DobreFF написа:
Е, разкажете по-подробно как мина мухаруването при вас, щото аз малко се бях отцепил. Отидохме рано сутринта с мои хора направо на горните вирове. Лових до обяд с плувка, следобяд с мухарка и резултатът беше напълно равен - и на двете по 14 кленчета, за жалост само 2-3 немаломерни. Един, единствен по-як кефал ми удари на мухата, ама се заби в едни корени, скъса и дори не успях да го видя. Иначе смятам, че реката беше перфектна.
Направиха ми впечатление няколко тенденции:
-До обяд почти не взимаше на муха
-от 13 до към 16 не даваше да падне мухата, докато на стръв не пипваше
-Най-много кълвеше на оси и пчели (незнам, какво е вашето впечатление)
-Пак казвам, лошото е, че се ловят и на муха основно маломерни риби
Добромире, здравей,
и ти ли беше там бе пичага, не съм разбрал, както и да е.
Ами какво да ти разкажа, всичко стана много добре по отношение на това, че на огромните стада гладен беляк им беше задоволен глада временно...
Много хора, сега като се замисля май всички фанаха на муха рибки, кой повече кой по-малко, кой към 40, 50 но да не изпадаме чак в такава голяма подробност.
Мухите, които доказаха болезнен ефект при мен беха много и най различни, като цяло мога да кажа, че на местата където бехме всекаква муха вървеше от джапанка, през седж, комари, парпшути на майски мухи, а бе квот се сетиш. Не знам дали на нимфа не опита некой...
Но повече за това бих желал да разкажа по-късно, че и едни снимки чакам да се появят, та така...
Поздрави!
Радо
П.С. Док, Владо и Чепето не разбрах какво са направили, че те като шумкарите се изпокриха некъде и ни дума, ни вопъл, ни стон, ехехее, /дек сте уе мишмороци недни?/