Стенли написа:
Чел съм един материал, в който някой от водещите британски мухари разправяше, че индикаторът е излишна тъпня.
Ехехеее, Стенли, дущо моя сърце моя тииии. Дядо Вазов го е казал: "Разни хора , разни идеали", нали?
Та за индикатора питаш. Слушай са какво мисля аз.
Индикатор, муха или топче или пластилин стягащ се или, фас от цигара или каквото и да е там си има своето предназначение щом е измислено.
Сега мнго хора казват за какво ни е индикатор, като мога да си усещам кълване и така. Верно е, прави са тогава, но, нали знайш, че в тия моменти има винаги едно "Но".
Ако да речм ловиш на голяма дистанция, 15 м. например в бурен радак (бързей) , края на шнура трудно ще се види и кълване би се отчело, ако държиш добре изпъната линията. Втакъв момент може би е по-добре да има нещо на края на шнура дето да се вижда.
Казвам може би, защото от какато ловя на нимфа още не съм използвал индикатор.
И това е така, защото практикувам повече чешкия начин на риболов, близо до бутушите, ако не клъвне, шута в гъза и туфан, ехехеее.
Та в тоя случай, когато шнура ти виси един метър от върха, нема нужда от индикатор.
Всичко е въпрос на тактика, това с индикатора е малко персонално според мен.
Треада опитам и малко с индикатор, за да дам мнение и като чвек, който лови с индикатор, а пък за статии, наскоро превеждах една за и против индикатора, беше доста интересна, треа да вида къде съм я забутал и да ви я пусна тук.
Поздрави на всички ловящи с мухички и не само по Струма от София до Кулата.
Акулата