Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:40 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Май 17, 2009 1:53 pm 
Аватар

... па махнах с ръка и си рекох "Прости им Господи, не са само те виновни!!!"

Та, току що се връщам от разходка с фамилията от Пънча, около платеното.
В устието на реката рибата се бие в тревите, а риболовци (включително и мухари) и ходят по главата и и мачкат хайвера. Гладниците пък скачат като жаби върху мръстящата риба я с кепове, я с голи ръце.
А супер веселата и ХинтИлигентна компания на полуострова след бента, която почти си беше вкарала червеното комби в реката (щот не са будали да вървят 200 метра от паркинга до там, пък и само се присягаш си пускаш Галена, омръзне ти - обърнеш касетката на Преслава, не мъкнеш чантата с биричката, а е на една ръка растояние, абе пълен теферич), показа завидни умения по "риболов" с парашут.

Първо мислех да ходя да се заяждам - жената ме спря!
Дигнах телефона, евентуално ако намеря дежурни, почнах да набърам, пък се замислих " Боже Господи, в крайна сметка, това се случва пред очите на хиляди хора, на едно от най-оживените за отдих места около СТОЛИЦАТА на ДЪРЖАВАТА! Дали това е начинът??!!"
Не си отговорих и още се чудя?!
Но затворих телефона (то, кой ли щях и да намеря днес)!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Май 17, 2009 5:01 pm 
Аватар

Какво да ти кажа...такъв ни е манталитета. :wink: Живи и здрави да сме ние, че като гледам от това в близките 50-60 години държава няма да стане. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Май 17, 2009 6:35 pm 
Аватар

Драги ми Ангеле ( комшУ ) мухарят в езерото бях аз , но не мисля че аз по някакъв начин съм попречил на рибата да си хвърля хайвера , а по скоро тълпите който седяха като на пусия да ги ловят бяха по-голямата заплаха !!! но това че си затворил телефона не ти прави чест !!! колкото повече хора се примиряват с това , толко по-лошо :cry: Незнам дали обърна внимание на въпросните парашутисти , но за късмет се появиха 2-ма проверяващи с зелени жилетки , който след няколко подвиквания от моя и на колегата мухар , привикаха парашутистите като силно се надявах да им приберат и лодка и въдици и всичко , НО не би ???? След 20 мин. разговор проверяващите на ляво парашутистите обратно в езерото да си търсят изхвърлените предварително парашути и кой от каде е ???

Още едни бракониери разминали се без наказание !!!
Най интересното е че ние двамата с мухарките бяхме подминати от проверяващите , което говори че щом си мухар значи си 100% изряден :?:

Толко от мен
Поздрави Иван

П.С 20 кленчета около педята който плуват в тигана :P пънчак да пораснат.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Май 17, 2009 7:22 pm 
Аватар

Трагедията е тотална......специално на Пънча, в делничен ден миналото лято крещях като полудял на едни свини, дето опъваха мрежа точно под моста, леко диагонално към другия бряг / към военните /.....
Единият капут ме гледаше с недоумяващ поглед и ми обясняваше, че не знаел, че е забранено да се лови с мрежа.....Какво да ви кажа.....да идва свинския грип и да ни свършва - то ще си ни и отива - свински народ, поразен от свински грип!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Май 17, 2009 8:30 pm 
Аватар

tatkoto написа:
Драги ми Ангеле ( комшУ ) мухарят в езерото бях аз , но не мисля че аз по някакъв начин съм попречил на рибата да си хвърля хайвера , а по скоро тълпите който седяха като на пусия да ги ловят бяха по-голямата заплаха !!! но това че си затворил телефона не ти прави чест !!! колкото повече хора се примиряват с това , толко по-лошо :cry: Незнам дали обърна внимание на въпросните парашутисти , но за късмет се появиха 2-ма проверяващи с зелени жилетки , който след няколко подвиквания от моя и на колегата мухар , привикаха парашутистите като силно се надявах да им приберат и лодка и въдици и всичко , НО не би ???? След 20 мин. разговор проверяващите на ляво парашутистите обратно в езерото да си търсят изхвърлените предварително парашути и кой от каде е ???

Още едни бракониери разминали се без наказание !!!
Най интересното е че ние двамата с мухарките бяхме подминати от проверяващите , което говори че щом си мухар значи си 100% изряден :?:

Толко от мен
Поздрави Иван

П.С 20 кленчета около педята който плуват в тигана :P пънчак да пораснат.

Здравей Иване,

Така и не ми уточни, откъде на къде сме комшии и ако действително сме - па, ела да пием по една ракия някоя вечер.

Не се засягай толкова много за това, което казах за мръстенето и газенето. Тя държавата не се е напънала да ограничи риболова на мръстилищата, а щом ТЯ е преценила, че не се пречи значи е така :wink:.

За обаждането, щом казваш, може и да не ми прави чест!
Ти обади ли се?!? :wink:

Не че се оправдавам, но това което видях днес и особено човешката наглост, до такава степен ме отвратиха, че сякаш отвращението премина някаква граница и се превърна в апатия. Още не мога да реша дали съм постъпил правилно или не. По скоро въпросът е дали това ще помогне генерално или не!?
А това по това, което си описъл за проверката, май не!!!
Цървулът вари го, печи го, се на царвул си мирише!

Поздрави!

П.С. Ти кой от двамата беше - с черната "каубойска" шапка или другия?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 18, 2009 10:13 am 

Ангеле, затварянето на телефона не мога да го свържа пряко с честта, но мисля, че щеше да се чувсташ по-доволен, ако беше опитал да се обадиш някъде и да подадеш сигнал. При мен поне е така. В такава ситуация на мен щеше да ми е кофти, че не съм се опитал да направя нещо, поне колкото ми стигат силиците. Така че следващият път и се заяждай, и се обаждай, все ще има полза!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 18, 2009 5:06 pm 
Аватар

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 18, 2009 7:12 pm 
Аватар

tatkoto написа:
Комший бяхме в Лозенец малкия блок с/у вашия :D ма ти избега , вече и брат ти не виждам дори :wink:
А колко до обаждането =>
Код:
 за късмет се появиха 2-ма проверяващи с зелени жилетки , който след няколко подвиквания от моя и на колегата мухар , привикаха парашутистите като силно се надявах да им приберат и лодка и въдици и всичко , НО не би ???? След 20 мин. разговор проверяващите на ляво парашутистите обратно в езерото да си търсят изхвърлените предварително парашути и кой от каде е ???

Резултат никЪв

Код:
П.С. Ти кой от двамата беше - с черната "каубойска" шапка или другия?

Другия :D
Каубоя , беше едно приятелче което доколкото мога го въвеждам в мухарския риболов , той пък се справя повече от очакванията ми ( или пък аз съм добър Учител ) :D .

Поздрави Иван

Бъркаш ме с някой друг!!!
Казах вече, че не съм живял никога в Лозенец.
Нямам и брат!
Нямам и кака, ако си чул нещо за нея :). Въпреки че то чуе ли се иди разправяй, че нямаш.

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 18, 2009 8:26 pm 
Аватар

Николай Енчев написа:
Ангеле, затварянето на телефона не мога да го свържа пряко с честта, но мисля, че щеше да се чувсташ по-доволен, ако беше опитал да се обадиш някъде и да подадеш сигнал. При мен поне е така. В такава ситуация на мен щеше да ми е кофти, че не съм се опитал да направя нещо, поне колкото ми стигат силиците. Така че следващият път и се заяждай, и се обаждай, все ще има полза!

Ники, не се притеснявай за честта ми, и че ми е кофти, кофти ми е, ама не и затова, че не съм се обадил.
Защото и съм се обаждал, и съм участвал, и съм въртял като луд педалите на колелото (9 километра, 4 от които по страшно нанагорнище), за да хванат едни мрежари. И ги хванаха.
И тогава видях как горските и от околните общини се дигнаха да завардят всички възможни пътища за бягство. Помня как после държавата се погрижи да се разбере кои са. Помня как се оповести, как са били наказани. Помня как се възмущаваше болшинството от обществото.
Помня че бракониерите бяха единици и се криеха като партизани.
Помня и това, което видях вчера - безчинстване пред очите на хиляди.
Е не съм светец, признавам си, ама чак такава наглост не ми е присъща и не я разбирам.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 18, 2009 9:15 pm 
Аватар

Здравей Ангеле!
Поздравявам те!!!
Не за друго, а за това, че:
Пред всички нас показа, че си бил слаб ( но това е само според теб) колко хора биха си признали, когато са се огънали, когато са се предали, когато са свърнали встрани, колко хора, биха отворили тъмните си килери на душевните си терзания, с вечните въпроси: Прав ли съм, или не съм, така ли трябваше да постъпя, или иначе. А за мен, това си е битка, битка, която всеки води сам за себе си, и сам със себе си. Така, че следващият път когато попаднеш в такава или подобна ситуация, ще знаеш какво да правиш, защото тази битка си я водил вече и знаеш какво става. А каквото и решение да вземеш все ще е правилно, защото си го взел сам!
Още един път ПОЗДРАВИ!

http://flyfishing-bg.blogspot.com/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 18, 2009 11:48 pm 
Аватар

Здравейте, колеги!
Първо към Ангел- не се обвинявай за решението си, с него не си навредил на никого. Трагичното при нас е в това, че човек като теб се отказва да търси законността и реда. А щом тях ги няма, естествено, избуяват необезпокоявани всички тези "парашутисти", "сараджии" и подобни тъпанари. Аз може би съм по-малко търпелив от теб и в подобни случаи се обаждам на някакъв телефон на ИАРА. От опит знам, че е безсмислено да се влиза в диалог с подобни ръбове / това е за Николай /, защото в най-добрия случай ще се свърши с псувни от страна на "истинските" риболовци, дето не понасят разни лигави умници да им давата акъл...Нека поне ние да си правим всичко по съвест, да си ловим риба за удоволствие / е, може и малко за консумация, хора разни :) / и да не си оставяме отпадъците по поляните или във водата, това е може би нещо, което ме вбесява до полуда, повече от бракониерите.
Хайде дано поводите за подобни постове намаляват, поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 19, 2009 9:03 am 

Ангеле, мисля, че си ме разбрал. Фактът, че си пуснал тази тема, за мен говори, че мислим по доста сходен начин в такива ситуации. Така че рано или късно ще ти писне (може би още при следващия такъв случай) и тогава сам ще решиш какво точно да предприемеш. А че това ще става пред очите на хиляди нашенци - де да знам, понякога и един "луд" може да се окаже заразителен....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 19, 2009 10:19 am 
Аватар

Николай Енчев написа:
Ангеле, мисля, че си ме разбрал. Фактът, че си пуснал тази тема, за мен говори, че мислим по доста сходен начин в такива ситуации. Така че рано или късно ще ти писне (може би още при следващия такъв случай) и тогава сам ще решиш какво точно да предприемеш. А че това ще става пред очите на хиляди нашенци - де да знам, понякога и един "луд" може да се окаже заразителен....

Да, разбрах те!
А май ти си единствения, който май донякъде ме е разбрал!

Благодаря на всички успокоили „гузната ми съвест” :wink: .
Наистина го оценявам, въпреки че да се дискутират силните и слабите страни на характера ми не беше основната ми идея.

Аз лесно можеше нищо да не напиша!
Винаги може и да кажа: „В крайна сметка, с жена под ръка и невръстно дете на рамене, за по-малко от час минах през място, което нито посещавам често, нито пък имам намерение да започна да посещавам, нито пък ми харесва (даже хич). Та ‘кво толкова ми дреме на ....... дръжката на мухарката?!”

Айде, върнете се нагоре по темата и извлечете много по-съществените неща!!!
Ако искате, де!!!

- само в устието на язовира повече от десетина тарикати, бракониерстват пред очите на стотици риболовци, плажуващи и отмарящи по някакъв друг начин, и сигурно хиляди само преминаващи.
Кое е помогнало тези хора да развият такава степен на наглост???!!!

- как пък нито един от тези хиляди не се случи служител на реда?!
Как пък на нито една по-голяма компания не и дойде в повечко бирата, та да рипне и най-малкото да разбие нечий нос?!
Не ми казвайте, че не е имало. Кое обаче е накарало да си затраят???!!!

- Хубаво!!! Намерил се един – звъннал и подал сигнал (така казва и аз нямам основание да не му вярвам). Браво!!!
Дошли и служители! БРАВОООО!!!
И какво се случило след това?!? Тръгнали като светофари по брега в зелените си униформи, дали възможност буклуците да си скатаят атрибутите! ОБАЧЕ – си поговори си с тях, може и да са били строги, че даже и да са „станали иронични, че дори и саркастични” :wink: (вж. „Въоръжени мъже”, за тези които четат Тери Пратчет - сержант Колън и притесненията му от държанието на Патрицият).
Така ли се ловят бракониери по подаден сигнал, бе хора??!!!!!!!
НО, пък какво повече да се очаква от тях?! Оставили ги дежурни в Неделя, в тая жега! На всичко отгоре някакъв си ще подава сигнал, на който трябва отзоват. И то заради някакви си парашутисти (надеждата за келепир – минимална). За ‘кво да се напъват толкова?! Е вярно, ще изпишат 20 литра гориво, ще приберат 10 литра, ще си разделят по 5, ама – то няма и десет кинта бе, че да си заслужава чак пък да се блъскаш, да мислиш и да пишеш!!!

Написах, какъв въпрос си зададох затваряйки телефона.
Някой друг задава ли си го? Намерил ли е отговор?!

Все повече разбирам един приятел, които преди време ми каза „Какво да им се обаждам?! Миналата година като им звънях не един път и обяснявах сума ти време, какво стана - нито мрежите от устието изчезнаха, нито каруците с чували риба за храна на прасетата спряха. Поне и да се беше появил проверяващ, ей така от кумова срама – но не би!!!”

Айде, със здраве!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 19, 2009 8:56 pm 

Сещам се за един възможен отговор:"-Ти си длъжен да правиш добро от злото,защото...то просто няма от какво друго да се прави!!"-Р.Пен Уорън,"Цялото кралско войнство".
Иначе,малко по-разширено-ТУКА,във тази ТЪРПИМОСТ И КРОТОСТ,се коренят всичките,ама всичките ни беди.. У нас няма капка идеализъм ,смелост,национализъм поне,НЯМА НИЩО.Има само чудовищна простотия и гьонсуратлък.Така си живеем-със политиците ,боклуците, ЧЕЗ,НЕК,ТЕЦ, и си ни е добре!Никой не скача във трамвая, когато види простак,или на гьола,или в кръчмата-нас само ни стрижат , И СИ НИ Е ДОБРЕ.ТОВА Е ЦЯЛАТА НАЦИОНАЛНА ИСТОРИЯ.Във риболова дори се държим като Махатма Ганди-плахо събираме стотинки и пускаме пъстървички, за да ги отрови някой със един замах, но заспиваме спокойни..На умряло куче нож вадим ,на замръзнало лайно-зъби точим.Едни сърби имаха смелоста да се изправят срещу целия свят-и затова сега ходим там на риба,че им се и подиграваме даже, че били бедни..
Ангеле ,благодаря ти, че пусна темата. Остава въпреки всичко надеждата,че на все повече хора ще им писва, и нещата ще започнат да се променят..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 19, 2009 10:27 pm 

Данчо, стига с тези черни краски!Не всичко е точно така.Има и добри хора.Стига песимизъм!Помисли си ,колко свестни хора познаваш?Проблемът в случая е, че се допуска невероятна търпимост, инертност и безхаберие спрямо тези явления.За това е виновен всеки от нас.Не може да обвинявате, други!Вината е на всеки от нас!Никой няма да дойде и да ни оправи къщичката!В случая ,колегата е виновен , че не е реагирал на момента!Мисля, че едно от най лошите ни качества е националният ни нихилизъм и мисълта , че при комшиите е по-добре!Това , обикновенно е далеч от истината!Задължение на всеки е да вземе мерки да реагира при такива ситуации, иначе все едно е съучастник.Трябва да търсим доброто и да се надяваме , че всичко ще се оправи.Иначе какво правим още тук?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 17 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа