Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:39 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: падна много дъжд
МнениеПубликувано на: Съб Апр 08, 2006 9:51 pm 
Аватар

В Хасковско падна много дъжд.Всички реки са боза и много големи-не стават за мухарство,поне до идния четвъртък.Тогава подозирам,че ще е супер за нимфинг.Всички предишни сезони,в този месец,след подобен дъжд стават страшни погроми на едър кефал.Лови се в самите бързеи,където водата е най-буйна и дебела.Често рибите отнасят нимфата с повода,но...Просто трябва да се наблюдават реките и когато водата мине в зелената гама и почне леко да бистрее...ГО !Най-подходящата нимфа поне досега е оранжевия гамарус номер 10-12,кука тип "Скъд".Индикатора е по избор ,но се монтира сравнително близо до мухата.На около 50-70 см,а ако не взема се променя разстоянието до успех.
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Апр 09, 2006 9:50 am 
Аватар

Интересна информация, бих се радвал някой ден да дойда до Хасково да половим по описания начин кефал.

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Нед Апр 09, 2006 11:33 am 
Аватар

vesko написа:
В Хасковско падна много дъжд.Всички реки са боза и много големи-не стават за мухарство,поне до идния четвъртък.Тогава подозирам,че ще е супер за нимфинг.Всички предишни сезони,в този месец,след подобен дъжд стават страшни погроми на едър кефал.Лови се в самите бързеи,където водата е най-буйна и дебела.Често рибите отнасят нимфата с повода,но...Просто трябва да се наблюдават реките и когато водата мине в зелената гама и почне леко да бистрее...ГО !Най-подходящата нимфа поне досега е оранжевия гамарус номер 10-12,кука тип "Скъд".Индикатора е по избор ,но се монтира сравнително близо до мухата.На около 50-70 см,а ако не взема се променя разстоянието до успех.
Веско

Здрасти Веско!Гамаруса е много готин,аз го видях в галерията ти.Пусни някоя снимка на изработката му,че да го пробваме по Тунджа.Ае и ако идваш насам,може да направим един съвместен излет за някоя риба.Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 10, 2006 12:44 pm 

В неделя бях в този район - яз.Тракиец. Не беше чак толкова зле.Слънчево и топло време, приятно за разходка. На самия язовир на суха муха доста капризен, но интересен риболов. Три часа риболов - 4 средни кефалчета. От там на реката която минава през Караманци и се влива в язовира - не е много мътна, добра за нимфи, за суха не става. Три часа риболов - 4 добри кефлета на нимфа. Спрях да разгледам и реката която минава през село Сусам - видя ми се много добра за риболов, но никога не съм ловил там.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 10, 2006 8:29 pm 
Аватар

Здрасти на всичко що лови с мухичка!
Радостин, ще е добре да се видим в Ст. Загора-там последно правих едно кафе.Май се казваше "Или".Не съм сигурен в италианското произношение... :cry:
А на колегата от Филибето ще кажа,че е прав.Наистина на Караманци водата беше за нимфа,но многото риби не са на тази река...както става ясно от репортажа му.Другата река е истинската-тази през Сусам/ е не точно там,но същата река/
Радостин,не ми се снима подробно тази нимфа щото е много проста като изработка.Предпочитам, да ти я обясня-имам качен "Скайп" на името на сина ми Марио Ранчев,тъй че звънни когато съм на линия.
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 10, 2006 8:47 pm 
Аватар

vesko написа:
Здрасти на всичко що лови с мухичка!
Радостин, ще е добре да се видим в Ст. Загора-там последно правих едно кафе.Май се казваше "Или".Не съм сигурен в италианското произношение... :cry:
А на колегата от Филибето ще кажа,че е прав.Наистина на Караманци водата беше за нимфа,но многото риби не са на тази река...както става ясно от репортажа му.Другата река е истинската-тази през Сусам/ е не точно там,но същата река/
Радостин,не ми се снима подробно тази нимфа щото е много проста като изработка.Предпочитам, да ти я обясня-имам качен "Скайп" на името на сина ми Марио Ранчев,тъй че звънни когато съм на линия.
Веско

Не се притеснявай колега,аз ще я направя.Кафето го знам.Като идваш насам задължително пиши ЛС па да се видим и планираме някой излет.Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 11, 2006 9:11 am 

Веско,
за тази рекичка дето минава през Сусам може ли малко инфо къде е добра за мухарене. Обикновенно мятам около Пловдив, но района около я.Тракиец много ми хареса и вероятно тази година ще направя няколко риболова в този край. Малко информация ще ми е от голяма полза и ще ми спести много време за обикаляне и някой и друг счупен шарнир по тези "пътища" по които се движим за да търсим подходящи места за риболов.
Лек ден !!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 11, 2006 10:19 am 
Аватар

GoroMilMil написа:
Малко информация ще ми е от голяма полза и ще ми спести много време за обикаляне и някой и друг счупен шарнир по тези "пътища" по които се движим за да търсим подходящи места за риболов.

Точно това беше основната идея да започнем да правим нашия пътеводител за поречието на Янтрата. И така и така сте страшно много мухари там - я се хванете и направете нещо подобно :)

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 11, 2006 12:15 pm 
Аватар

Роска,интересното при нас е,че в нашия регион в радиус от около 50-60 км. има доста реки - къде по-големи като Арда и Марица,къде по-малки като тази на Сусам и още доста други,отделно яз.Тракиец.Така че ако решим да правим нещо подобно като това за Янтра,ще трябва доста работа.Засега единствения пътеводител,така да се каже,е някой ако има желание да идва насам,просто да пише и да направим организацията.
Иначе е много добро като идея,може да се помисли.Аз съм влизал във вашия сайт и трябва да ти призная,че е много добре направен и със сигурност много полезен - ПОЗДРАВЛЕНИЯ ! ! !
...наистина това за пътеводителя е страхотна идея... :-s :-s :-s

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 9 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа