Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:43 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 86 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 07, 2011 5:08 pm 
Аватар

Основния проблем е, че се прави паралел между несравними величини, като на тази база се градят и неестествено изглеждащи хипотези. Д-р Косьо ли е най-големия душманин на българската мухарска общост(така да се изразим)? Алекс Вулев ли е? Може би Станил Йотов, който открито си каза, че задържал по някоя риба? Може ли един риболовец с мухарка да се приравни до един мрежар или токаджия? Вярно, че с мухарка също може да се лови много, но аз не смятам, че някой мухар е поголовен унищожител.
Колкото до снимките - да, без съмнение те нямат висока естетическа стойност, но имат познавателна такава. Беше ми любопитно да видя колко разнообразно е менюто на рибите. Аз например(нямам снимка) но преди време бях хванал една голяма риба, която известно време след смърта си цялата стана на лилави петна в областта на корема, сякаш беше болна от шарка. Помислих, че действително става дума за някаква патология, но когато я изкормих(ще прощавате), за мое учудване открих, че е яла зърна зрял черен бъз...
Та това е - за да сме коректни, трябва да гледаме нещата от всякакви ъгли, поне според мен. Едно е да имаш някакво мнение в Австрия(примерно), а съвсем друго - на с.Пъртевци. И всеки различен и на двете места ще е като бяла врана...
Не съм човек близък на д-р Косьо, виждам го два пъти годишно по събития. Което не ми пречи да имам положително мнение за него. Както и за Стоян. Но и нищо не ми пречи да имам свои виждания.

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 07, 2011 5:10 pm 
Аватар

Ице наистина ли не знаеш с какво се хранят рибите и какво би могло да попадне в стомаха им?

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 07, 2011 5:12 pm 
Аватар

Ми смешно ми е,че се опитваш да се правиш на адвокат на Косьо а тоѝ нема нужда от такъв.Голем човек е и сам много добре се справя.
Както казах и по горе,чете форумите и отговаря ако нещо го тормози в Блога му.
Ае,че заприличахме на Сапунка с теа обеснениа. :lol: :lol:

Поздрави.

The life is too short to fish a bad Fly!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 07, 2011 5:14 pm 
Аватар

:D
Цитат:
че се опитваш да се правиш на адвокат на Косьо

нали трябва да си докарам некой лев странични ,че как се кара на една заплата :D :D :D

Последна промяна ilian05 на Пон Мар 07, 2011 5:20 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 07, 2011 5:15 pm 
Аватар

Молодци, говорете / спорете / принципно и не намесвайте имена. В противен случай изпадаме в ситуация тип надпяване между самодейни групи, Левски - ЦСКА, айде наш,те и т.н. безмислени упражнения.....Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 07, 2011 5:31 pm 
Аватар

Е , хайде сега - "Левски - ЦСКА"! Ние не сме такива!
По-скоро "ЦСКА - Левски"... :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 07, 2011 5:33 pm 
Аватар

По-безсмислено упражнение от начинът , по който се разви тази тема НЯМА! :(
П.С. Орките , ма Френдс , те са проблемът :( Докато ние действаме с мъничките си инструменти и пинсетчици, пипаме нежно и елегантно, те ни погребват с ГОЛЯМАТА ЛОПАТА! Мисълта ми е да не се карате за откровени глупости!
Бъдете здрави! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 07, 2011 6:18 pm 
Аватар

Радвам се Илиане,че се разбрахме.:D
Сега ше гледам повторението на Ливърпул срещу Ман Юнаѝтед за да се порадвам отново на страхотната ни победа.

Поздрави и наздраве на всички.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 07, 2011 7:38 pm 
Аватар

Цитат:
"Светците" и "Месиите", като самоканонизиралият се за такъв-Стоян

Кат ви разправям,че чете из форумите и после отговаря в Блога му. :D :D
Косьо не знаех,че съм станал месия и светец.Ного бръже ме канонизира. :lol: :lol:
Свети Стоян ма как само звучи. :D :D :D

Поздрави и жив и здрав Косьо и наздраве.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 07, 2011 8:33 pm 
Аватар

Божеееее , какво става по върховете... , после такива като мен го отнасят... :lol: Да си мълча , че пак на мене ще си го изкара "някой" ! :lol:

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 07, 2011 8:50 pm 
Аватар

Бай Ради каза:

"Божеееее , какво става......"

Виде ли ся Бай Ради, ние се тюхкаме, те се разбраха с пет приказки :D :D :D :D !!! НАЗДРАВЕ!!!
П.С.: Миналата година не сколасах, ма тая твърдо ще наблегна на силиконовите ти чудесии :wink: :wink: !!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 08, 2011 3:20 am 

Четох, мислих и пак четох и пак мислих... Много време не съм писал нищо във форума къде от нямамане на време, къде от мързел :oops:
Но налапах блесната...

Първо Косьо си има собствен блог и сам може да прецени какви снимки да покаже и с каква цел!

"Ако нещо ви изглежда странно, не го мислете.
Просто го приемете като такова.
Това ви дава шанс да промените себе си!"

Тези думи от блога му много ми харесват! :)

Второ това, че някой не харесва някой-ясно! И не мога да разбера мен това какво ме засяга или пък някой от другите колеги тук.
Предлагам на Акулата да направи един раздел за КИСЕЛИ КРАСТАВИЦИ и УРУГЛИЦИ и там да си КИСЕЛЕЯТ И УРУГЛЯТ колкото си искат и да си чупят комплексите!!!

Някъде Веско беше писал за този тип тактика-"МЯТАНЕ НА БЛЕСНИЧКА" ето че и аз клъвнах, като всички...
Всъщност темата беше за бракониерския риболов със срекме и какъв пример се дава на детето! И мисля че Стефан е имал предвид в случая, че дядото дава кофти пример на малкото човече! Това е по безобразното според мен.

Относно безобразното..
И аз се потресох веднъж в един месарски магазин, когато видях снимка на стената, а на нея имаше малко дете на около 3-4 годишна възраст с бяла касапска престилка на фона на касетки с кърваво месо и одрани животни... За мен е безобразно, но пък хората му се радват " на дядо малкото месарче" примерно :D
Та да се върна на въпроса не виждам какво толкова бракониерско има в снимката/те според Стоян, а на всички е ясно с каква цел и защо е отворена рибата! Щом е отворена няма начин да не е кървава малко работата освен, ако всички не почнат да ходят на уроци по безкръвни операции за да вадят бубите от корема на рибата по хуманно. Голям праз! И в НЕШЪНЪЛ има красиви, има и не толкова приятни кадри.
Всички ние ставаме свидетели на бракониерски набези и само си цъкаме и си плюем по форумите и за съжаление само това... щото има глупости с тях да се занимаваме!
Да се прави от мухата слон и да се измислят някакви кирливи ризи, да се настройват хора срещу хора не е Европейско(модерно е напоследък за това го използвам... хубаво звучи ЕВРОПЕЙСКО:D) но БАЛКАНСКО също звучи хубаво само дето не се вписва в ЕВРОПЕЙСКОТО в което се убеждавам за преден път...
НАЙ-МАЛКОТО ПОДОБНИ НЕЩА СА ГРОЗНИ! И СУПЕР ЧЕ РЕЛИЙЗВАМЕ ВСИЧКО, ОБИЧАМЕ ЕСТЕТИКАТА, НО ЛОШО НЯМА ДА СИ ВАДИМ ЕДИН ДРУГ ОЧИТЕ! -по един или друг начин и уж не насочено към някого, ами просто от голямата любов към спорта и релийза! И без снимки е достатъчно безобразно... и някак болезнено БАЛКАНСКО
<patriot <patriot <patriot <bravo <bravo <bravo <bravo :( :( :( :(

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 08, 2011 10:36 am 
Аватар

Я, колко интересно станало тук. Четейки тази тема и използвайки индуктивно-дедуктивен подход ми се затвърдиха старите изводи.

Напълно подкрепям и съм съгласен с мнението и постовете на някои колеги мухари, а мненията и постовете на други Мухари ме разсмиват до сълзи. Риторичен въпрос: Кой попадат в едната графа и кой в другата според мен?

Още не мога да си отговоря, а и отоговор не искам да ми се дава, на въпроса: "Защо админ на форума пусна тези снимки?", отговора който даде, че не харесвал снимки с изкормени риби, той, а не само той, пускал рибите и в добавка литературни сравнения на снимките, хипотетичен въпрос и т.н. Ноооо, май не е в това разковничето. Като не му харесват такива неща, защо влиза в блога и го разглежда? Темата е от 04 Юни 2010 и доста трябва да се поровиш и почетеш в блога \:D/ . Хм, тук май нещата опират до някакъв друг аспект и се държи като "Ущипана мОма на седянка". Освен това на лицемерие избива доста това действие.

В темата на блога има нови такива снимки, на който НЕ му харесват и са му отвратителни може да ги разгледа, а и другите статии може да прочете и разгледа. Аз лично ги разгледах.

п.п. Мисля че се потретвам, но...Мое мнение от преди ~ 3 години:

Цитат:
Приемам и си признавам, че съм бракониер и казвам открито, че когато съм по езерата не пускам рибите, изяждам ги на място- лещанки, балканки, сивени, американки каквото се хване.

Цък

В допълнение към горното:

Когато съм на риболов всичко що е живо и нечовешко същество и може да се консумира от човек, прошка няма. Риби, раци, жаби, тарелижи, змии всичко под ножа. Може гледката да не ми е приятна, но ми харесва да ги ям. В скоро време по образец на азиатците и скакалци ще опитам, но е голям зор докато събера за едно наяждане. Азиатците и хлебарки ядат, но нещо не ми допада тази идея. Но скумрия не ям, защото няма откъде да си я хвана, а пари в магазин за нея не давам.

п.п. Никой от потребителите не искам да засегна и обидя.

п.п.п. Заглавието на темата да се чете: "Мила родна "Мухарско-форумна картинка""

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 08, 2011 11:49 am 
Аватар

Цитат:
не виждам какво толкова бракониерско има в снимката/те според Стоян

Здрасти колега.
Къде видя да споменавам,бракониерство?
Второ снимките са отвратителни и показват на хората същото като дедото на внука от снимките на Стефан.Сега ако не ви харесва моѝто мнение го подминаваѝте.
Цитат:
Защо админ на форума пусна тези снимки?"

Ти защо пусна твоѝте?
По същата причина и аз!
Или може би имаш нещо лично против дедото?
Цитат:
Ноооо, май не е в това разковничето

Ае оше един дедектив.
Стефане къде е разковничето според теб?
Цитат:
защо влиза в блога и го разглежда

За да си пия каѝвето.
Цитат:
Темата е от 04 Юни 2010 и доста трябва да се поровиш и почетеш в блога

Въобще не требе Стефане да се ровиш,ти сам го знаеш това!
На челно место е поставена.
Цитат:
Освен това на лицемерие избива доста това действие.

Ще питам още веднъж.
Защо за лицемерие ми говорят само хора близки до Косьо,които при това не ме познават?
Косьо съм го виждал сичко на сичко два пъти така,че невиждам защо требе да имам нещо против него!!!
Цитат:
Азиатците и хлебарки ядат

Един джурналист пита местен на пазар за такива гадове,верно ли ги ядете а оня му отговаря не ядът ги само туристите за тех ги праим,тва от Дискавърито.
Цитат:
Но скумрия не ям, защото няма откъде да си я хвана

Аз пък ям щот има къде да си я фана!
Цитат:
Мила родна "картинка

Мен заглавието така си ме кефи.

Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 08, 2011 12:19 pm 
Аватар

Странна работа, хем написах, че отговор не искам, а ми отговарят. :?

Мисля, че има разлика от това да пускаш собствени снимки, снимки, които лично си направил от това да пускаш чужди снимки от чужд блог, а и да ги коментираш на друго място пък разликата е още по-голяма.

Това с кафето ми прилича малко на садо-мазо, но ти си знаеш, щом ти харесва така: с кафето да гледаш това това, което те отвръщава и ти е гадно :D

Имам спомен, че сме се запознавали и сме пътували в една кола, но щом казваш...

п.п.п Отговор не искам и на въпроси и постове в този подфорум няма да отговарям.

Върнете се в началото
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 86 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа