Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 2:17 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Юли 31, 2006 6:37 pm 

Доста се чудих къде точно да поместя темата защото вързването на тези мухи е продиктувано от една случка онзи ден тоест в събота сутринта.Същата не ми дава мира и сега но ще трябва да се усмиря до събота ЩОТО СЪБОТА съм там и ще я хвана тая пущина .Та закакво става въпрос бях в командировка в София и се видях с док Мишо нощувах в тях за което искренно му благодаря и получих доста ценни за мен съвети относно муховръза.На другия ден тръгнах за Самоков а след това Пловдив и Варна обаче ме застигна един як дъжд след Пловдив и реших да се добера до Сливен и да пътувам надругият ден.Речено сторено и в 22.00 бях там тоест ето тук
Изображение

Изображение

това естественно го снимах на другия ден.Та вечерта научих че в реката има балканки от по кило и нагоре и реших да се пробвам макар че вобще неповярвах на това което ми говорят .Станах рано и на реката 1 час нагоре из балкана нищо ни вопъл ни стон и реших да се връщам .Прибрах такъмите и като теле газ през реката а тя плитка до 60-70 санти не повече .Неминах и втория бързей и ..... я видях просто мазно се обърна във водата изхили ми се сигурен съм и си замина.Беше около 50 сантиметрова балканка обърна се на 20 санти вода без да направи вълничка кръкче или каквото и там за да я усетиш направо полудях отщя ми се да ходя да пия и да пуша просто седнах и седях поне 10 минути като се взирах тъпо във водата.Та понеже пак съм в командировка и пак ще минавам оттам направих ето тези мухи като моля да ми кажете стават ли за този дзвер или не. Имформацията от месните е че кълве на скакалец но е много капризна.Та ето и няколко мухички като тук използвах за дъбинг меча козина .Ето и мухите:
оригинала
Изображение
моите имитации
Изображение
Изображение
тези са с патешки пера от дива патка
Изображение
Изображение
тези с еленова козина като ги вързах едните с светло тяло и тъмен торакс а другите обратно
Изображение
Изображение
ето и една малка майска муха на 22 номер кука
Изображение
Изображение
и едно скакълче
Изображение
и вижте какви опашки се научих да правя за майски мухи :D
Изображение
Та така там съм тази седмица и ще я фана :D ко не я фанат месните :D но здраве да е .Имаше и още снимки на реката но са се скапали нещо така че в понеделник ще пусна .

П.С. Радо ако прецениш премести я в маршрути темата аз немога да преценя само знам че ще има и в маршрути в понеделник да се надявам и със снимки на риби :D(оптимист)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 31, 2006 10:02 pm 
Аватар

Ще я намериш тази петниста красавица, ако не нея , друга - сигурен съм.
Мухите са много яки, само майската муха ще я направим със CDC (вместо найлона) като дойдеш във вторник.
Ще отидем и на следобеден тест на мухите на една от многото пъстървови реки.... :D

Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 01, 2006 4:40 pm 
Аватар

Последния път когато гледах "Шас е пеш", едно франсе, с много финна тояжчица и респективно презентация, ги "скубеше" на малко поточе с подобна мушица (оригинала). Вярно е че не додоха мухата от близо, но на едно място задържаха камерата върху мястото, на което беше паднала и много приличаше ...

Вярно е и че пъстървичките бяха далеч под 50 см, но какво пък - в пробването му е майката!

Та успех с "дзверо" в Събота!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа