Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:53 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Аз съм Любака.
МнениеПубликувано на: Нед Фев 20, 2005 9:13 pm 
Аватар

Викам да са поразтъпча из нета денеска сабахлавим и да изпуша един виртуален фас (щото изинакво ич не барвам тутун) и таман докато га пия тоя ми ти ишлияк като идин дърти турчин дето си вади патурите от гьота са спъвам в някъв триизмерен обджект - "а" - викам навеждайки са към лъскавата му назъбена повърхност.
През туй-на времи минутите-А-броя и си тактувам, щото за един фас само времи имам - и кво да видя на Акулата му паднал един от неизброимите зъбаци - па здрав ми изглежда - си мисла докато ги свивам в кокалесто потно юмруче за късмет. Ша си го вържа с един канап да си го провеся на мършавия врат като ходя по къра и чукарите да ма пази от уруки.
Сядам аз привечер под един хамерикански изкуствен асмалък с тънкото намерение да изпия 2 пръскачки вино и за разтривка почваме с една тънка ракийчица, щото знам че по Сан Дански старите майстори мастика не побарват в месеци с буквата "Р" по имената им и взех та са покапах - та зъба отнесе малка порцийка живителна огнена вода - и о, чудо :!: - пред мене са яви холографски образ на Учителя - с едно менгеменце приловено с кожени ремъци към лявата му тазобедреница и го гледам напъплен от най-безобразни пълчища насекоми и аракниди, гниди и други изчадия от двете повърхности на дискообразния свят. Вдишах дълбоко попътния повей да видя да не би пък да са е разложил нещо или пък да е ял развален пор, та затова да са го напитили така тея безбройни мухи, ама не! Дъхав Давидофф и Смирнофф само долових в повея - непокътнат е и целокупен преподавателя в самодейната академия по Мухопоклоничество на Западната епархия и междинния свят.
Та реших да задам въпроса си на който Св-Св-Гугъл и Алтавистий все още не са дали еднозначен отговор, а именно, "Защо таз наша краста начесване няма, о ти Всеуловистий :!: :?: "
А той ме погледна благосклонно (въпреки смущенията от стария ВЕФ на холографския образ, разграничих благотата в погледа) и рече:
"Погледни дланите ми!"
Със страхопочитание и без да вдигам глава отправих взор към мъченическите длани на Учителя и тръпки побиха съществото ми:
Безбройните нарези от разноцветни копринени конци бяха заличили идентичността на тези Съзидателни ръце, дори и Скотланд ярд не би бил способен да изолира идентични папилни отпечатъци с необятния криминоложки достъпен арсенал - безсилието в мен взе превес когато съпикясах всевъзможните люспи от помилвани и попържени от Създателя рибни същества, целебната слуз бе изградила непреодолим филм върху повърхността на дланите Му и вградени в нея стояха цветни мъниста и перли от десетки морета и царства. Ахнах с пресъхнало гърло и изтървах вестника, който бях награбил в бързината за да се изклеча зад някой храст в интернет гората.
Учителят благосклонно приведе снага и взе вестника от земята.
Току що ти се спаси от грях ведро каза Той и спусна изданието на Flymaster Tyers And Casters в ръкавите на робата си - наместо да опетниш Творението - ти го добави във Вечната Библиотека на Създанието.
Сълзи се търкулиха по бузите ми.
Излязох от унес и си налях още една ракийка.
Наздраве!
На Добър Час, Мухари!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 20, 2005 9:33 pm 
Аватар

Любака си е Любака!

ДОБРЕ ДОШЪЛ !
(макар, че не съм домакин :) )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 20, 2005 9:52 pm 
Аватар

Росен написа:
Любака си е Любака!

ДОБРЕ ДОШЪЛ !
(макар, че не съм домакин :) )

Роска, добре заварил, отпушвай тапата, кви са тез твари на платнището от твоя аватар?
Мориш ли расперите по дунав
Изображение[/url]

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 20, 2005 10:48 pm 
Аватар

Освен един 1.5 кг през пролетта нищо сериозно. Последния излет през есента лепнах 3 на ето това (то не е за тука, ама Акулата позволява :) ):

Изображение

Смятам, че тази година вече няма да им се размине. Водихме и Марто Шампиона по Мартен - распера се скъса да се бъзика с нас :) Мислим с Шамана да го пробваме и на муха, но като знам какви удари имаме на воблерите - това чудовище ако случайно удари на мухарката никак не ми е ясно какво ще правя :)

Павката от Пловдив има един много добър - май беше към 5.5 кг на Марица - виж го в другия подфорум - "Шапки долу".

П.П. А това на аватара си е кефал от Янтрата и "платнището" е един камък точно до моста на Колю Фичето. Бях писал някъде, че това е рибата, която задържахме 2-ма човека. Него ден се беше побъркал кефала - върнал съм поне 50 парчета в реката.

П.П.2 А уе, Акула, тия беляци по Струма били доста глуповати - щом жена ми ги лови, дето сефте хваща мухарка в ръце (че и черни гъсеници похапвали) :lol: :lol: :lol:

Изображение

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 21, 2005 10:39 am 
Аватар

Добре дошъл, Любак! Най-сладкодумний сред инжинерите, особенно в западното полушарие :lol: !Радвам се, че се появи , липсват ни живописните ти разкази за рибпловните излети около забравеният от бога УЙсконсин :wink: ! Тука пролет иде и въдиците се размърдаха в прашлясалия скрин, по реките пукат стари стави и живота отново е прекрасен.
Пуши и акай по-често тук!
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 21, 2005 10:53 am 
Forum Admin
Аватар

Седеше си стария Любак, на миндера под стрехата от дърти щукарски гърбини, инкрустирани с фини зъбчета от черни костури, смучеше блажено лулата си от опашна кост на гърмяща змия, и току заглаждаше кичест мустак, прогизнал от вължебните изпарения на сладък изцелин и си мислеше: "Хей, пцуем те животе, какво нещо е тва мухарския рахатлък, тва мухи, тва конци, пера, безсънни нощи, международни пощи от целио тоя малък свет се сбрали като мравуняк на едно место, тц, тц, тц, интересна работа ще да е, брей"
Току ки засмука от лютия тутунец, ки изгълта бръже една тънка глътка изцелинец, ки за мери с кокалестата си ръка една пухква козина, мяучеща на комшиския миндер с едно от топчетата си за игра, с надпис на тех: "Окото на Шинуикът" и пак ки се отпусне в мислите:
"Как сега например, тези люде, мухарите са се сетили да облекат железото, да му дадат живот и току да прилъжат некоя друга заблудена твар от раята на Нептун Ефенди, тц,тц,тц, туй ще да е некаква черна магия" и като си помисли за това плю три пъти в потната си пазва, разчеса си потурите измежду свитъците и затърси с трепереща ръка зад гърба си верния му спининг халусия, да разгони ятото гарги, нагло настанили се сред аспержите му, да човкат тора от черва от бели риби.
ЕХЕХЕХЕХЕХЕХЕХЕХХЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕеееееее
А добре дошъл и на теб, Старче, тамън се бех обезверил че вече си загубен за мухарското братство, а ето че с един размах се подписа в книгата за новодошли, по начин по който само ти умееш.

Брато не мога да не ти изпеам една тъжна песен, по тоя случай, а-хъкм, и едно и две и три и :
"По фабриките на Германия, Америка и Австралия, от сите краища на България на гурбет отидоя!"
Росен написа:
П.П.2 А уе, Акула, тия беляци по Струма били доста глуповати - щом жена ми ги лови, дето сефте хваща мухарка в ръце (че и черни гъсеници похапвали)

Ехехехе, Роска, не са глупави, та ич тамън, секо нещо си има своето логично обеснения - след като веднъж са вкусили от грозните създания със запазена марка - мухите на Акулата, беляците вече на всичко се радват, ехехехехеххееееееееее, нема да забрава как некои хора след мен и на голи куки ги ловат, факт, ехехехее.

Поздрви на всички ловящи с мухички!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа