Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:33 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Юли 17, 2005 8:18 pm 

Отбора на Стари Видри зае първо място, пред сериознта конкуренция на Никулден и Острието.
Иддивидуално:
1. Алекс Вулев / Никулден/
2. Валдо Гетов/ Класика/ Стари Видри
3. Станислав Мънков / Стари Видри
Специални поздравления за най-младият участник Мънков и за отбора на Стари Видри, както и за всички участници.
... Сега се връщаме и повече моменти както ги видях, ще се опитам да ги пресъздам.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 17, 2005 8:28 pm 
Аватар

Браво, ВИДРИ, ПИЧОВЕ сте! Браво на Мънков, както разбрах обърнал от 0:2 с 3:2 Боян Ефремов. Айде, Ванка, давай подробностите.

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 17, 2005 8:34 pm 
Аватар

Браво Момчета ! След солидната подготовка донесохте и така очакваната радост за всички ни!
Живи и здрави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 17, 2005 9:36 pm 

Малко подробности:
Ден първи:
Пристигаме на реката сутринта, че Чепето трябваше да играе и на блесна. По време на блеснарското състезание се видя, че рибите са като препарирани и стоят на едно място. Никакво движение и искаха настойчиво да се пуска блесната. Задаваха се капота на мухата. Обаче къде?
Започва самото мухарско състезание, а аз се падам в сектор Д, на най-удобната позиция. Викам тука трябва да измъкна поне една риба. Състезавам се с Ефремов и Бору. Ефремов се хвърли амбицирано и не му личеше, че играл на блесна преди това. Колегата Бору, намери тук вярната тактика. Пристигна с един галон бира и столче. И докато с Боян се мъчихме над пусната риба, дръпна една маломерна балканка на суха муха и това реши тук нещата. Липсваше му само мезе, настроение и дух си го имаше.
Мноо непряитна работа, че останах капо. Но в горните сектори, Владо уцели вярната тактика и изръчка две риби, който му донесаха секторна победа. Чепето, също играл на блесна успя да контрира една риба и победи в своят сектор, където Ники Йовчев/ Никулдена/
не го исзпускаше от очи. Мънков беше в А сектор, където Вулев направи серия от три риби и реши нещата. За първият ден сме първи с двете секторни победи на Владо и Чепето. Тактиката бе отработена.
Тук ни помогнаха и колегите ФЗет/ Иво? и Стефан Камбалазов/ играещи за Пирани/, които бяха любезни с мухи и съвети, както и един шнур на Иво. Васко и Юри, също, както и Станил. Каква беше равносметката, че въпреки мястото което заех в сектора, нямах уловена риба. Нищо, за другият ден бяхме готови.
Ден втори:
Все едно, че беше продължение на първият по жребии. Осемдесет процента от играчите, не си смениха секторите и "противниците".
Аз, съм в Д/ Ужас! Много е отекчително, когато няма игра/.
Започвам със старата тактика. Георги от Никулден направи две бързи риби и нещата бяха ясни. При мен една откачена. Баси, не стига че нямам риба ами се и откачат. Идват хора и споделят, че отбора не върви добре. Нямаме риби на първият час. Чепето само беше успял да закачи две, но за жалост избягали. Преместих, се и си казах, че ще се върна за онази риба, която ми избяга. След около половин час, се върнах и я изтеглих. Отдъхнах си, че спасих капото, както и Владо вече имаше риба. Продължих, настоятелно но нъц. По едно време, видях няколко деребни балканки да събират мухи и се прицелих на тях. Три се вдигнаха, една, се откачи преди кепа и после се скриха, въпреки, че подмених няколко мухи.
В краят на състезанието се разбрах, че на Чепето пак му се е откачила риба а и явно умората от участието му в блесната си казваше думата.
Владо е твърдо втори, а за Станислав още не беше ясно. Какво става когато наближавам секторът в който се сътезаваше. Разбирам, че там е направил истинско геройство, след като Ефремов го е повел с две риби, той го е изравнил, после закача още една тя се откача, но пет минути преди краят вади убедително трета риба и печели първата си секторна победа на състезание по муха. Ами Станиславе радваме се всички защото, че си упорит и нещата вървят. Пожелаваме ти все така да се представяш. Тук Мишо, ще се радва най-много щот си му ученик. :D Евала на Владо и Чепето. От себе си, не съм мноо доволен, защото трябваше да спася капото първият ден и да бъда по-настойчив за през вторият.
За състезанието и приятелите:
На блесна имаше повече отбора и се получиха обрати. Най-ме е яд за отбора ни блесна, но и тях коцуза не ги остави. Не стига, че на Марто/ Стари Видри/ който с Иво Георгиев/ Пирани/ имаха по три риби от първият ден и се бореха индивидуално за приз му се счупи колата, на Минчев пък въдицата и му се откачаха риби. Чепето, пък първият ден ден дръпна чудесна 36-ца балканка на блесна.
Самото сътезание, беше много слабо от към кълвино и имаше доста капота. Реномирани състезатели, също останаха със сухи кепове.
Добра организация, много приятели и колегиалност между самите състезатели. Има още кръгове и трябва да се готвим.
Голяма помощ ни оказа д-р Мишо с мухи и време, както и съвети.
За съжеление Акулензи беше възпрепятстван, но за следващото да е налице. :D Въпреки, че отборите на муха бяха три, си имаше състезание. Най-много се радвам за представянето на Станислав,
както и затова, че сме участници имено от клуб Стари Видри!
Поздрави на всички участници и приятели, които ни подкрепиха!
Снимки после.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 17, 2005 9:57 pm 
Аватар

Преди малко се чух със Станислав -
Браво Юнак !Направо си ги размазал.Убеди се как тренинга и мотивацията дават резултат.
Жив и здрав и все така :D
П.С.
Отново на всички от отбора на старите видри - овации за участието и представянето !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: хай
МнениеПубликувано на: Пон Юли 18, 2005 8:33 am 

Много ме е яд за това, че и двата дни изпуснахме Вулев да влезе в печелившата позиция на първи сектор. През първия ден по жребий там се падна Мънков и аз бях зад него. Става въпрос за един голям вир в началото на сектора, където обаче сутринта на блесна се беше хванала само една риба, а другите клъвнаха по-надолу. Мънков мята около 15 минути там без удар, Вулев беше до него, и после и двамата се преместиха надолу. Там рибата не кълвеше, при което Вулев реши да се върне на този вир и там хвана три риби. Втория ден в същото място се падна Контрата, Владо беше точно до него, ама пак пуснахме Вулев в някакъв момент да влезе в биса на първото място и не го пусна до края. Все пак евала на Владо, че се нареди след тях и успя да хване така важната риба.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 18, 2005 8:44 am 

Честито първо място братлета !!!
Евала, големи сте - адмирации за Владо и Мънков. Поздравления и на моите приятели Ванката и Чепето. Браво!!!
:D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 18, 2005 8:57 am 

Първо искам да пожелая здарве и късмет на голямото момче Станислав Мънков по случай рождения му ден !! Ей калпазанин да си жив и здрав !! успехи в живота и все така да мачкаш в състезанията!!!!
Показа силен характер и дух на победител - двайсетачката който заложих на теб се оправда хехехе Бъди здрав и Успех !!!!!
Сега от сърце благодаря на отбора - Ванката , Класика , Мънков които успяха да изведат отбора начело въпреки куцото ми представяне втория ден и тегавия риболов .Благодаря на разкошните приятели Иво и Стефчо от Алем ,които ни подкрепяха всячески - ценни съвети, мухи и ме ободряваха в умората ми втория ден.Благодаря сърдечно на Станил, Юри , Цандера ,Васко и Марто за подкрепата !!!Както и на останалите участници в състезанието за феърплея .
За мен бе чест и удоволствие да се състезавам за "Стари Видри" с класни хора като всички вас!!!!!

Поздрави !
Чепе

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 18, 2005 9:02 am 

Честита победа на МС в първия кръг.
Останаха само още два, надявам се, че ще се справите.

Верно ли, че рибите били оранжеви.......
То на Черни Искър по-принцип си е тегавко.

Наслука

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 18, 2005 9:27 am 
Forum Admin
Аватар

Браво, бандааааааааа, маааалиииии, сосипали сте ги, еееехехехееее!

Пигов, Владе, Митак, Станиславе, поздравявам ви за победата пичове, сигурен бях от самото начало, че липсата ми в отбора, няма да повлияе на състезателния ви дух и желание за победа.
Разбирам, че състезанието е било като цяло трудно, но самия факт, че някои от вас взимат участие за първи път в подобни мероприятия и се представят достойно, побеждавайки състезатели с богат състезателен опит, говори много за вас.
Радвам се, че взехте тази така важна победа.
Като мед по сърцето ми се разля онзи есемес, който ми прати Владето, вечерта след първия ден, когато станахте първи. Сладко премлясквах течността от тънката чашка с изцелин, мислейки си изцяло за това, че и през втория ще се представите достойно и няма да ни посрамите.

Поздравявам ви още веднъж и помнете едно нещо от мен -

Бийте, за да ви уважават!

С уважение,

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 18, 2005 9:27 am 
Аватар

Привет!
Получи се доста оспорвано състезание и в крайна сметка победихме с половин точка... Отбора ни беше много сплотен и яко надъхан с Металика :lol:
Станиславе, Честит рожден ден! Бъди жив и здрав, и тонове щастие да ти се изсипят на главицата :wink: :lol: .
Гордеем се с теб юначе!!!!

Искам да благодаря на всички Видри- държахме се като едно! Бат Стефко, Юри, Васко и разбира се Бат Стан, които много ни помогнаха с съвети и морална подкрепа.. На Док за мухите и напътствията.. Свалям шапка на Иво и Стефко за туй което направиха за нас...
Атмосферата на самото състезание беше много приятна и изцяло в дух на феърплей- всички отбори се държаха пичовски. :lol: За мен така трябва да изглеждат нещата и се радвах, че съм свидетел на такова джентълменство и приятелски отношения между всички ни!
Евала, Чепе, евала, Ванка!!!
Респект, приятели!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: хай
МнениеПубликувано на: Пон Юли 18, 2005 11:43 am 

Честит рожден ден на Славчо, както и на сина ми Филип, който днес също празнува. Да сте живи и здрави, все големи риби да ловите и да гребете от удоволствията на живота с голямата лъжица.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 18, 2005 3:52 pm 
Аватар

Браво колеги, страшни сте! Само така продължавайте и да сте живи и здрави! И честито на рожденниците-от здраве и риби да не се отърват!:):):)

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 19, 2005 8:37 am 

поздравления приятели, никога не съм се съмнявал във вас...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 19, 2005 9:43 am 
Аватар

Благодаря на всички които ми честитиха рождения ден а и на тези които не го направиха. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа