Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:53 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Фев 09, 2005 12:25 pm 

Много ми е приятно да си напъхам гагата тук и аз между мухарите. Благодарение на "Манията" и на форума на дълбокоуважавания от мен Радо Акулата намерих много приятели сред Вас и затова с гордост
мога да кажа: Богат съм, ама много съм богат с приятелите си.... :D

Няколко думи и за моята персона известна като Zander, Цандера, Зандера, Цан дер Мейде..... В личната ми карта пише че се казвам Стефан Минчев, 38 годишен, като се обръсна повече мязам на тинейджър столетник. Българин патриотин съм, винаги готов да помогне на приятелите си, Женен съм, с едно дете, непушач, почитател на изцелина и сладките лакърдии в добра компания.

Риба ловя от седемгодишен и съм минал и през дъно и през плувка и през булдо и сбиролино. Фен съм на зимния риболов на дупка. Уча и спининга вече 24 год. Не че не съм го научил почти из основи, ама все откривам по нещо ново и интересно. От бая години ловя само хищници. Любими са ми реките и езерата в Родопите и Пирин, но поне 15 години стаж имам на Пънча. Сигурно няма да е далеч деня, в който ще размахам мухарката и ако я уча толкова години колкото спининга, ще трябва и бастун да си купя..... :oops:

Засега гледам, чета и се уча от Вас....Да сте ми живи и здрави и зло да Ви забрави !

Приятелски поздрав от Zander

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 09, 2005 12:52 pm 
Forum Admin
Аватар

Ехехехеее, войводооо, Бат Стефкооооо, а добре дошъл официално така да се каже, ехехе.
На тези от вас, които са чували за него, а не го познават лично, мога да кажа, че лицето Минчев е наистина познат под много имена и сега ако ми позволите ще ви запозная с тях. А така, Леваче, сипи му една ракия на адаш ти докато го представям, сръбни, сръбни, ехехее. Стефан Минчев - Зандер, в Пирина, слааавни песни се носят за него, в които е по-известен като Войводата, в Скандинавието го познават с прекора - Цан Дер Мейде - господаря на сомовете, в дебелите и вехти книги с богослужебна насоченост е по известен като - Синът Божий, който с един поглед е готов да ти покаже с пръст къде се намират рибите в реката, колко са големи, и за какво си мислят в момента, а в българските риболовни среди са го срещали като Царят на клатушката, човек знаещ и можещ, което е хай-важното Зад гърба си оставил десетки, да не кажа стотици статии посветени на риболова и също една книга, в която много истини са казани.

Това е един от хората, за които всеки един момент съм готов песен да запея, а -хъкмн, и едно, и две и три ракиии, иииииии:
"Кооооога пааадна над пиииирииина, бооооооолен Яне Сандаанскиии, доооолетеееея три сооокола и на Яяяяне сборея".

Жив да си ми бат Стефко, а наздраве са, че ми исаана гръцмуля от това представяне, ехехе.

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 09, 2005 1:17 pm 

akulata написа:
Зад гърба си оставил десетки, да не кажа стотици статии посветени на риболова и също една книга, в която много истини са казани.

За коя книга става дума, защото и аз се обучавам в спининга и ми е интересно да почерпя от изворите, тъй като засега съм самоук ?!?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 09, 2005 2:55 pm 

Павка, благодарско за добрата оценка, ама нали трябва майтап да става. Човек трябва да може да се кодоши и сам със себе си и да не се приема много насериозно.
Независимо дали става дума за риболов и независимо от това какво знае и умее. А и риболова си е магия и тънко изкуство, което учим цял живот.

Благодаря на Радо Акулата за хубавите думи :D

Наздраве приятели :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 09, 2005 9:55 pm 

Охоо вече имаме и един професор по блесна от риболовният университет Панчарево-Герман. За бат Стефко Цандера много може да се каже и само хубави неща. Има язовири в които рибите се крият още на около сто километра преди да е показал куфарите с воблери и клатушки.
Освен това с един друг изтъкнат майстор на блеснта по планинските рекички Васил Стоилов са на световното по блесна в Португалия след таз годишните квалификации и нека силата бъде с тях.
Лично за мен Минчев е най-голямият популяризатор на спининг риболова в България. Само за пример могат да бъдат такива хора и като майстор риболовец и преди всичко, като човек.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа