Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 12:34 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: БРАКОНИЕРИ
МнениеПубликувано на: Сря Юли 04, 2007 8:41 am 
Аватар

Тъй като бате Райко сподели,че от ИАРА следедели темата му за яз. Среченска бара,явно следят и самия Форум.
Та ми дойде на ума да пусна тая тема,в която всеки да дава сигнали за места,където трайно се бракониерства.Така Господа Инспекторите да имат "гореща" информация.

Ето и първия сигнал :lol: :lol: :lol:
Р. Арда в момента е спряна,защото се извършват ремонти на стената на яз.Студен кладенец.Така ще е около 2 месеца.
При гр. Маджарово(около плажа) мрежите не излизат от водата.Има ги през 50м. Парашутисти - много.Даже има и едно заведение,в което се предлага прясна риба.Рибата,естествено,се набавя от реката с мрежа и се държи жива в един голям варел.Това са кефалчета,мренки,скобарчета и т.н. , предимно маломерки.И то хванати с мрежа.

Това там е практика от години и незнам защо не се обръща по-сериозно внимание.Още повече,че тази година контрола на устието на яз.Ивайловград е жесток в буквалния смисъл на думата.Мор за местните селяни-бракониери.И затова цялото бракониерско братство е изнесено на Арда и най-вече около Маджарово.

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 04, 2007 10:01 am 
Аватар

Почти всяка вечер ходя с мухарката на устието на река Батулия, всеки път е пълно с парашутисти, звъня на 0887213889, тел. на ИАРА, вдига некъв с пъшкане и пухтене, казва ми че ще дойде до час, но неясно защо не идва......бракониерите продължават да са там и са едни и същи.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 04, 2007 10:41 am 
Аватар

Здравейте пичове!! Имам навика да се разхождам с жената на Панчарево, на т.нар. плаж. Същата мизерия, каквато казвате - парашути, цапала....еби му майката!! Вчера към 17.30 часа пак бях там, и тоя път сърце юнашко не изтрая - посред бял ден двама мръсни гада, на около 50 години, преградили устието с мрежа, точно под моста и двадесет метра по-нагоре още двама джопат във водата и гонят рибата към мрежата.....Кат се разкрещя бат,ви Райко и мръсната сволоч събраха мрежата и изчезнаха...Уплаших жената направо, по принцип съм благ човек, ама пък такава свинщина безочлива още не бях виждал....Момчета, няма оправия, единственият начин е с един здрав чук да строшиш ръцете на тия боклуци например и един-два месеца гарантирано сте ги отстранили от бракониерските редици. И фактът, че от ИАРА следят форумите според мен най-вече означава, че си уплътняват времето без риск да направят лошо впечатление на ръководителите си / нали се сещате - шефе, следим за горещи сигнали и т.н. /. Сега, далеч съм от мисълта да хвърлям камъните само и единствено в тяхната градина - вероятно и там работят сърцати мъже и жени, които се възмущават от тая свинщина.....просто тая работа е като колите напоследък - през километър да сложат полицаи, говедата пак ще намерят начин освен себе си да затрият и някой невинен човечец!! Явно тая работа иска време, много време, като историята от библията - дето ги водил Мойсей ли беше, кой ли, 40 години през пустинята, за да се сменят поколенията....Поздрави момци!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 04, 2007 4:45 pm 

Bate Raiko написа:
Същата мизерия, каквато казвате - парашути, цапала....еби му майката!!

Макар и не по повод на бракониерстване, а заради снинщина и оставени боклуци, преди месец си правихме ийстърн с едни павиани на яз. Искър. Една седмица след това дъвчех с болка в ченето...
На въпросното място- Струма при Батановци- дебна да срещна едни самоуки електрификатори. Ще си правим ЕКГ с машинката, нема как...
На р. Искър, при Реселец- орди парашутисти, там очевидно ще играем като във вица:"Сега остава и джипа да го нема, и егати и организацията"...
Ама то взе да ПИСВА!
Колеги от ИАРА, щом следите форумите- ха вземете да си вършите работата НАВСЯКЪДЕ, за където подаваме сигнали!
Понеже и еколозите блокираха Орлов мост от безсилие, да не станете- с бездействието си- съучастници в престъпление по нанасяне различни видове телесни повреди?!
Айде със здраве! :shock:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 05, 2007 4:45 pm 
Аватар

Нанга в рг>БАтановци не са само едни електричари срещах и едни други обче телефона не беше в мен и за това не можах да звънна на ИАРА.Река конеска също в тази област го е закъсала още повече няма вечер когато да съм отишал на оглед на реката (гледам далои става за риболов как е нивото и тн.) и да не съм видял парашутисти рачалисти и цапалисти :lol: които да дловят преимно маломерки и то не знам за какво са им ,тъи като не ги запазват живи за стръв а си ги прибират в торбички.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа