Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:58 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Приятно ми е!
МнениеПубликувано на: Сря Яну 26, 2005 9:03 am 
Аватар

Казвам се Борис, ама много малко хора ми знаят истинското име. Бобо е къде къде по-просташко и не буди такъв респект като БОРИС, а аз съм човек, който никога не се взима на сериозно, така че Бобо, Бобче, Бобенце, Бобеско, Бобензи, Бобенщайнер, Боболино, Бобка са официалните форми за обращение към моята персона. Жена ми ми казва "простак", така и не ми научи името това момиче, а сме заедно от 10 години. ЕГН 741222****, женен с 2 броя деца, мъжко и женско. Риби хващам от как се помня, което дължа изцяло на баща ми. Почнах с попчета, и други морски обитатели, после се минава през риболова на перце на едри кленове по р. Арчар, бабушки на Рабиша, шаранджийство, спининг и ето дойде му времето на мухарането. За разлика от повечето морски, аз съм влюбен в речният риболов. Винаги съм искал да мухаря, ама все си намирах причина да не започна, явно причините се изчерпаха. Като цяло съм силно пристрастен към риболова, когато не съм за риба, мисля за риба, правя такъми, кроя планове, обикалям рибарските магазини , изобщо риболова е неизменна част от живота ми. За съжаление, в района на Варна реките не са много, така че речните ми изживявания в годината са около 50, изцяло на Тунджа (жената е родом от района), през останалото време се залъгвам на морето, хващайки заргани, иларии, дай боже и лефери. Като цяло ми се събират по около 120 излета в годината. Когато работя, работя с компютър в областта на графиката, най-общо казано, ама предпочитам примерно да съм шеф на отдела за изследване нивото на реките към БАН (дали има такава длъжност). Не съм висшист, ако за някого това е важно, издържах 3 семестъра в МЕИ-то, доцента по математика така и не успя да ме убеди, че решението на задачата може да бъде по-дълго от условието й. Така че го оставих сам да си ги решава. Ей за малко да забравя- пуша, не пия без повод, наблягам на домашна ракия, ром и виски, лятото не сядам на масата без бира, зимата винцето е за предпочитане.
Ами това е в общи линии :wink:
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Яну 26, 2005 10:53 am 
Аватар

Павел Иванов написа:
Здрасти Бобо ! Като гледам имаш предпочитания към едни от мойте любими места :D За септември тормоза група Видри да отделиме неколко дена с базов лагер Белоградчик . Ако искаш заповядай , по - натам ще се разберем кога ще е , що ще е ( се пак 8 месеца има още :D ) , па там : Арчар , Рабиша , Скомля , Стакевска , Дунава , Лом .............. :wink:

Що Септември ? Мисля, че на 02.Август е т.н. 'Панаир' в Арчар и аз като нищо и да бъда там. Реката е идеална за мухарене. Преди 2 години си ги скубех на блесна, но като видях улова на един мухар и точно след 3 дни като минах през София за Родопите и си купих от магазина на Марин мухарката.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 27, 2005 8:56 am 
Аватар

Павка, най-силните ми риболовни спомени са свързани с р. Арчар, около Рабиша до Кладуруб, там станах това, което съм в момента. За съжаление не съм ходил там от 13 години. Все планирам да отида и все не се наканвам. Ще го имам предвид обаче. Не знам как е в момента реката около Рабиша, обаче едно време нямаше много подходящи места за мухарене. Докато около село Арчар е друга работа, дълги разлати мухарски вирове. Там утрепах една патка :D Нали ги знаеш селските патки дето си плуват в реката, и едни взеха да ми се мотката точно пред мен да ми плашат рибата, хванах аз един камък и с намерение да цопне във водата, да ги изплаши, го хвърлям по парабола, а той да вземе да думне една точно по тиквата, и се гътна милата. Пък един дядка от селото, познат на дядо ми, какво вино изкара, мале мале, веднага изпразнихме манерките от водата и ги напълнихме с тази вълшебна течност. Хубаво е там, все още на места е диво. От Рабиша на горе, по течението на реката, има едни вирове дето за да стигнеш до тях ти трябва мачете. Ех спомени...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 27, 2005 11:49 am 
Аватар

Павел Иванов написа:
...там Манго яко действа :evil:

Tой къде не действа, .. :twisted: :twisted: :twisted:
Някакви нецензурни думи тука се наложи да поокастря, ей, Ице нема да пцуеш оти...., ехехеее, ае

Курусабя Сан(дански)

Кастри като съм в нарушение :lol: :lol: :lol:
Посипвам си главата с пепел...

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Последна промяна Мунчо на Чет Яну 27, 2005 1:07 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Яну 27, 2005 12:57 pm 
Аватар

Павел Иванов написа:
МмммДа , спомените са хубаво нещо ама ся при село Арчар може да се мета за щука по Дунава а на самата Арчар на 5км от селото не се надявай на читава слука , там Манго яко действа :evil:

Павка, специално за Арчар не си прав, защото:
1. през 2003 съвсем малко над Арчар излязоха доста и добри кефалчета и то на блесна през лятото.
2. Точно там Манго си има съвсем друго занимание - там е бил древния римски град Рациария, главния град на провинцията Горна Мизия, включваща крепостите Кастра Мартис (Кула), Видин, Белоградчик и т.н. (не претендирам за изчерпателност). Та там древния град е едно огромно разкопано поле, дето Манго копае ли, копае и се разхожда по цял ден с едни металотърсачи.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа