Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:36 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Микрофибрите
МнениеПубликувано на: Сря Ное 09, 2005 11:08 pm 
Наскоро гледах едно филмче за направта на един dun, при който изпозваха найлонови микрофибри за опашката. Също така гледах че ги използваха пак за дънове в flyanglersonline, и Оливър Едуардс-за Paradun i Footprintdun. Понеже не съм виждал да ги продават някаде/може и аз да съм бил кьорав/, има ли някаква дуга алтернатива.

Поздрави!

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 10, 2005 7:56 pm 
Аватар

Колега Лафонтейн можеш да използваш косъмчета от бояджииски четки материала е същия кото този на специално продаваните за мухи микрофибри,става въпрос за бояджииските четки с изкуствен косъм.Взимаш си няколко четки с различна дебелина на косъма и вече имаш микрофибри за стотици мухи.

Поздрави.

The life is too short to fish a bad Fly!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 10, 2005 8:28 pm 
Мерси много за информацията бат Стояне. Аз си мислех също и за онези мостри на бои за коси, които ги има във фризьорските салони. Ако ми отстъпи някоя фризьорката ще пробвам, но мисля че са трвърде меки техните фибри.

Поздрави!

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 10, 2005 9:21 pm 
Аватар

Наистина са меки и не стават за мухите които показва Оливър Едуардс защото неговите са малко големи за власинките на тези мостри но те са много добри когато се ползват за опашки на микро мухи от 20 номер надолу или ги вградиш като опашка към някакав друг материал така че да не допират водата,например аз ги използвам като ги поставям в екстендет боди което е леко завито нагоре така че фибрите да не допират водата.И аз видях бая мъка докато една фризьорка се раздели с нейните мостри.

Поздрави.

The life is too short to fish a bad Fly!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 10, 2005 9:30 pm 

LaFontaine написа:
Мерси много за информацията бат Стояне. Аз си мислех също и за онези мостри на бои за коси, които ги има във фризьорските салони. Ако ми отстъпи някоя фризьорката ще пробвам, но мисля че са трвърде меки техните фибри.

Поздрави!

Колега ,идейката ти никак не е лоша.Аз ползвам същите фибри,но от изкуствени перуки и тъй-като нишките наистина са много фини и меки взимам снопче ,например от две или повече,в зависимост от мухата и ги мазвам по дължина с безцветен лак,така както са си заедно.Така хем стават по-твърдички ,хем по-дебели.
Поздрави!
Формата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 11, 2005 5:59 pm 
stoyan filipov написа:
аз ги използвам като ги поставям в екстендет боди което е леко завито нагоре така че фибрите да не допират водата

Ivan-formata написа:
взимам снопче ,например от две или повече,в зависимост от мухата и ги мазвам по дължина с безцветен лак,така както са си заедно.Така хем стават по-твърдички ,хем по-дебeли

Благодаря за полезните съвети. Сега остава само да отида да се подстрижа. Тя моята фризьорка е така от по младите/около 35/ и усещам че съм и симпатичен,спокойно женена е :D , та може да ми отстъпи някои от по-старите каталози за бои. Лака за нокти е наистина добра идея, но ще пробвам и със лак за коса..., щом действа при натуралната, ще действа и при изкуствената коса :lol:/полиетилен вместо белтък, но няма значение; тъп но упорит съм/.

Поздрави!

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 26, 2007 7:17 pm 
Аватар

а може ли да покажете някоя муха в която се използват такива фибри

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ]