Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:32 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Май 22, 2005 3:51 pm 

това е едното менгеме
ИзображениеИзображениеИзображение
Изображение
корпуса е от стомана а въртока и тялото от бронз който не потамнява.челюстите са от инструментална стомана.
а това второто
Изображение Изображение Изображение
Изображение
това е изцяло от нераждаема стомана. :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 24, 2005 8:41 am 
Forum Admin
Аватар

Мавроди, ного добра изработка, поздравявам те!

А определено и снимките са добри, така и трябва да бъде :wink:

Бъди здрав!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 24, 2005 9:27 pm 

Mawro Браво!
Лично на мен много ми харесват хоме мейд нещата. Значи гледах подобно менгеме за около 150 долара. Е това определено е по-скъпо.
:D На собственото менгеме мухите стават по-лесно, най-вероятно и се лови повечко риба с тях.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 25, 2005 8:58 pm 

иване менгемето в този му вид без допълнителните неша ми костваше точно 50 лв.в тази цена влиза материала и част от стругарската работа просто нямам струг и платих на един майстор да ползвам стругът му(хамав съм си но...). ако се постарая малко и сложа допълнителните асесоари невярвам цената да скочи над 90-100 лв. но говоря за перфектна изработка така че тази цена е доста по ниска от цената на другото менгеме.аз се хванах да го правя от чисто любопитство какво ше излезе а то взе че стана :D :D
п.с. като снимам плетката ше видиш за кои аксесоари към менгемето говоря не им знам имената затова немога до ги кажа :D
а за рибата, още се уча този който ме запали по този риболов не ми е показал правилно нещата та сега Бобо и Борислав ме вкарват в правият път, помагам им колкото мога та да видим какво ще излезе казват, че ша стане като му дойде времето ама...... :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: едно питане
МнениеПубликувано на: Чет Май 26, 2005 12:05 pm 

мавро имам едно процедурно питане - дали ще е възможно и аз да имам едно такова творение на изкуството, и най-вече дали ти се занимава. дали ще можеж да изпратиш и снимки по от близо на менгемето. ако имаш времи прати ги на имейл radko1976@abv.bg

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 23, 2005 3:55 pm 

Последна промяна Radi Palazov на Пон Юни 18, 2007 10:32 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото

Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Фев 08, 2006 7:31 pm 
Аватар

Мааму стара,тоа йорс е страшен :shock: Обаче от снимките тук не се разбира много.Тук е фрашкано с инжнери/доколкото разбрах/Няма ли кой едно ескизче,схема,скица на едно такова добро менгеме да пусне бе братья!Много ви моля,интересуват ме основно челюстите с винтове.В СЗ засега има само неподвижни менгемета със затягане като цанга,а искам да си изработя въртящо с винтове.Благодаря предварително

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Здравей
МнениеПубликувано на: Чет Фев 09, 2006 8:19 pm 

Д-р Най написа:
Мааму стара,тоа йорс е страшен :shock: Обаче от снимките тук не се разбира много.Тук е фрашкано с инжнери/доколкото разбрах/Няма ли кой едно ескизче,схема,скица на едно такова добро менгеме да пусне бе братья!Много ви моля,интересуват ме основно челюстите с винтове.В СЗ засега има само неподвижни менгемета със затягане като цанга,а искам да си изработя въртящо с винтове.Благодаря предварително

Опа колегаааа.
Добре дошъл в форума !!!
Така ...значи аз мога да ти помогна - същото това менгеме на Mawro е в мен сега (поисках му го за шаблон да си направя такова)
Е понеже съм от стз и ти гледам че си от Стара Загора - ако желаеш свържи се с мене на ЛС и ще ти го предоставя - но с изришното съгласие на Mawro - понеже аз отговарям за менгемето.
Ще ми е приятно ако се запознаем.
Поздрави !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: здрасти
МнениеПубликувано на: Пон Фев 13, 2006 9:17 am 

краси дай го на колегата :D ти междо другото какво направи с твоето :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: здрасти
МнениеПубликувано на: Пон Фев 13, 2006 10:48 pm 

mawro написа:
краси дай го на колегата :D ти междо другото какво направи с твоето :D

Няма проблем ще му го предоставя... :wink:
Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 14, 2006 11:53 pm 
Аватар

Мавро,`драсти!Иии,`начи пипаш го стругчето, ама фино го пипаш,бравос.Днес видях на живо твоето менгеме-чудесничко е.Снимките ти също са били достатъчно ясни, защото ме ориентираха добре и тоз уикенд,за два следобяда си спретнах едно менгеменце от подръчни материали-с дрелка,ножовка и чук.Скоро се надявам да го пратя на фото.А в съвсем близко бъдеще- да покажа и изработено в заводски условия.Огромни багодарности и със здраве/наздраве/!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Фев 28, 2006 10:42 pm 
Аватар

Хайл,благородни Mawro!Ти ме извади от калта и с точно насочен шут ме насочи към звездните простори на саморъчно изработени инструменти за муовръз :D Благодарности <winers ,благодарности <winers благодарности <winers
"ей това си направих..."както рече Мавро, от три шепи железца/които биха могли да бъдат определени като боклук от някои,но всъщност това са полезни детайли,които очакваха да дойде звездният им час/ и два следобяда свободно време! Това е менгеме модел frank-2/идва от франкенщайн:lol:/на д-р Най.frank-1 няма да го показвам,понеже е `ногу елементарен :D
Изображение
Изображение
Изображение
А това е първата уродина/както казвахме,кога бяхме на специализация в Тбилиси/ ,която си направих на frank 2.Не знам дали е уловиста,понеже вече я скъсах при първите опити за замятане извън лабораторни условия :?
Изображение
А пък това са hand made совалки
Изображение
Всичко това го напрайх във всекидневната на масата за хранене/на холската маса не мога да правя такива неща ,откакто навих там електрожена.
В твърде скоро време очаквам ново менгеме :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Фев 28, 2006 11:46 pm 
Аватар

Златни ръце имаш колега - менгемето изглежда много прималиво.
Челюстите от какъв материал ги направи и можеш ли да пуснеш по-голяма снимка или схема на механиката им - как се стягат при захващане на мухата.Питам защото преди две седмици на моето менгеме се счупи резбовия винт с който се регулира силата на стягане на куката.И ето проблем - резбата била някакъв западен стандарт(не 10/1)и няма такава плашка под ръка.Та поне ми направиха едни нови челюсти, по-тънки и дълги.Но съм се замислил за нещо ново като цяло и за това питам.Идеята на Мавро е много добра , а за изпълнението .... а бе майстора си е майстор.Респект :D
Лошото е ,че край мен няма такива майстори дето да са на ти с металите.

Поздрави и все така.

П.С.
Осата ти следващия път ще я открадне някой кефал къде кило. :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 01, 2006 12:04 am 
Аватар

Хайл,колега Мишо.Челюстите са от обикновена/мека и незакалена стомана-просто имах така оформен материал/Аз, апропо, съм за меки челюсти,които не деформират и не увреждат куките/.Утре ще снимам детайлите/кажи кои точно те интересуват/ и ще драсна една схемичка и ще я вкарам в сайта . Между другото брат ми е към привършване на машинно изработини менгемета,които също ще представим тук.До скоро и благодаря за добрите думи.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 01, 2006 12:39 am 
Аватар

Интересува ме " главата " и захващащия механизъм.
Ако не те затруднявам - ще чакам снимките.
Също и машинните изработки.

Поздрави и пак благодаря за отделеното време.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа