Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:40 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 61 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Съб Фев 06, 2010 8:58 pm 

Парите от билетите ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ПОТЪВАТ. Моля ,помогнете да пуснем едно писмо до Главният Прокурор на НРБ,и земеделският министър!!
Какви са фактите??!
Съгласно чл.53,ал.2,тл3 и т4,от Закона за рибарството и Аквакултурите ,25% от средствата ,събрани от билети, отиват за зарибяване.Още 5% от тези пари отиват за научна дейност, свързана със изучаване на рибните запаси във водоемите, които са публична държавна собственост. ТОЗИ ЗАКОН Е В СИЛА ОТ 2006 год. Досега,ИАРА не изпълнява задълженията си.Правят се "показни зарибявания" за по 80-100 хил лв. годишно,при положение,че от 180 000 хил. риболовци се събират повече от 2,5 милиона лева!! Така че средствата за зарибяване са по 700 000 лв. годишно.Единствено в края на 2008год. бе обявена обществена поръчка за около 650 000 лв.,за зарибяване през 2009. За съжаление обаче, ДО ТОЗИ МОМЕНТ нищо не е обявено за зарибяване през 2010 !! Това ни кара да мислим, че парите ще потънат пак, неизвестно къде!! Дори и да се направи поръчка,отглеждането на поръчаните кол-ва,особенно пъстървови видове,ще бъде затруднено, ако не и невъзможно!!
Настоятелно молим г-н Главният Прокурор да направи пълна проверка къде са отишли нашите пари,и да назначи ревизия по случая във ИАРА и МЗХ .

Това е положението.Не стига, че няма риби, че няма НИКАКВА ЕФЕКТИВНА ОХРАНА, но и НАШИТЕ жалки ,кървави пари от билетите продължават да потъват!!
Аз не съм вадил билет,все още. Не открих и пъстървата. Настроението ми е предварително съсипано. Със приятелите мога да пия и в кръчмата,а не да си късам нервите по великите някога,жалки сега реки на България. Помогнете да разбутаме тази афера!! Помогнете да направим подписка, и да се придвижат нещата ,защото нищо не може да върне времето назад, и едно пропуснато зарибяване не може да се навакса !!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 06, 2010 9:55 pm 
Аватар

За съжаление , в нашата опоскана и изтерзана държавица не са много механизмите, с които народът да постави разпищолилите се политици на мястото си! :x Може би такова писмо би помогнало, може би медийна война срещу тези хора, които не си вършат работата би помогнала, може би публичното заклеймяване на виновниците би помогнало! Може би! Може би! Може би! ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 06, 2010 10:02 pm 
Аватар

Ако ще се подемат някакви стъпки, мисля, че би трябвало да се изготви обосновано писмо до съответните институции. След това под него да се събират подписи. Ще е добре да се помести някъде където да може да се чете от много хора и да се събират подписи. Обикновенно подобно мероприятие се провежда за определен период (например два месеца) през които се разпространява чрез различни начини, придобива широка обществена популярност и се набират подписи. В края на този период, определена група (обикновенно инициатори) искат приемен час за среща с представляващ съответната институция държавник и връчват писмото.

Аз подкрепям идеята на Данчо, но само с този пост във форума няма да се променят нещата!

Поздрави
А.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 07, 2010 11:20 am 

Ангел-Ачо написа:
Ако ще се подемат някакви стъпки, мисля, че би трябвало да се изготви обосновано писмо до съответните институции. След това под него да се събират подписи. Ще е добре да се помести някъде където да може да се чете от много хора и да се събират подписи. Обикновенно подобно мероприятие се провежда за определен период (например два месеца) през които се разпространява чрез различни начини, придобива широка обществена популярност и се набират подписи. В края на този период, определена група (обикновенно инициатори) искат приемен час за среща с представляващ съответната институция държавник и връчват писмото.

Аз подкрепям идеята на Данчо, но само с този пост във форума няма да се променят нещата!

Поздрави
А.

Ачка, ти ще излезеш голям общественик бре?
Събиране на подписки, инициативен комитет!
Сериозна работа е това!
Просто за пореден път недумявам някои неща. :roll: :roll: :roll: :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 07, 2010 12:37 pm 
Аватар

Ivan VP написа:
за пореден път недумявам някои неща. :roll: :roll: :roll: :roll:

Диалектика.

Бате Данчо, имаш ЛС.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 07, 2010 1:15 pm 

Не се занимавайте с глупости,кви писма,кви пет лева!Или да се направи,каквото трябва,или не си хабете нервите въобще!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 07, 2010 2:16 pm 
Аватар

Ivan VP написа:
Ачка, ти ще излезеш голям общественик бре?
Събиране на подписки, инициативен комитет!
Сериозна работа е това!
Просто за пореден път недумявам някои неща. :roll: :roll: :roll: :roll:

Пигов, знам, че ти е трудно да проумееш някои неща...
За твоя информация: Отдавна нямам претенции за общественик :lol: . От началото на 90-те пет години се занимавах с обществена дейност, две от които на изборна длъжност.. Далеч, назад във времето остана желанието ми да правя каквото и да било за "обществото" освен за себе си и приятели.
Та за това не се тревожи.

Жив и здрав
А.

П.п. Извинявам се за спам-а

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 07, 2010 7:00 pm 

Ачо, малко е смешно да се правиш на герой.
Ачко, ще спасява пъстървите в БГ! Невероятно. Новият герой в мухарските среди. Ачи, първо за да убедиш някого в нещо . Използвай лични мнения. Ако ти е чуждо това свойство. Да се изрзяваш сам - наистина имаш сериознен проблем. Комичното при теб е , че хич не знаеш къде се намираш. Тръгнал си да спасяваш пъстървите в реките. А какво прави на Панега през зимата с компания? Ясно, учиш се да замяташ. Отлично! Нали ти казах вече. При теб амбицията е , както собственик на голф с явно изразени комплекси. Все трябва да се нареди първи пред останалите на кръстовището.
Реакцията ми товеото мнение в темата , е " Бай Ганьо на гости на Иречек" . Всички са маскари....
Ачо, искреноо се радвам, че не си станал политик. Не, че са малко . Определено си бил и пионер с ръководна роля. Почти съм сигурен. Номер едно ! Утре, ще ти направя място на кръстовището. Да се почувстваш добре, че си първи. Продължавай в същия дух за да не приключва комикса. :D :D :D :D :D :D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 07, 2010 8:53 pm 
Аватар

Пигов, да не би да имаш някакъв проблем? Говориш за различни неща :-s
Иначе за твойте тълкувания..
Никога не съм бил политик. Само политиците ли се занимават с обществена дейност?
Не съм тръгнал и да спасявам рибите в БГ. Ако си прочел добре горния ми пост, щеше да разбереш, че това е само идея!
Питаш к'во съм правил зимата на Панега? Е, как какво? За риба, разбира се. И с компания и без компания, отида ли на реката - обикновенно е за риба. Теб кое те притеснява?
И накрая: Може ли по-нататък да не правиш твой тълкувания върху постовете ми защото имам чувството, че е тенденциозно! Така както се опита да сплетеш интрига между мен и Алем.

––––––––––––––––––––––––––
А.

Последна промяна Angel-Acho на Нед Фев 07, 2010 9:08 pm, променена общо 2 пъти

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 07, 2010 8:54 pm 
Аватар

Мдаа....усещам, че бат ви Данчо Савов окончателно ще спре да пише във форума каквото и да било...Ако не за друго поне проявете малко уважение към него....Поздрави!!
П.С.: Въпреки, че и аз като Ванката съм тотален песимист, ще се опитам да бъда поне малко полезен по темата...
Та Бат Данчо, достатъчно е това, което пишеш, да се оформи като сигнал до Главния прокурор на Републиката и да се входира по съответния начин. Ако се придаде малко медиен шум, завеждането би могло да стане по-гладко, защото има вероятност Главна прокуратура да откаже да го приеме и да го "прехвърли" в Софийска Градска Прокуратура. Ще бъде извършена проверка, най-вероятно от Направление Икономическа полиция при бившата ДНСП - Лъвов мост / защото става въпрос за структура и дейност, засягаща цялата страна /. Дирекцията най-вероятно ще разпрати указания до местните звена на "Икономическа полиция" да извършат проверки.....Главният проблем е, че подобни злоупотреби са най-трудните за доказване, по подобие на т.нар. скрити работи в строителството - трябвало 10 тона арматура, пък е сложена само 7, пък и тя е залята с бетона.....От друга страна се сещаш, че и най-големия олигофрен да е правил далаверите, то ще се е подсигурил документално за разходването на средствата.....Има варианти за действие - насрещни проверки във фирмите "доставили" материала, проверка на декларираната от тях печалба и т.н., но вервай ми, Икономческа подминава на местно ниво уникални далавери.....а ти говориш за някакви зарибявания......Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 07, 2010 9:49 pm 

Бате,аз не съм песимист(гледам да съм реалист),но понеже реших да не влизам в подробности,нямаше как да се разбере,кво имам предвид в горния ми пост!Мисалта ми е,че от писма,подписки,анкети,интернет гласувания и подобни няма никаква файда!Трябва да се направят едни други неща,които се надявам,че в някакъв процент скоро ще почнат да се случват,но то времето ще покаже!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 08, 2010 7:25 am 
Аватар

Ванка, здрасти баце....Да ти кажа честно, доста пъти съм си мислил, че ако у нас бе станало нещо подобно на румънския вариант - двама-трима висши партийци "фира", това би действало много.....как да кажа...."възпитателно" на цялата сволоч, дето се изреди през годините да ни управлява...Заради вековно вкорененото ни малодушие и страх такова нещо щеше постоянно да им свети като червена лампа пред очите и щяха да са по-скромни в грабежите.....
Наистина е време нещичко да почне да се променя - такъв зловонен цирей никое здраво тяло не търпи безкрайно!! Поздрави!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 08, 2010 12:27 pm 

така е!няма да се сърдим!хората са се развивали,развивали и са си изградили манталитет и начин на мислене!ние сме били затворено стадо в обор!Тъпо и просто,я някой се обади.....Затова ще цитирам дошлия наскоро в Бургас немски футболист Йохен Зайц:
" В България попаднах на дупка вместо тоалетна "

:D :D :D :D кво да говорим повече :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 08, 2010 12:34 pm 

Данчо, подкрепям това, което е казал Бате Райко - написаното от теб съдържа достатъчно информация, за да може прокуратурата да започне някаква работа. И наистина ще бъде добре ако се вдигне някакъв медиен шум - както миналата година се опитаха да правят Андрей Слабаков и Ко. (не че имаше някаква полза от тяхните "усилия"). Но не мисля, че подписка ще помогне, още повече, че за събирането й ще трябва време, а ако проверката започне по-скоро има шанс новото ръководство на ИАРА да реши да покаже активност и да се размърда, че поне за тази година да се свърши някаква работа. Може би ще е по-добре сигналът да бъде подписан от представители на поне няколко риболовни клуба/сдружения, които представляват значима част от риболовците. Но все пак е по-добре да опитаме да направим нещо, отколкото да не вършим нищо. В краен случай да пробваме да подадем сигнал поне от името на Клуб София '94.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 08, 2010 1:00 pm 
Аватар

Само да допълня - при формулирането на проблема избягвайте категорични констатации, тъй като в крайна сметка нямате безспорни доказателства за злоупотреба, щото след туй някой колега да не се окаже подсъдим за клевета, колкото и абсурдно да ви звучи :!: :!: :!: Направете копия до всички възможни институции. Абе изгледа е нящо такова:

До
Главния прокурор на РБ
София, бул. "Витоша"№.....

КОПИЕ: До
Президента на РБ

Председателя на НС на РБ

....................................

С И Г Н А Л
От....................................................................................................................

Уважаеми Господин Главен прокурор на Република България,
Обръщаме се към Вас във връзка със следния проблем, касаещ пряко хиляди риболовци в Република България.......................................

Краят е: В тази връзка настояваме като главен прокурор на Републиката да разпоредите на компетентните полицейски и други контролни органи да извършат проверка на изнесеното в сигнала и при неговото потвърждаване да бъде потърсена наказателна отговорност от виновните длъжностни лица.

В общи линии е това. Поздрави!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 61 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа