Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:53 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Ivan VP
МнениеПубликувано на: Пон Яну 31, 2005 9:07 pm 

Здравейте,
казвам се Иван и за момента съм докторант подобно на некой ора от форума. По стечение на обстоятелствата на място в което пък некой друг модератор работи. А както и да е.
Първите си риби изобщо хванах на муха и болдо на Осъм на 5 години. С чужда помощ естествено/ лека му пръст на Евтим Доксимов, че ме запали за това красиво хоби/, а на самостоятелен риболов с влакове и рейсове съм тръгнал още от 4-ти клас. Ходили съм и с такси, както и пеш и с какво ли още не. За момента имам идея да намеря още един такъв като мен хухавелник и с колела да пообиколим Родината и помятаме с мухарки- Маутин Байк Бългериан Троут Сафари еди коя си. Дано стане преди 2007 живот и здраве, па си и трябва тренинг и подготовка.
Обичм и риболовът на лед и по време на изпит съм бил с конспекта на Панч да дърпам бабушки почти костюмиран с един познат бат Веско.
Казармата най-не обичам защото през зимата на 95-96, не ми дадоха отпуск да ида на яз.Искър, когато теглиха яки бели риби и костури от 25-30 метра дълбочина. Но за това през зимата на 92-93 имам собствен рекорд по посещения на Панч около 70 излета/ имаше лед от средта на декември до 15 март другата година/. Както съм бил и на ледо до 18 часа на 31.12.01 и доста рано на другият ден-тогава Милица си помисли, че съм емигрирал, щот ми беше паднала батерията на телефона от студ.
Първата ми мухарка представляваше телескоп на ДАМ, закупен след чакане на опашка по улица Цар Борис и прикрепена макара в краят с
изолирбант. Шнура и мухите попаднаха случайно при мен, като бяха заложени от един квартален роатативко кибик за некъв дребен заем.
Въпреки това се ловеше яко риба. Първта ми истинска мухарка я закупих през 97 година и веднага се метнах на рейсо за Самоков. Същият ден видях как се правеха джапанки с помоща на дзамба и гума ,и настана мор за кокошки и секви пернати. Общо взето загубих доста време в откриването на топлата вода, като изобщо пъстърва ми клъвна можеби на 20-то ходене и експериментиране на едно и също място/ да не се променят много условията/. От неувереност в кълвиното бех сложил стар типет и скъса но усетих онзи устрем за съхраняване на живота на дивата красива рибата.
Ако имам време ще ходя само за риба. Не гледам телевизия, за да съм в Интернет и да комуникирам с такива пичове от форума и имам честа да се познавам.
А общо взето е това, има още един два интереса, но като реализирам нещо от тях ще се поФаля-Фалически.......

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 01, 2005 9:45 am 
Аватар

иВАНЕ, туй за велопробега ме заинтересува, ама не мога да въртя дълго педалите, понеже съм малко ояден...ако мое нещо с рейс да се измисли?
А иначе на мен първата пъстърва (и то около 15 см) ми клъвна някъде на петдесетиот излет:):):)

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 01, 2005 7:07 pm 

Мунчо написа:
иВАНЕ, туй за велопробега ме заинтересува, ама не мога да въртя дълго педалите, понеже съм малко ояден...ако мое нещо с рейс да се измисли?
А иначе на мен първата пъстърва (и то около 15 см) ми клъвна някъде на петдесетиот излет:):):)

Ице на почивки братле, щот имам една травма :D. И аз съм ояден и не много издържлив. при това и багажец ще се носи някаквъв.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 01, 2005 7:19 pm 
Аватар

Ти търсиш един кухавелец ама те може да се съберат и повече! Аз съм голям мераклия за такова нещо! КАрал съм велосипед страшно много и даже една година се отложи празнуването ми на рождения ден заради инцидент с велосипед! Пускал съм се и по ски писти така че идеята страшно ми допада!Приемаш ли един любопитен младеж в групата!?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 02, 2005 12:13 pm 
Аватар

S.Mankov написа:
Ти търсиш един кухавелец ама те може да се съберат и повече! Аз съм голям мераклия за такова нещо! КАрал съм велосипед страшно много и даже една година се отложи празнуването ми на рождения ден заради инцидент с велосипед! ...

Nий с Иван ще караме бавно и на почивки, ако и ти караш така, супер:)
Ама да не с някой спортист, да трябва да се надбягваме, че най -мразя съревнования разни...

Bate Raiko написа:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 25, 2005 10:49 pm 

Здравеи Ванка , поздрави от Балабана.Аз съм много запален по колоезденето, толкова колкото по Мухарството. На година правя м/у
4500-5000 километра.За мен е нормално да се кача на колелото да отда до с. Зимница /35кл./ да удуша 30"на'' кефала и хаиде обратната към Стара Загора.И деята ти много ми допада. Може би ще се събере ударна" група'', въпрос на организация. :roll:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 26, 2005 1:34 am 
Аватар

И аз бих дошъл стига да ме вземете за вас ама каде ще си туря ручането, или просто да си взема кеш пара и из пътя да ручаме по заведенията ? Иначе въртя много на велосипед нямам проблем :).Идеята е супер стига некой да ме храни заеби ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 26, 2005 7:47 pm 

Ванка, айде да е с кола обиколката..... моята.....ако може... :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 01, 2005 12:22 pm 
Аватар

dzaekov написа:

Бе така май най-ще стане работата:) Че с тези велосипеди по някои чукари да не се изпоскопим...

Bate Raiko написа:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 01, 2005 5:53 pm 

Мунчо написа:
dzaekov написа:

Бе така май най-ще стане работата:) Че с тези велосипеди по някои чукари да не се изпоскопим...

Е са кво отказа ли се? :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: хай
МнениеПубликувано на: Вто Мар 01, 2005 6:29 pm 

Яааааа, тва само за мен бе братя, аз нали ходя с колелото на работа лятно време - 9 км от Дружба до центъра на София и още 9 обратно. Е, не съм чак като Балабана да извъртя 70 мили от Зарата до Зимница и обратно, ама пак натискам педалите, щото ний от Казанлък сме си колоездачи по принцип. Подавам заявка за участие в риболовно-колоездачната обиколка на България, че даже и жълтата фанелка мое да облека след някой етап, а и на часовника ще съм много добър. Само че като знам кви сме юнаци, като се приберем и ще трябвада напишем репортаж, озаглавен "Обиколката на порока"....хехехе, тва беше заглавието на книгата на един бивш шеф на колоездачния тим "Фестина", който обясняваше как колоездачите се зобали. Ний обаче няма да зобаме допинг, а чиста домашна ракия от село Арнаутито (Балабанеееее, кажи им ква ракия правят там, че тука шопите нищо не разбират).

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Мар 01, 2005 11:49 pm 
Аватар

Сигурно е много рано за планове за през лятото,ама аз да си кажа.И аз съм се навил да си купувам колело и до края на този месец ще го направя.Ако тази обиколка стане факт и съм добре с времето,мисля да се включа.Нямам кой знае каква подготовка,но като знам,че като съм на високопланински язовир правя по петнайсетина километра на ден ,вярвам,че няма да се изложа.Само ще помоля за помощ при транспортирането на подкрепителните бутилкообразни допингиращи високоградусни напитки,без които всяка подобна обиколка е обречена на неуспех :lol: Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 02, 2005 8:37 am 
Аватар

И аз ще дойда ... с колата :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 02, 2005 9:15 am 

Колеги, добре съм го уточнил. Обиколка с колело. Никакви пороци и тем подобни неща. Допинг всеки, да прецени дали да си носи. Лично, за мен едно кафе в джазве на гарата на село Места + няколко сухи валфли и една местна лимонада е отлична подкрепа за по нататък.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 02, 2005 9:38 am 

"....Не човек а желязо....."

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа