Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:49 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 66 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 19, 2009 1:50 pm 
Аватар

Има поканени телевизии

за снимки няма ограничения
въпрос на култура и личен контакт с майсторите.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 19, 2009 4:34 pm 
Аватар

Здравейте момци!!! Това е дискусия относно събор, па ако ще да е и събор за надпиване и надяждане!!
Бранко, едва ли има човек с по-голям опит от тия кастинг съревнования от Станислав / респективно Стоян /. Изхождам от факта, че може би са единствените, виждали "на живо" как става тая работа!! Затова предлагам да се приеме без никакви коментари предложение от Станислав / единствено с уговорката, че поне според мен би следвало да има две групи - млади колеги и напреднали - съгласете се, че с Лъчо, Станислав или Иван е почти безмислено да се съревновава човек :wink: / или просто да се изключи всякакво съревнователно начало - просто се слагат ринговеге и всеки колега изпитва умението си, спазвайки състезателните правила за разстояние, брой опити, пръчка и шнур и т.н.!!
Е айде ся ми кажете, какво и е на програмата бре....не е ли на световно ниво, дори и да изключите моето скромно участие 8) 8) 8) !! Тая година такава програма, пък ако нещо не ни хареса - догодина организаторите слагат друго и така живота продължава!!!!
Док го е казал убаво - Събора ще го бъде въпреки всеки и заради всички !!!
Поздрави на всички сборяни!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 19, 2009 5:06 pm 
Аватар

Bate Raiko написа:
Здравейте момци!!! Това е дискусия относно събор, па ако ще да е и събор за надпиване и надяждане!!
Бранко, едва ли има човек с по-голям опит от тия кастинг съревнования от Станислав / респективно Стоян /. Изхождам от факта, че може би са единствените, виждали "на живо" как става тая работа!! Затова предлагам да се приеме без никакви коментари предложение от Станислав / единствено с уговорката, че поне според мен би следвало да има две групи - млади колеги и напреднали - съгласете се, че с Лъчо, Станислав или Иван е почти безмислено да се съревновава човек :wink: / или просто да се изключи всякакво съревнователно начало - просто се слагат ринговеге и всеки колега изпитва умението си, спазвайки състезателните правила за разстояние, брой опити, пръчка и шнур и т.н.!!
...........

Ти нали тренира на една автомобилна гума на Искъро, бре!?!
Що се опиняш сега от състезание и скромничиш излишно, а?! :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 19, 2009 5:27 pm 
Аватар

:lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 19, 2009 6:04 pm 
Аватар

МръсТник 8) 8) 8) !! Верно, че баш към ту Пасарел метках около един гумен "ринг" :lol: , ма то беше отдавна и съм загубил тренинг :wink: :wink: .....
Майтапа настрана, но с кастинга никога не съм бил на висота..
Сега съвсем майтапа настрана - момчета, сега е момента да направим финия "тунинг" за събора - казвайте какво бихте искали да видите, да чуете, да пипнете, та да се "настрои пианото" овреме!! Ще ми бъде крайно неприятно след мероприятието да чуя приказки - абе щеше да е хубаво това или онова, ама еди какво си.....Не съм от организаторите на мероприятието, но фактът, че съм поел ангажимент да ви досаждам цял час, ме прави изключително отговорен към тая оказана ми чест :oops: :oops: !!
Сега му е времето за тия приказки....както казват свещениците по западните филми - ако някой има нещо да го казва, щото след малко Пена веке ще честна во веки веков :lol: :lol: :lol: . И в тая връзка тутакси правя предложение към хората, които ще връзват мухи / бахти майтапа, дет нищичко не разбирам от туй да давам акъли :oops: :oops: /. Та мисълта ми е следната - наред с показването на уникални, авторски или както там се наричат, муи, всеки един от тия видни люде да каже - а ей сегинка ще ви покажа как се връзва мухата, която лично на мен ми беше най-резултатната за миналия сезон / или за тоя сезон /. С нея "уморих" пъстръвките или кляновете и се прави ей така!!! Мисля, че показването на личния фаворит ще бъде интересно дори за лаици като мен!!! Поздрави!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 19, 2009 6:57 pm 
Аватар

Ами аз мисля ,че знаещите само като видят снимка всичко им е ясно.Интересно ще бъде за начинаещите.Според мен,като ще се показва връзането на дадена муха,аз бих искал да видя рецептата написана,за да няма излишни въпроси.(както мухите на Зиги по тв-то).

Име,материал за тяло,материал за опашка,хакъл,номер и марка кука.
Примерно:

Име: Щъркела на Райко
кука: 12
тяло: дъбинг дъга
опашка: червен петел
хакъл: няма
крила: декоративно петле
очи: стиропор

Получава се визитна картичка на мухата и всеки минал няма нужда да пита ,а ще гледа самата техника.Така връзващият няма да обеснява за н-ти път къв е петела.

П.П. Естествено,трябва да има и на английски превод за гостите :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 20, 2009 8:57 am 
Аватар

Браво,колеги,
не съм чел какво става в Манията - не влизам там :lol: - но се радвам,че тук се спазва добрия тон и нещата се обсъждат нормално и цивилизовано.Защото не е проблема да напълним 5-16 страници с глупости.....
Както и да е....

Програмата е екстра.Дано само самите участници да се съобразяват с рамките на мероприятието,за да може всичко да се получи както трябва и поне горе-долу както е планувано,а не да стане хаос....

Колкото до мен - по традиция,когато се организира подобно мероприятие,на мен все ми излиза нещо необратимо :lol: .....Ето - миналата седмица разпечатах брошурката,която ми прати Росен.Разнесох я в магазините,които можах....С една дума,както винаги взех нещата присърце :roll: ....Навит за двата дена,с преспиване и т.н....И миналата вечер един мой братовчед ми донесе покана ...... - за сватба ........ и то на 2-ри май :x :x :x .....
Но нищо - на 3-ти - за лекцията на бате ви Райко съм на линия \:D/ \:D/ \:D/ ....Дано само някой друг не реши да се жени,да става евро-депутат,кандидат кмет и т.н. и аз да съм поканен :lol: :lol: :lol: ...

Поздрави ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: :)
МнениеПубликувано на: Пет Мар 20, 2009 10:39 am 
Аватар

Добре, щом се иска от нас да кажем какво ще е нужно за да се настрои "пианото" овреме ето от мен :

1.Видео-заснемането да е без ограничение - муховръз, кастинг и секви други трикове и пинизи.Нека ние начинаешите да попиваме от всичко ... Ако има някой против това да го снимат как вързва негова мушица, да си казва.Макар, че целта на това мероприятие е да се споделя опит.

2.Кастинг демонстрациите са задълже !
3.Един съвместен риболов също няма да е зле.Друго си е да ги пробваме нещата баш на "терена" !

Това е от мен.Какво ще кажете ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 20, 2009 12:38 pm 
Аватар

Светльо, здрасти!! Предпологам, че никой от "връзвачите" няма да има нещо против документиране на това, което прави, но би било редно изрично и лично да анонсират позволение - забрана за подобно нещо.
Що се отнася до кастинга, то от големите български кастъри / казвам го без капка ирония или "задна" мисъл / липсва само чичо Ванчо / Станислав присъства, макар че не видях името му при кастърите и предполагам, че и той ще поразмаха гегите /...Реално няма в страната по-добри от тези хора по линия на кастинга, така че тук няма място за никакви забележки - само да гледа човек и да "попива" :wink: :wink: .
Поздрави!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 22, 2009 9:44 pm 
Аватар

Бат Райко благодаря, че си ме наредил при големите :wink: чичо Ванчо наистина има какво да покаже. Аз лично нямам търпение да подметна с твоите въдички има още един много добър кастингист който ще присъства- за мен най-добрия, може би защото съм се учил от него- Иван Михайлов.

Ако ще има състезание то споменатите лица няма да се включват. Но съм съгласен че е най добре да го направим на нормална основа без състезателни претенции така ще е интересно и ще могат да се получат съревнования :lol:

Поздрави !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 23, 2009 8:18 am 
Аватар

Стани, здрасти!! Не съм пропуснал Иван - той фигурира в списъка с "официалната програма" и затова казах, че тук просто няма какво повече да се желае от гледна точка на присъствие на добри кастъри.
Подмятам още една идея - независимо дали хвърлянето ще се проведе на състезателни или свободни начала, то задължително трябва да се обяснят, дори и най-общо, условията при провеждането на състезанията по кастинг. Поздрави!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 23, 2009 10:16 am 

Супер ш бъде да се обясни сичко!Стойка ня тялото захващане на прачката и т.н!

Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 03, 2009 4:33 pm 
Аватар

За съжаление на всички нас Алем няма да участват на събора поради закъснение на новия внос на Sage и Cortland.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 03, 2009 11:05 pm 
Аватар

Нещо чувам, че и кастинг тима може би ще е по-рехав.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 04, 2009 1:20 pm 
Аватар

Док освен вързване на мухи ще трябва и да меташ:)))

Всеки може да си донесе бухалка за метане
да не разчита само на търговските предложения
така може и шнурове да се пробват

а на трасето има място
даже има отговорник за нареждане на състезатекно трасе за тренировки на всички желаещи

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 66 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа