Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:40 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Апр 11, 2007 11:24 pm 

По празниците пориболовствах там където съм всеки ден. Естествено с ясната идея да копана "митичната" в крайна сметка.
След, като ми се беше изплъзнала през миналата година/ ама по скоро беше сторване :D :D /. Сега обаче един приятел ми показа воблер с изправени тройки и съответно не ми трябваше много да му мисля къде е точното място. Вместо
мистерия имаше регулярни балканки, мерни и две-три идеи над тоз аршин. Беше интересно, че от едно и също място могат да се различат три вида балканки. Говоря за балканки, които освен по цвят на точките могат да се отличат и по пигментация на кожата. Едните са традиционни, малко по-бледи и леко сиви, а другите с ясно изразен кафеникъв отенък. "Третият" подвид е няква средна работа...Или ако човек реши да ги пражи, саде е балканка... :
Ама ми направи впечатление, че рибите бяха доста добре зашити на сухата муха. Въпреки, че куките бяха малки, явно с голямшки контри ми трябваше време да ги отстраня внимателно и да ги "рилизна". удушени и в несвяст в .....
Тиганя/ това на панготски е най-дълбокото място на вира/ :D :D :D
От неприятното и за мен, и за рибата От-рилизване направих следните няколлко аналитичини извода:
1. Най-важен. Рибите бяха доста активни и цапардосваха мухите резко
2. Имаше някви "интересни" мачове и бях сам в периметър от няколко стотин метра. Дано има повече такива мероприятия, че истиският Троут Бум не е много сговорчив, а и рибите определено не тачат батални сцени.
3. Въпреки отличните мухи с коити разполагах, това не беше много от значение, поради основен извод номер 1.
Четири, пет и т.н. ..../ май нямат значение/.
И в крайна сметка реших, другият път да съм с куки барблес/ тука имате право да не ми се доверявате/
:D :D Но що па да не опитам. Кво толкова в крайна сметка ей го де е рибарника. По Шиес Лиева, ка вика един юнак. То тая ценЪ е малко от 2004 ама карай да върви.
И пак за Барблес куките, мислех да протестирам срещу това, че са в севтовен мащаб са по-скъпарски от тез с дебелата контра...абе капиталистическа работа. Един познат предложи следната идея:
Клещи за Ун-барбелосване на Марк Петижан с подвижни челюсти и ремувабъл дръжки/ с вграден кинжал// Маде ин родината на Милка///, които се шипват заедно с чифт бельо пак с етикет на Петижан. Има ги и в детски вариант на Лего с около 5% дискаунт. Но пак за да се сдобиете с тях трябва да използвате Овър-драфт и да сте далече от жената.
Естествено БГ варианта е от Мацо Петела, който има сергия с реклама на А3 формат" Читави инструменти до лев и оригинални пирони" в пазарен ден на автогарата в Ябланица. Една кинта и сте във филма със "Барблесс-ссс..." въдичките. Мисля, ще е удачен вариант. Кой разбира Туке се спира....ЕФтинко и за левец. Новите анстезиологични клещаци от бай Мацо.....Ако нещо челюстите се разминават и не може да приклещите най-малките ЦДЦ-та на 22 1/2 номер муше, имитация на яйце на ларва. По добре не замятайте, в случей, че си вярвате може да уловите тази или онази риба....
Като пробвам, чиино ще доложа...
Барблес Форевер,...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 12, 2007 12:17 am 
Аватар

...

Последна промяна D-r Misho на Съб Юни 23, 2007 11:52 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 12, 2007 11:54 am 
Аватар

Усещам, че се ражда "Барблесс тийм"! :D

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 12, 2007 9:22 pm 

Мунчо написа:
Усещам, че се ражда "Барблесс тийм"! :D

Точното име на отбора е "Липан Барблес супер флайфишермен".
За да спестим екзалирани и велики постове, скромно ще "намачкаме" контряците....Като за състезание?
:D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 13, 2007 12:17 pm 

Интересно дали тези различни на вид балканки имат нещо общо с митичната "панежка" пъстърва?

Миналата година, февруари, в един участък в Румянцево се хванаха няколко пъстърви, които на пръв поглед си бяха чисти американки - светли и сребристи. На втори поглед обаче се оказа, че петната им не са като за американки: вместо малки кръгли и гъсто разположени черни точици, тези риби имаха малко на брой по-едри черни петна, разположени на голямо разстояние едно от друго и с неправилна, по-скоро Х-образна форма.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 5 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа