Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:34 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 53 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2008 8:02 am 
Аватар

D-r Misho написа:
Бай Ради, прави си нещата както ти харесват и както си доказал, че можеш. Що толкоз тревоги за едни мухи и материали, нали в спора се ражда истината.

Поздрави и давай само усмихнати човечета :D

П.С.Ето пример за нещо нетипично като техника и отчасти материали, но много перспективно за мен.
Модела е създаден от наистина можещ и знаещ човек!

ОК!!
О :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Поздрави!! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2008 9:50 am 
Аватар

Много ми харесва,развитието на тази тема.Напълно поткрепям,Бай Ради.Мисля,че е много хубаво,всеки да споделя информация,когато му попадне нещо подобно.
Поздрави и Наслука.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2008 11:18 am 
Аватар

А, ве, що се спекохте всички така?
Какво толкова съм отрекъл - просто казах, че не е попадение - топчетата от магазина за мартеници са метални, но ужасно леки, криви са, отворите им са кофти, грапави са и режат конеца. Просто не са правени за изработка на мухи, а за гердани. За ставане - естествено, че стават, но дали са удачни за ползване ...

Поздрави и нека го даваме по-спокойно!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2008 11:41 am 
Аватар

Росен написа:
А, ве, що се спекохте всички така?
Какво толкова съм отрекъл - просто казах, че не е попадение - топчетата от магазина за мартеници са метални, но ужасно леки, криви са, отворите им са кофти, грапави са и режат конеца. Просто не са правени за изработка на мухи, а за гердани. За ставане - естествено, че стават, но дали са удачни за ползване ...

Поздрави и нека го даваме по-спокойно!

Здравей Роска! Ако имаш мен в предвид , аз не съм визирал теб , а всички категорични отговори -пак казвам ,трябва да се уважават всички мнения защото никой не е 100% прав!
:lol: :lol: :wink: :!:

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2008 12:28 pm 
Аватар

Росен написа:
топчетата от магазина за мартеници са метални, но ужасно леки, криви са, отворите им са кофти, грапави са и режат конеца. Просто не са правени за изработка на мухи, а за гердани. За ставане - естествено, че стават, но дали са удачни за ползване ...

Точно за това и аз ви казах за да не си губите нервите с тях.
А то баси тревогите ...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2008 12:51 pm 
Аватар

Роска, Док,

Чисто и просто нещата се преекспонират и изопъчават. Какво му е толкова лошото на това, че сте казали че не стават..... Ами не стават и това е, минали сте/сме през този период, пробвано е, не се постига очаквания резултат и сте си казали мнението. Нали за това са по-опитните във форума, или не ;) .... Не мисля че е по-добре да не си казвате мнението и да остявате по-неопитните да преоткриват топлата вода. Освен това аз лично мисля, че тези обвинения, че сте били категорични целят нещо друго, но..... Разни обвинения в измами и т.н. и т.н. - абе мисля, че това е непочтен начин да се привличаш клиенти...

Поздрави,
BWO

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2008 1:36 pm 
Аватар

BWO, точно когато искам да помогна винаги гледам да казвам как определено нещо аз съм го видял, усетил и т.н било то някой материал за мухи, въдица или друго. Никого не ангажирам с мнението си, но какво да правя като понякога не съвпада с "желаните " отговори.

Толкова много незнаем, че е нелепо да се обсъждат горните писания.

Поздрави.

П.С. Мога тази пролет да ловя кефал на половинка фас от цигара(но нов, неизпушен) нанизан на гола кука ... :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2008 1:45 pm 
Аватар

D-r Misho написа:
BWO, точно когато искам да помогна винаги гледам да казвам как определено нещо аз съм го видял, усетил и т.н било то някой материал за мухи, въдица или друго. Никого не ангажирам с мнението си, но какво да правя като понякога не съвпада с "желаните " отговори.

Поздрави.

П.С. Мога тази пролет да ловя кефал на половинка фас от цигара(но нов, неизпушен) нанизан на гола кука ... :wink:

Половин, за да може с другата половина да си изпушиш цигарата нали.... :wink:
Поздрави,
BWO

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2008 1:50 pm 
Аватар

BlueWingedOlive написа:
Роска, Док,

Чисто и просто нещата се преекспонират и изопъчават. Какво му е толкова лошото на това, че сте казали че не стават..... Ами не стават и това е, минали сте/сме през този период, пробвано е, не се постига очаквания резултат и сте си казали мнението. Нали за това са по-опитните във форума, или не ;) .... Не мисля че е по-добре да не си казвате мнението и да остявате по-неопитните да преоткриват топлата вода. Освен това аз лично мисля, че тези обвинения, че сте били категорични целят нещо друго, но..... Разни обвинения в измами и т.н. и т.н. - абе мисля, че това е непочтен начин да се привличаш клиенти...

Поздрави,
BWO

Eeeйййй , чакай бе- ти да не си Бог!!! За какви клиенти говориш....?? Ти поне малко познаваш ли ме да говориш така??? А и ти си категоричен..- не стават ! Не чувстваш ли , че много се изхвърли - поне от теб не съм видял пуснато нещо свястно !! И кой е по опитен, не си ТИ да го определяш...! Моля те да се държиш по културно и ако не уважаваш себе си уважавай другите!!!!!

Боже ..... какво високомерие.....само че струва ми се доста безпочвено ..ха ха..-"ние миналите тоя период"..--знаеш ли с това изказване просто стана....това виц ли е???
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2008 3:25 pm 
Аватар

radoslav1951 написа:
BlueWingedOlive написа:
Роска, Док,

Поздрави,
BWO

Eeeйййй , чакай бе- ти да не си Бог!!! За какви клиенти говориш....?? Ти поне малко познаваш ли ме да говориш така??? А и ти си категоричен..- не стават ! Не чувстваш ли , че много се изхвърли - поне от теб не съм видял пуснато нещо свястно !! И кой е по опитен, не си ТИ да го определяш...! Моля те да се държиш по културно и ако не уважаваш себе си уважавай другите!!!!!

Боже ..... какво високомерие.....само че струва ми се доста безпочвено ..ха ха..-"ние миналите тоя период"..--знаеш ли с това изказване просто стана....това виц ли е???
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Дълго мислих преди да отговоря, всъщност дълго мислих дали изобщо да ти отговоря. Хич не ми се иска да сляза до нивото, до което доведе разговора. Тъй като обаче знам, че ако си замълча ти ще си помислиш, че приемам това което казваш - реши да ти отговоря. Разбира се не мисля да те наричам "бе" или по друг груб начин.

Изказванията ти от вчера и днес са пълни със злоба, ако искаш само си ги препрочети и ще видиш. Не знам какво провокира тази омраза в теб към комерсиалните материяли - та дори започна да обвиняваш хората в някакви измами. Тези хора, които успяха да внесат световно известните марки в муховръза са допринесли много за развитието на спорта в страната. Направили са много повече от теб.....
За себе си аз съм този, който определя кой е опитен и кой не, ти обаче не си в този списък и няма шанс да попаднеш.... А некултурно се държиш ти - пак ще ти кажа да си погледнеш писанията от вчера и днес. Ами аз повече чета от колкото пускам, просто нямам самочувствие да показвам това, което съм правил - винаги мисля че не е достатъчно добро. Ти обаче доста смело пускаш......

Поздрави,
BWO

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2008 3:43 pm 
Аватар

Еййй изядохте се за едни топчета.

Цитат:
топчетата от магазина за мартеници са метални, но ужасно леки, криви са, отворите им са кофти, грапави са и режат конеца. Просто не са правени за изработка на мухи, а за гердани. За ставане - естествено, че стават, но дали са удачни за ползване ...

това е и мойто мнение ходих да видя за да не говоря на изуст. Ще допълня че ще изпадат от куките които аз ползвам не че не може да се направи нещо ама няма смисъл. Аз лично поне съм си смотаничък ползвам златните глави за да си топя нимфите а не за да имитирам нимфа с пиърсинг. А иначе модели разни с материали всякакви.

И всеки може да си ползва каквото си иска, сега който го кефят нека си ги ползва. Не виждам за какво трябва да стават скандали.

Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2008 4:58 pm 
Аватар

D-r Misho написа:

Поздрави.

Док , това с фаса и аз съм го правил и да ти кажа доста резултатно макар само за опит , но и ти не си ме разбрал специално Теб никога не бих упреквал в нещо!!!!

П.С. Моля ако на някой колега съм взел пари за нещо или поне да съм му искал да го напише тук защото в опита си да защитя някои колеги , бях обвинен в какво ли не!!!Даже и в "клиентела"-опазил ме Господ!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2008 6:32 pm 

Хора, опитайте се да разберете Бай Ради! Основното в неговото изказване беше огорчението от измамата с волфрамовите глави. Това си е наистина гадно.Може би, той се опитва по заобиколен път да каже ,че не е задължително всичко да се купува от "специализиран" магазин. Много странно ,че случката не се прокоментира! Или има основателна причина?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2008 9:27 pm 
Аватар

Не става добра приказка нещо, но и мен ме заинтригува тази история с двете волфрамови глави.
Умишлено не пиша измама защото това за мен е обвинение. Едва ли продавача е изследвал "съдържанието" на главите тъй като те идват във фабрични пакети с обозначения по размер в мм. Виждал съм и немски в кутийки по десет броя с обозначения и на теглото до втория знак след запетаята, но те са още по скъпи.
До момента съм купувал от IVP магазина и от Фишинг манията където главите са от С.Вулев - поне стотина бройки за мен и още 500 са ми минали през ръцете за един чужденец и не съм намерил някаква разлика - взимам каквото дойде в плика и това е.

П.С. Кому е нужна тази мнителност не мога да разбера. Всеки си избира с какви материали да си прави мухите , какво и от къде ще пазарува.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 19, 2008 9:56 pm 
Аватар

D-r Misho написа:
Не става добра приказка нещо, но и мен ме заинтригува тази история с двете волфрамови глави.
Умишлено не пиша измама защото това за мен е обвинение. Едва ли продавача е изследвал "съдържанието" на главите тъй като те идват във фабрични пакети с обозначения по размер в мм. Виждал съм и немски в кутийки по десет броя с обозначения и на теглото до втория знак след запетаята, но те са още по скъпи.
До момента съм купувал от IVP магазина и от Фишинг манията където главите са от С.Вулев - поне стотина бройки за мен и още 500 са ми минали през ръцете за един чужденец и не съм намерил някаква разлика - взимам каквото дойде в плика и това е.

П.С. Кому е нужна тази мнителност не мога да разбера. Всеки си избира с какви материали да си прави мухите , какво и от къде ще пазарува.

Явно никой не иска да ме разбере-ако винях продавача щях да го визирам , мисълта ми беше че и елитните производители , може и не умишлено пускат ментета, както и кинкалериите .Направихте от мухата слон.....е щото съм от село...що ли се набих в шамарите а аз мислех , че тук всеки има право на мнение не само Богоизбраните!!! Моля администратора ако чете тези редове да изтрие всичко свързано с мен , щом съм толкова чер! МНОГО ГО МОЛЯ!!!

:oops: :oops: :oops:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 53 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа