Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 5:55 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Апр 30, 2009 10:23 pm 

Привет от мен
Една идея.Намерих да го наречем термо–силикон,от който се правят маски в филмовата индустрия.Ето го в сурово състояние
Изображение
Моделирах с тези две лъжички
Изображение
Загрявам до положение да ми замерише от около 30 см на силикон.Тогава той втвърдява,остава във формата,която искам да му предам.
Изображение

Изображение
Много еластичен,мек и здрав.Произвежда се в каучуковия завод в гр. ДряновоСмятам,че ще ви заинтересува!
Изображение
Ето я и нимфата!Поздрави от Батко ви Роско!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: ...
МнениеПубликувано на: Чет Апр 30, 2009 11:12 pm 

Браво! Изобретателността е един от ключовете кум успеха в мухарството! Още веднъж поздравления и мерси за инфото!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: ...
МнениеПубликувано на: Пет Май 01, 2009 10:07 am 

Благодаря че сподели колега!
Изглежда страхотно :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Май 01, 2009 11:48 am 

Привет от мен!Действайте момчета,много нещица може да се направят с това чудо.Забравих да ви кажа,че силикона в сурово състояние се държи в камерата на хладилника,за вечни времена,ако не ви го изхвърлят в къщи.Защото аз съм на път мене да изхвърлят.То перушини,то чудо–в панелчето,нали се сещате!! :D .Ще дойда на събора утре,и ще донеса от материала
Поздрави !!До утре,живот и здраве!Батко ви Роско!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Май 01, 2009 1:32 pm 
Аватар

Хариус написа:
Благодаря че сподели колега!
Изглежда страхотно :)

Не искам да ви разочаровам , но пробвах материала . При наличието на толкова много силиконови лентички и то ефтини , има ги и при Росен и при Пигов, а и по всички цветарски магазини , просто не си заслужава!! Ако си цените времето , не ви трябва това .

Поздрави!! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Май 01, 2009 4:22 pm 

Аз говоря за моделиране,не само за лентички,или ти тази дума моделиране май не ти е позната,а колега?Пък и на всяко гърне магданоз не се слага

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 01, 2009 4:59 pm 
Аватар

Много интересен материал

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Май 01, 2009 5:10 pm 
Аватар

bat_oc написа:
Аз говоря за моделиране,не само за лентички,или ти тази дума моделиране май не ти е позната,а колега?Пък и на всяко гърне магданоз не се слага

Виж . "колега" преди да пишеш , трябваше да си помислиш....и да ти бъде поне малко неудобно! Слава богу доста колеги се досещат за какво става въпрос ! А отностно гърнето, аз не готвя и си прав , че не знам за магданоза , но за мнението , затова е форума да се споделят мнения!!! Но за теб е малко раничко да ги даваш!

Поздрави!! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Май 01, 2009 5:39 pm 

О,ние се заяждаме.Я кажи на колегите,кой ти го даде този материал,и кога си го пробвал,и дали знаеш как се работи с него!Относно коментарите във форума не си човека,който да определя.А пък,че не знаеш тази хубава българска поговорка,лошо говори за тебе.Прочети си едно коментарче в блога.И ако обичаш,не настройвай колегите,без да ме познават.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Май 01, 2009 5:53 pm 
Аватар

bat_oc написа:
О,ние се заяждаме.Я кажи на колегите,кой ти го даде този материал,и кога си го пробвал,и дали знаеш как се работи с него!Относно коментарите във форума не си човека,който да определя.А пък,че не знаеш тази хубава българска поговорка,лошо говори за тебе.Прочети си едно коментарче в блога.И ако обичаш,не настройвай колегите,без да ме познават.

Нямам намерение да се заяждам с никого , още повече с теб , материала ти ми го донесе пробвах го , става , но просто не си заслужава.....Никого не настройвам , старая се да бъда обективен!!А щом пак ме упрекваш в незнание , припомни си последните три месеца....., но нищо лично , съжалявам че се подведох и оспамихме темата !!! Моля админа да поразчисти , че замириса!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Май 01, 2009 7:29 pm 

Бай Ради, не си прав!
Ти сам знаеш, че няма по-хубаво нещо от това сам да си го направиш.
За справка само ще кажа, че в руското списание "Риболов елит" имаше подробна статия за това как да си заливаме нимфите със силикон. Нима руснаците нямат възможност да си купят готови гръбчета, та се мъчат да си ги правят?!

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 01, 2009 8:10 pm 
Аватар

Е Гена не си прав :D . Няма лошо да се експериментира, и моделира. Но ми трябват сега 150-200 нимфи. Били се навил на вариант аз да връзвам ти да ги заливаш със силикона? При мен (както и при теб) се чака децата да заспят и в този промеждутък между тяхното и моето лягане се вади менгемето трябва да се връзва и затова подкрепям бай Ради, че готовите продукти са по добрия избор. Кой ще пали спиртни лампи, посред нощ и да лее силикон в лъжички. Уважавам старанието и труда на колегите и не отричам, че идеята интересна но за момента ме влече количеството мухи в кутията.

П.П. Има една нова техника дето Гетов я показа. Навиваш дъбинга, рибваш и отгоре цапаш първо с лак и после с маркера :D . Та не ползвам аз силикон а само вуна.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пет Май 01, 2009 8:11 pm 
Аватар

[quote="Хариус"]Бай Ради, не си прав!
Ти сам знаеш, че няма по-хубаво нещо от това сам да си го направиш.
За справка само ще кажа, че в руското списание "Риболов елит" имаше подробна статия за това как да си заливаме нимфите със силикон. Нима руснаците нямат възможност да си купят готови гръбчета, та се мъчат да си ги правят?!

Поздрави![/quot

Прав си , но в случая става въпрос за съвсем друг материал....Но , ако греша , поправете ме! Просто съм работил с него и го знам....

Поздрави!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 01, 2009 8:24 pm 

Драгомир написа:
П.П. Има една нова техника дето Гетов я показа. Навиваш дъбинга, рибваш и отгоре цапаш първо с лак и после с маркера :D . Та не ползвам аз силикон а само вуна.

Драго, Аз също обичам опростените неща /най-вече поради причината, която изтъкна :wink: /, но това не ми пречи да отдам заслуженото на хора, които се стараят и откриват нещата сами. Нека да има такива неща. Лошо няма, даже и Аз ще пробвам, защото ми се струва интересно /стига да се докопам до маТРяла/. Да, защо не, какво пречи?!

Абе, за вас няма ли събор та седите у форумите :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 01, 2009 10:55 pm 
Аватар

Здравейте ,

ето и една идея която не е моя :D , изглежда доста проста и направените неща са доста добри. Правим от гипс подходяща плочка ,върху нея издълбаваме формата на гръбчено което желаем, взимаме силикон, латекс или друг материал и с помоща на игла го разстиламе по цялата формичка. След втвърдяването го отделяме и използваме по предназначение.

запълване на формата
Изображение

Изображение
готови продукти
Изображение
начин на използване
Изображение

По същия начин може да направим и имитация на цяло насекомо :wink:

Дано съм бил полезен.

Поздрави

http://pi-landingnets.dir.bg/ - нашите ръчно изработени кепове
http://myfreetime-pepito.blogspot.com/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 20 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа