Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 9:29 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Фев 15, 2008 2:16 pm 
Аватар

Здравейте!
Казвам се Димитър Казаков, родом от Плевен, на 40 години. По стечение на обстоятелствата работя на сменен /3-месечен/ режим в Тетевен, като главен технолог, и в Китай, като главен мениджър на тамошния филиал на фирмата ни. Не бях ходил за риба от детските си години, но в Китай започнах пак. До сега бях, а и все още съм от така наречените "спинингисти", но случайно попаднах в Интернет на вашия сайт и просто бях очарован от съвсем новия, за мен, начин за риболов. Изчетох почти всичко, което можах да "докопам" в Интернет, и много бих искал, наистина да се науча и да започна да ловя на муха. Все още не съм си закупил приспособленията за този вид риболов, понеже все още съм в Китай, а тук това не е много разпространено /Приемам съвети по този повод/. Надявам се, като си дойда през април, да се намери някоя добра душа, която да въведе в този начин на ловене. А дотогава - мога да чета само интернет книжки :). Между другото, имам електронен вариант на Х.ШТАЙНФОРТ "НАХЛЫСТ: ОТ ПРОСТОГО К СЛОЖНОМУ", както и Шишкин М. "Нахлыстовая мушка", ако някой има интерес .... Бих помогнал и на някой ако желае нещо, естествено в рамките на разумното, да си закупи от Китай.
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 15, 2008 2:39 pm 
Аватар

Привет от България и добре дошъл в нашите редици на мухарското войнство.
Чак от Китай, направо не е за вярване.

Що се отнася до принадлежности и пособия за мухарски риболов, много фирми с гарантирано качество в бранша си изнесоха производството в Китай и може би би могло да се закупи оттам.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 15, 2008 3:15 pm 
Аватар

Добре дошъл в редиците градски!Както ти е написал в предния пост колегата,в Китай въдици да искаш.Питай и всичко ще ти бъде обяснено.Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 15, 2008 6:39 pm 
Аватар

Благодаря за пожеланията.
Щом можете да ми помогнете - бихте ли ми дали препоръка, какво бих могъл да намеря в Китай, и което да не е чак толкова зле като качество.
Иначе, благодаря ти градски svetligenov, бих се радвал ако ми обърнеш малко внимание, като се върна от Китай през април. Иначе, по книжките, не знам колко ще успея да науча - надявам се на някое показно :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 15, 2008 9:55 pm 
Аватар

Ееее здравей градски , добре дошъл в редиците на мухарското братство.Започваме леко полеко да се събираме . Щом си изчел всичко значи маш представа с какво се захващаш :D .Защото лепне ли те /мухарството/ няма отърване.
По въпроса за оборудването , колегата stflyfisher е прав доста фирми са с производство в Китай , така че доста неща можеш да си вземеш от там стига да намериш къде са. От там можеш да си закупиш и инструменти за връзване на мухи.Както и материали. За марки които се произвеждат в Китай трябва да помогне Бате Райко мисля че той е най в час по въпроса.
А за кастинга и муховръэа не се притеснявай , когато си дойдеш обади се , разполагаме с филми за всичко пък и практически ще покажем :D

Поздрави

http://pi-landingnets.dir.bg/ - нашите ръчно изработени кепове
http://myfreetime-pepito.blogspot.com/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 16, 2008 3:32 pm 

Добре дошъл в Мухарското Братство Митко!
Като си дойдеш в България има всичко, каквото ти е необходимо за любимия спорт и занимание, стига сме търсили и в хобито си евтенията колеги!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 17, 2008 8:08 am 
Аватар

Митко, здравей официално и от мене!!! Добре дошъл на страниците на форума и ти желая много приятни моменти - пред компа и по водоемите!!!! Поздрави!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Фев 17, 2008 11:08 am 
Аватар

Здравей Митко!Ще се радвам да се запознаем!В Плевен не сме много мухарите но,за сметка на това сме задружни.Обади се като се върнеш.Всеки от колегите ще ти помогне със каквото може.Поздрави и ще очакваме репортажи от великата Китайска стена.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 18, 2008 3:49 am 
Аватар

Здравейте и благодаря за топлите думи!
Разбира се, че ще се обадя Светли, даже ще ти пусна едно ЛС с телефона си и скайп, за да се чуем предварително.

Що се отнася до:

Делчо Пенев написа:
Добре дошъл в Мухарското Братство Митко!
Като си дойдеш в България има всичко, каквото ти е необходимо за любимия спорт и занимание, стига сме търсили и в хобито си евтенията колеги!

искам да поясня нещо на всички, които желаят да научат повече за Китай. В Китай има страшно качествено производство на продукти, за които /продукти/ даже и не сме мечтали. Не случайно, почти 80% от производството на стоки за бита в световен мащаб е тук. Тук имат фабрики и филиали всички големи фирми. Ако някой се интересува - разполагам с богат снимков материал за заводи, правещи електроника.
Но, поради така сложилата се икономическа обстановка в България, т.е. безпаричие сред народа, нашите търговци купуват от тук само най-евтиното, създавайки в българина илюзията, че в Китай всичко е с такова качество. Е, не е! Проблемът е, че качественото е скъпо и не е изгодно да се купува от тук!

Ето ви един пример за китайска фирма за рибарски принадлежности :

http://www.leichichina.com/flyfishing.htm

Не мога да коментирам качеството - не съм специалист. За това и зададох въпроса за купуване на принадлежности в Китай.

Поздрави на всички!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 18, 2008 8:38 am 
Аватар

Напълно съм съгласен с колегата по-горе. Не само в Китай, но и в всяка държава, където известните с качеството си стоки фирми са изнесли производтсвото, има и качествена и добра стока във всяка сфера на производството. Проблема е другаде, че се внасят ефтина и не качествена стока и колегата е описал напълно правилно причината.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 18, 2008 3:17 pm 
Аватар

Те много арни тез стоки бре Танасе.Сега сериозно-Митко-в България има евтини въдици за по 50-60-100 лева,марковите започват от 300 и нагоре.Зада ти помогнем дай някаква ориетировачна сума която си ре
шил да похарчиш за въдица,макара,шнур и т.н..Поздрави!
П.С. Свери си цените там и ще се ориетираш къде ти е по изгодно.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа