Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:38 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Юни 06, 2010 10:38 am 
Аватар

Колеги, става въпрос за яз. Мещица.
Сутринта отидох до язовира и заварих една локва.
Малко предистория от това, което знам аз.
Язовира е даден под аренда. Арендаторът обаче не полагаше никакви грижи за язовира и там аз ходех предимно през забраната, защото има доста добра популация от клен. Миналата година се опита по едно време да събира някакви пари от риболовците, но явно не се е получило защото никой няма да дава по 5 лв. за да лови уклейчета /клена се ловеше предимно на муха и спининг/. Аз разбрах за това, когато един ден след работа отидох на язовира да разтуша и някакъв бабит идва при мен докато си приготвях мухарката и ме информира, че язовира е платен и таксата е 5 лв. Обясних му на две на три, че отдавна ловя тук и че съм хващал стотици риби, от които не съм си взел и една бройка и че невиждам какво е направено по водоема, че да ми иска пари, но все пак му предложих 2 лв. за оставащите 1 - 2 часа риболов. Той съответно отказа обяснявайки ми, че това е рагламента и съответно след няколко путки-майни си тръгнах.
Сега обаче картината е много по мрачна. Мойто обяснение е, че се цели да се изгребе каквото може и евентуално преотстъпване на концесията/каквато честа практика има/ или оставяне пак на самотек.
Сега искам да помоля, всеки който има някаква конкретна информация за този водоем да я сподели. Имам предвид: кой е арендаторът, от кого е отстъпен на концесия и т.н., както и от къде да намеря административна информация относно условията на концесията.
Абе, просто ми писна и искам да направя нещо. Кой каквото мисли, че може да помогне нека го сподели.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 07, 2010 7:38 pm 
Аватар

Колеги окзва се, че ситуацията не е толкова черна колкото си я представях вчера, но когато човек е под афект си мисли обикновено най-лошото.
Та сега ще разясня що годе ситуацията зарди небивалия интерес :roll: .
С малко помощ се добрах до текста на въпросната концесия. За моя изненада голям късмет там като съконцесионер излезе една позната фирма, чиито управител е жената на мой приятел. Набирам го веднага и го питам каво общо има с това, а той ми казва, ми нищо. Фирмата на жена му отстъпила своето участие преди няколко месеца. След около час обаче ми звъни и ми казва, че става въпрос за ремонт на стената. Имайки предвид обаче репутацията на собственика на фирмата вече едноличен титуляр на концесията решавам да проверя нещата. Тъй като имам служебни контакти с "Напоителни системи" им звъня да видя те дали знаят нещо. Оказва се, че диретора им е участвал в комисията, която е инспектирала стената и общо взето ми потвърдиха, че наистина става въпрос за ремонт.
Сега, съмненията винаги остават, но всеки трябва да си прави изводите.

Сега само искам да споделя, чи ми е малко тъжно, от това че 60 и кусур човека са прочели темата и никой не се сети или не пожела да даде някакъв съвет. Е един се сети, за което искрено му благодаря.
Имаме много път до това бленувано гражданско общество и понякога с много мъка си мисля, че си заслужваме съдбата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 07, 2010 8:15 pm 
Аватар

Колега аз съм много съпричастен с теб , наистина не знам как мога да помогна но повярвай ми не съм единствения който те подкрепя а района го познавам много добре , все пак живота до тук ми е минал по тези места , лично те подкрепям и ако мога с нещо да помогна ми пиши ще направя всичко което ми е по силите.
Соте.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юни 21, 2010 8:13 am 
Аватар

Ето малко инфо за язовира.
http://news.ibox.bg/news/id_679432080
Само не знам как ще се възстанови , но времето ще покаже.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 4 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа