Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:33 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Ное 11, 2008 12:06 am 
Аватар

Пак със малко закъснене пускам може би очаквана тема ... та миналата събота и неделя със Стоян Филипов посетихме за пореден път Бритиш Флай Феъра ... Както всяка година става все по добро и по добро ... та няма да многословнича и е пускам направо снимките.

Много разговори, много приятели, много емоции, много хубави хора ...
Изображение
Същото място на по същото време както миналата година... като цяло и същите хора.
Преди изложението да започне в събота сутринта ... хванах този невероятен момент Роман Мозар обяснява нещо на Оливър Едуардс
Изображение
Подготовка за изложението ... Стоян им скри шапката на чичковците дето идваха да гледат за какво става въпрос...
Изображение
Изображение
Доста хора може би 50 муховръзвачи... Като липсваха някои от световните величия но имаше достатъчно какво да се види от всеки един от тези хора... всеки правещ нещо разлчино и невероятно добро...
Много интересно беше присъствието на един чилиец - Себастиан и Йенс Пилгаард- човека дето прави оригами унгсовете. Та тия двамата връзваха класически сьомгови мухи на ръка без менгеме правеха по една муха на ден ама бяха страхотни... доста бири изпихме с тях вечерта в кръчмата.
Изображение
Доста автентична обстановка определено беше интересно да ги гледа тези двамата човек.
Изображение
Като почнаха да идват хората стана страшно по едно време тази година рекорден брой посетители над 15 хиляди души ...
Изображение
Изображение
Сергии със щандове не съм снимал ... просто си представете огромно изобилие от всичко което можете да се сетите ... единственото с което мога да се похваля е това ...
Изображение
Красота, даже мятах с една от тях ... ценителите на бамбука определено биха въздъхнали.
Отвън имаше изкуствен надуваем басейн, който не мога да намеря на снимка ... но беше горе долу 20 на 15 и ставаше страхотен кастинг. Сега тука да запачна с хвалбите -Скот s4 много приятна въдица за суха муха, новия сейдж TCX една идея по мек от TCR-а може би си отговаря на класа за разлика от предшественика- страхотна въдица препоръчвам 5-я клас. Шестия вади прекалено много бекинг :D при замятане. МЯтах и с едно ново стъкло на харди дето ще излезе тепърва и с новия Ейнджъл дето пак още не е излезнал... много хубави въдици но аз лично бих заложил на TCX- ако става въпрос за риболов не за естетика разбира се макар че не бих отказал и ейнджъла... Стъклото е невероятно като изработка... Има и още една нова въдица на харди- featherlight- страхотна е повече не мога да кажа. Това бяха единични бройки само за тест май още не са ги пуснали на пазара. Мятъх и със Соник въдиците- добро качество за цените на които се предлагат. За други такъми които ми направиха впечатление- Abel макарите-това ще бъде следващата ми макара.
По едно време втория ден Стоян ми даде да повръзвам и аз на мегемето а пък Рой кристи ми беше дал 3 куки 32 номер та вързах първите си мухи на тия куки...ама станаха доста добри... ще показвам като си дойда.
Изображение
Изображение
Много емоции и много научени неща... хората вече питат доста за България ... с какво са се променили нещата от миналата година ние си знаем. Говорих си за риболов в БГ с Роман Мозер, с Жардин, с Рой Кристи с Оливър Едуардс и с още доста хора... така наречени звезди на мухарския риболов. Надявам се скоро да не се притеснявам да ги поканя на риболов в България. Малко ми е трудно да го направя сега- какво да им кажа че ще трябва само събота и неделя да ловят ли и през седмицата да ходим за клян....и все пак няма да си развалям темата... надявам се нещата ще се оправят.
Много си говорих със Оливър Едиуардс- той е голям шегаджия постоянно пуска майтапи. Станахме доста близки и втория ден Стоян седна на неговото менгеме и му върза един бъзър... За мен беше чест да наблюдавам този момент как Стоян показва на Едуардс нещо... После чичката ни върза няколко мухи ние също му подарихме по някоя бг Муха и се разделихме много приятелски. Най готиния англичанин мухар който съм срещал до сега. Има и клип как Стоян показва на Оли но това по нататък.

Хората са много приятелски настроени и се получава невероятно шоу. Догодина се надявам да се съберем по голяма БГ група- ще е доста забавно преживяване.
От мен Поздрави !
Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: знаменосци
МнениеПубликувано на: Вто Ное 11, 2008 1:24 pm 

Бравос. Всички хвалби не ще са достатъчни за възвеличение на постигнатото от Вази, бойни другари. Вие сте острието на българската мухарска гилдия, горди сме с постигнатите ви резултати. Поздрави.

Последна промяна красимир на Вто Ное 11, 2008 7:34 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 11, 2008 4:40 pm 
Аватар

Браво юнаци , отлично представяне.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Ное 11, 2008 4:59 pm 
Аватар

S.Mankov написа:
По едно време втория ден Стоян ми даде да повръзвам и аз на мегемето а пък Рой кристи ми беше дал 3 куки 32 номер та вързах първите си мухи на тия куки...ама станаха доста добри... ще показвам като си дойда.

Е кво се хваща с те "канджи" ?
:lol: :lol: :lol:

Поздрави !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 11, 2008 7:58 pm 

Мънков,просълзих се...Голям си късметлия,човеко!
Само така и продължавай напред...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 11, 2008 9:46 pm 

Еиии много добро браво !!!

Поздрави !!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 12, 2008 9:45 am 
Аватар

За обстановката,представянето на Стоян и Мънков и за самото шоу,всъщност,няма какво ново да кажа - страхотно е....

Но ми се струва,че е голямо щастие,човек да се срещне и дори да поговори,пък какво остава да завърже приятелски отношения,с идолите си......

Поздрави ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 12, 2008 2:43 pm 
Аватар

Благодаря за поздравите приятели, наистина беше страхотно изложение...

С канджитена 32 номер не знам какво ще се лови но понякога мухите се връзват не само за риболов... Все пак мисля да пробвам това лято да хвана някоя риба с такава муха.ето от среш

За щастието от срещата с тези хора Пачо е прави... но аз не възприемам мухарския риболов така че да си издигам идоли в нега... за мен това просто са хора отдали живота си на риболова а към това се стремя и аз. НЕ трябва да забравяме че без значение кой колко е известен- не ме кефи тая дума, ни обединява едно общо нещо... А мисля че всички отдавна сме разбрали че не е само рибата причината да практикуваме този риболов.

Поздрави !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 12, 2008 2:49 pm 
Forum Admin
Аватар

pacho написа:
Но ми се струва,че е голямо щастие,човек да се срещне и дори да поговори,пък какво остава да завърже приятелски отношения,с идолите си......

Поздрави ! ! !

Здравейте, група,

Така е Ванка, прав си. Ето на пример на моя идол, на последната снимка, чичкото с прошарените коси, хехеее, дето прави чешки нимфи като български зеленки, в личен разговор ми е споделял, че хваща на тях мрени по Струма.
Лично се познаваме с него, ехехее, дето се вика, ракия сме пили с него. Та на него съм му обещал, че ако пред мене хване мрена на Струма на тия мухи, една риба, ще му издигна паметник в центъра на Благоевград, точно срещу ГУМ, на площада, хехе и като минавам от там всеки път, венци ще му полагам за здраве и берекет, ехехееее...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 12, 2008 11:55 pm 
Аватар

Голем си Радо... и аз ще дойда да оставя мухи на Паметника :lol: Ще се видиме с тебе ей сега като си дойда аз след 4 пък ще обсъдим за паметника :lol: :lol:

Поздрави !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Ное 15, 2008 5:42 pm 
Аватар

Малиии..........бравос бре пичове!!! Ако отида на таквоз чудо, сигурно ще припадна в момента, в който застана пред сергийката с убавините, дето я е щракнал Мънкича :lol: :lol: :lol: :lol: . Мънкич, във форума на щатските фиброманяци с какъв трепет коментират новото Харди, не е истина :lol: :lol: !! Само вмятам, че и Скот готвят изненада на тоя фронт, както и Темпъл Форк Аутфитърс! Поздрави момци за участието!!!!!!!!!!!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа