Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Пон Юли 27, 2026 10:20 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Дек 17, 2004 4:53 pm 
Аватар

Поради засиленият интерес нека да опитаме всички да систематизираме стратегията за набавяне на материали, без да се налага да ги купуваме от рибарските магазини:lol: :lol: (тука искам да помоля килърите наети от собствениците на фалирали магазини да имат милост към мен/ нас – всеки човек може да влезе в правия път).

> Микорпореста гума- чехлета от пазара 1.50- 2 лв.(има едни с лъскава гума- особенно подходящи), меки детски играчки- може и тънко да минете, ако краднете от някое невръстно чавенце дет ви е под ръка подложки за мишки(РС). Чувам за някакви уплътнения и прочее новости- бравос на отктивателите им!

> Конци- има много по-добри от оригиналните – работим по въпроса за доставянето им безплатно. Ако не стане ще трябва да си ди купим(гадна дума!) от производителите, но хич не са скъпи. Многонишкови конци има по кинкалериите 2 кинта макарата.

> Скалпове- има опция за набавянето- поръчваите на колкото може по-вече хора отрязани петльови глави:lol: ). Оставени във фризера могат да карат докато не решите да ги скалпирате. Операцията е лесна- с макетно ножче правите разрез около очите и клюна и после под клюна до основата на шията..после “обелвате”кожата, осолявате и оставяте да съхне на топло и сухо място. С кожите на зайци и прочее хайванчета се постъпва по подобен начин. С боя за вълна можете да постигнете цветово разнообразие(тук Док може да каже повече). Патешки пух(SDS), фазанови пера и друга перушина-все трябва за нещо(тука за помагат колегите ловци). В магазините “за 1 лев” могат да се намерят паунови пера , марабу и какво ли още не..

> Дъбинг- много разнообразни прежди, конци за мокет, пуловери, булани, одеяла и други мъхнати материи, чорапогащници- развихрате фантазията си.

> За чешки нимфи и сегментирани телца- силиконови лентички(от презрамки на сутиени, плажни дюшеци), гумени ръкавици, етикети от безалкохолни, наелонови пликове...шарени мъниста(левче шепичката:lol: )

> За отежнение- медна жичка или оловни лентички-разплескани и нарязани от вас самите или закупени :cry: от рибарските магазини 0.20лв. парчето.

> Crystal flash и други блещукащи материали за нимфи и стимъри- коледни украси (има в Метро едни особенно подходящи с холограмен ефект- 3 лв.), опаковки от вафли, кроасани, бонбони и т.н.

> За крилца, и тела на баблюгите- изолация за ламиниран паркет, опаковки на компютърни елементи-осигуряват добра плаваемост и могат да се използват като заместител на “безценното” SDS. Подходящи за крилца са и матовите полиетиленови джобове за хартия и CD...
> За червени опашки са много подходящи старите мартеници(от искуственните кончета)...
Туй е което се сещам сега. Нека който се сети за нещо да допълва информацията!

Запомнете – Парите са за веселба, а купуването пълни гушите на империалистите :wink:
Поздрави от бай ви Ганьо!
И още веднъж всички заедно...Почерпи се с приятели и ....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 17, 2004 4:59 pm 
Аватар

Аз имам два вида оплътнения едното е сиво а другото черно ама баща ми каза че това черното била скъпо като се видим ще ви ги донеса да ги видите аз мисля че са перфектни!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 17, 2004 9:40 pm 
Аватар

Тъй, тъй , Владо! Ама я кажи кюъде се продав тази многонишкова прежда за монтажен конец, че изнемогвам вече! НЯма да се пазаря, ако има вземи ми 5-6 бобини...

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Дек 17, 2004 10:50 pm 
Аватар

Аз да си кажа пак моето :) :
За 1.50 лв от М1Л (магазин за 1 лев) съм си взел английската азбука (т.е. вече няколко английски азбуки) от четирицветна микропореста гума (размер 30х40 см) - страхотна е за всякакви джапанки - бръмбари, оси, скакалци. За черни джапанки са безкрайно подходящи подложки за мишки (ко да се прай - в бранша съм) - търсете едноцветни текстилни подложки за оптични мишки - те само се казват текстилни - иначе са си от гума.
Ще добавим и още към темата на Владо - 'Бардът на вържимушичковците' :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 19, 2004 6:07 pm 

1. Микропореста гума - добра алтернатива на ония детскиге играчки /ох, още съм гузен кат са сета как дадох бонбонче на едно невинно детенце само за да му отклоня вниманието от любимата играчка/ са стелките за баня. Предимства: добра плаваемост, много меки и поради тази причина за мен са най-лесни за работа, голямо цветова разнообразие, почти без пари...

2. Тела и оребряване - отличен ефект се постига с фина копринена прежда. Отивате в близката кинкалерия и си купувате по 30тина см шнурове в необходимите цветове. После ги разплитате и получавате фин, здрав, многонишков материал в желания цвят за без пари. Медната тел също е идеален материал за оребряване на нимфи, особено ако модела е без оловоа а трябва да потъво бързо. Следователно - не подритвайте парчетата медна тел по улицата, а се наведете и ги сложете в джоба си...
Тела на стримери, ламе - има едни тънки шнурове по кинкалериите в най различни цветове /нещо кат връзка за обувки ама от горе оплетката е от лъскави нишки а сърцевината е текстилен конец/. От такъв шнур може да се правят теля на стримери, като само се изважда сърцевината и се ползва лъскавата тръбичка. Ако пък я разплетете ще си имате нишка за оребряване /то при сичката тая новогодишно украса оставаше и да си немате/

3. Основен конец - след многократни опити практиката доказа, че някои модели за шивашката индустрия са по здрави на опън от наличните в рибарските магазини при аналогична или дори по-малка дебелина, а в същото време са обработени и със смазка. Тва последното, макар да е сцел по-лесна работа на шевните машини и по-малко счупени игли в крайна с-ка ги прави изключително подходящи за едни други дейности, които на нас не са ни чужди...

Ми за сега толкова, то след като Владо са е изказал по темата, нема много кво да са допълни, евала Владо...

п.п.
Владо, аз още не съм измислил решение на въпроса с куките, а ти? :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 20, 2004 2:12 am 
Аватар

...

Последна промяна D-r Misho на Нед Юни 24, 2007 11:02 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Фев 25, 2005 12:26 pm 
Аватар

Написаното горе е самата истина-от пет години имам един"Мец" и то втора градация,половинка.цвят<гризли> и не съм го изразходвал и наполовина!Перата нямат стареене и късане както е при евтинджосите!
На всичкото отгоре,в момента долара е доста изгоден,а онези империалисти не са си корегирали цените,както става у нас.Единствения проблем е доставката на такъв артикул-по пощите не става,явно е забранено,поне от щатските сайтове.
Тъй,че ако не сте съвсем без парици,отделете от закуските,братя!
За Бога,купете си нещо истинско и тогава пишете за заместители...
ВЕСКО

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 25, 2005 1:08 pm 

Еее, пичове, по-кротко я карайте.... Че усметете спонсорите.... Требе и да се купува от време на време.... деца ранат ората, а и са готини момчета.... :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 8 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа