Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:33 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Съб Апр 16, 2005 7:56 pm 
Аватар

Е, разкажете по-подробно как мина мухаруването при вас, щото аз малко се бях отцепил. Отидохме рано сутринта с мои хора направо на горните вирове. Лових до обяд с плувка, следобяд с мухарка и резултатът беше напълно равен - и на двете по 14 кленчета, за жалост само 2-3 немаломерни. Един, единствен по-як кефал ми удари на мухата, ама се заби в едни корени, скъса и дори не успях да го видя. Иначе смятам, че реката беше перфектна.
Направиха ми впечатление няколко тенденции:
-До обяд почти не взимаше на муха
-от 13 до към 16 не даваше да падне мухата, докато на стръв не пипваше
-Най-много кълвеше на оси и пчели (незнам, какво е вашето впечатление)
-Пак казвам, лошото е, че се ловят и на муха основно маломерни риби

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: хай
МнениеПубликувано на: Нед Апр 17, 2005 10:20 am 

Значи окозихме се сутринта в 8.00 часа в Лесичево на центъра под учудените погледи на местното народонаселение. Бяхме над 20 души, разпръснахме се по реката и почнахме да замятаме. До 10 (часа резултатите не бяха кой знае колко добри, тъй като рибата не се вдигаше, както и очаквах. След това започнаха да взимат, основно маломерки. Кефалите в нормата се бяха групирали на само определени места. Д-р Косьо извади доста прилични риби от едно такова място. Аз също хванах три или четири до едно паднало дърво, предполагам, че и останалите колеги извадиха по някой и друг мерен, но основното бяха маломерки. Кълвеше на основно на седжове от еленова козина и по-дребни джапанки. Следобяд колегите се преместиха на бента, където също имаха добри резултати, но пак от преобладаващи маломерки.
Надвечер направих доста добра серия от десетина кефала около границата от 22 см на воблер на мястото, където се влива каналът от Белмекен. Интересното е, че на воблер взимаше само на това място, тъй като пробите в реката и в спокойната част на ,устието на бента завършиха само с едно кълване и още едно сторване. Воблерите бяха самоделки и се представиха отлично, дори и синът ми извади три риби със спининга.
Като цяло риболовът ме изкефи, тъй като в близост до София в момента вариантите за мухарене не са много предвид високот ониво на реките. Тополница не беше голяма, повечето места бяха плитички, което налагаше доста криене.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Апр 17, 2005 10:34 pm 
Forum Admin
Аватар

DobreFF написа:
Е, разкажете по-подробно как мина мухаруването при вас, щото аз малко се бях отцепил. Отидохме рано сутринта с мои хора направо на горните вирове. Лових до обяд с плувка, следобяд с мухарка и резултатът беше напълно равен - и на двете по 14 кленчета, за жалост само 2-3 немаломерни. Един, единствен по-як кефал ми удари на мухата, ама се заби в едни корени, скъса и дори не успях да го видя. Иначе смятам, че реката беше перфектна.
Направиха ми впечатление няколко тенденции:
-До обяд почти не взимаше на муха
-от 13 до към 16 не даваше да падне мухата, докато на стръв не пипваше
-Най-много кълвеше на оси и пчели (незнам, какво е вашето впечатление)
-Пак казвам, лошото е, че се ловят и на муха основно маломерни риби

Добромире, здравей,
и ти ли беше там бе пичага, не съм разбрал, както и да е.
Ами какво да ти разкажа, всичко стана много добре по отношение на това, че на огромните стада гладен беляк им беше задоволен глада временно...
Много хора, сега като се замисля май всички фанаха на муха рибки, кой повече кой по-малко, кой към 40, 50 но да не изпадаме чак в такава голяма подробност.
Мухите, които доказаха болезнен ефект при мен беха много и най различни, като цяло мога да кажа, че на местата където бехме всекаква муха вървеше от джапанка, през седж, комари, парпшути на майски мухи, а бе квот се сетиш. Не знам дали на нимфа не опита некой...
Но повече за това бих желал да разкажа по-късно, че и едни снимки чакам да се появят, та така...

Поздрави!

Радо

П.С. Док, Владо и Чепето не разбрах какво са направили, че те като шумкарите се изпокриха некъде и ни дума, ни вопъл, ни стон, ехехее, /дек сте уе мишмороци недни?/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа