01, 2008 10:04 am 
Forum Admin
Аватар

Здравейте,

Благодаря на всички, изказали мнение по темата!

Ventzi_A написа:
Може би е не лоша идея и правилата за писане в сайта да бъдат показвани при регистрация на нов потребител, и такава да се допуска само след изричното му съгласие с тях

Венци, това го правя от доста време насам, при всеки новорегистриран. Пускам лично съобщение с приветствие и в него посочвам линк към правилника за писане! Това е първото лично съобщение, което получава новорегистриран потребител.

Bate Raiko написа:
Единственият начин да се подобри тона на всяка дискусия е личния самоконтрол на всеки...Регистрирал съм се в този форум най-вече да комуникирам с всички по един нормален и равностоен начин, а не за да раздавам квалификации, оценки и други подобни.....Та от тази гледна точка, когато един човек не желае да си наложи някакъв самоконтрол на изказа и поведението, никой и нищо не е в състояние да предотврати известно ескалиране на тона - всеки от нас е личност с достойнство и с някаква граница на търпимост спрямо подобно поведение.

Бате Райко, сигурен съм, че всеки нормално мислещ човек е съгласен с това което казваш!
И сега искам да обърна малко внимание точно на този момент - какво да напрвим, когато някой потребител не желае да спазва каквито и да е правила и перманентно нагрубява останалите потребите, с което довежда до ескалиране на напрежението във форума? В такъв момент се получва така, че един пише глупости, а останали от форума го търпят, нервят се и да речем, не пишат! Какво правим тогава?

Очаквам вашите предложения!

Поздрави,

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 01, 2008 10:30 am 
Аватар

Bate Raiko написа:
Единственият начин да се подобри тона на всяка дискусия е личния самоконтрол на всеки...

Това е главното!

Отделно се получават "искри" когато липсва минимума домашно възпитание ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 01, 2008 11:28 am 
Аватар

Venzi_A kaza "може би е уместно все пак нарушителя да бъде предупреждаван и след неспазване на определен брой предупреждения да бъде модериран, временно или за постоянно. "

Мисля,че това е най-удачния варинат

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 01, 2008 12:52 pm 
Аватар

Присъединявам се към идеята - предупреждение, временно модериране, постоянно модериране. Моля да бъда разбран правилно - дали Радо ще направи такова нещо или не в момента няма никакво значение, никой да не си и помисля, че се крои някакъв "заговор", чрез който се опитваме да изолираме определен или определени колеги!!!! Всяко нещо може да се каже по начин, който е приемлив и не засяга личното достойнство на колегата отсреща... Целият свят се движи по правила, които огромната част от обществото приема и спазва доброволно.....А и в крайна сметка, ако някой иска да взима сериозно и отговорно участие във форума няма да има никакъв проблем с въвеждането на подобно изискване или ако пък е толкова неразбран, ще премисли повече, преди да ръси "бисери"!!
Това е мнението ми, а какво ще реши Радо си е негово "тегло"!!! Поздрави на всички!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 01, 2008 1:02 pm 
Аватар

Това си е заговор!
Разгледайте примерно всички мои постове и ще видите ,че няма нито една персонална обида с неподходящи епитети или нещо подобно!
За сведение на "примерните" потребители съм наричан по всякакви начини от "възпитаните" юзъри...........
Може да съм ги провокирал с това ,че съм изразил по-твърдо мнение
по въпроси които ме вълнуват или съм писал за хора които съм срещал по реките без да ги посочвам конкретно ,но явно основните "играчи" се обиждат ,защото се отъждествяват с анонимните персони за които съм писал , че са безумци и дилетанти така излиза ,че във форума има силно развито стадно чувство.............
Аз по нрав съм хищник и не се долюбвам с тревопасни и от тук идват и
недоволствата около моята скромна личност!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 01, 2008 1:18 pm 
Аватар

Баракудата написа:

"Аз по нрав съм хищник...."

Приятелю, хищниците по природа са същества, предвиждащи внимателно действията си, а в случая с "квиченето" подходи твърди "тревопасно". Дано нямаме във форума потребители с различно от християнското вероизповедание, защото нали знаеш колко персонално тези хора приемат подобни словосъчетания......и да не се окажеш в ролята на Салман Рушди..... Поздрави!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 01, 2008 1:28 pm 
Аватар

haha1

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа