Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:35 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: хай
МнениеПубликувано на: Вто Май 30, 2006 1:44 pm 

Знам че ги има, ама с в ПДФ форпмат, а на мен акробат рийдъра или квото е там ми беше съсипано от един вирус и все още не съм го преинсталирал.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 30, 2006 3:05 pm 
Аватар

Скъпи ми колеги, относно забраната бих искал да ви информирам, че всички водоеми под 800 метра надморско равнище са ЗАБРАНЕНИ! Независимо, че под 800метра вирее пастърва, според закона това не е пастървова зона и риболова е ЗАБРАНЕН!
Много добре обаче знаете, че местата обикновенно който са с пастърва над 800м се водят централен балкан, така, че излиза че....
абе все сме бракониери! :wink:

П.С. Информацията с директно с питане на горските!

Последна промяна T-to на Сря Май 31, 2006 9:08 am, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 30, 2006 3:34 pm 

Уважаеми колеги, откакто го има Закона за рибарството и аквакултурите няма разделение на водите на пъстървови и непъстървови зони. Забраните се определят по друг начин, така че не се оставяйте да ви заблуждават с пъстървовите зони. Няма обща забрана за риболов по водоемите под 800 метра надморска височина, а има забрана за пролетно размножаващи се риби, независимо на каква височина виреят. Само ще добавя, че голяма част от пъстървовите реки в България са под 800 метра височина.
Станиле, бях ти пратил заповедта за забранените реки на мейла в Word формат, сега ще ти я пратя пак.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 30, 2006 3:36 pm 
Аватар

Баракудов, не знам какъв ти е проблема и дали си мухар от 1916, но явно не си научил най-важното в мухаренето -етиката м/у колегите.Рекичките няма да ти кажа, щото ще наруша едно от правилата ти за конспирация ,а и туко виж си дошъл да ловиш по тях и аз взема да ти преча ,като тичам пред тебе шляпам и газя във водата.Никой не е зарибявал там от години ,а и не ми се вярва да зарибят с 25-30 см балканки ,а!!??Па и остави друго ,ма ги имаше и миналата година ,че и преди това.Това са дерета по които почти не стъпва човешки крак ,камо ли да са в списъците на ИАРА,НСБОП и Шесто управление 8) Ако нещо ти пречат репортажите ми,ами не ги чети и не пиши в тях.Това и със здраве!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 30, 2006 9:14 pm 

Ауе Баракудов и ти ли си мухар КОМПлексар бре ?
Аман, вече.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 30, 2006 10:51 pm 
Аватар

barakudata написа:
Колега разрешена ли е тази река ? Около Габрово май няма разрешени реки. Сега там тече кампания по възтановяване на популацията на балканката и се зарибява с мерни риби дали не са били от тях?!

Aшколсун, бате! Баш тъй е-тече кампания с пълна сила! С мерни риби се зарибява, ма ний нали сме дегенерати без съзнание, та ходим да си ловим -зимнина си трябва...
Маам с болонезето -на ларва на восъчен молец!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 30, 2006 11:19 pm 
Аватар

Чшш,пич ти поне твойте ларви местни ги вземаш ,ми аз като чак от Италия/Italy/ ги внасям ,де ми излиза келепира?????

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 31, 2006 8:38 am 
Аватар

T-to написа:
Скъпи ми колеги, относно забраната бих искал да ви информирам, че всички водоеми под 800 метра надморско равнище са ЗАБРАНЕНИ!

Ехе, значи горските лъжат , пък ако им мине номера! :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 31, 2006 11:23 am 
Аватар

barakudata написа:
Колега разрешена ли е тази река ? Около Габрово май няма разрешени реки. Сега там тече кампания по възтановяване на популацията на балканката и се зарибява с мерни риби дали не са били от тях?!

Toва е едно от най -смехотворните неща, които съм чел! Тези реки са забранени откогато се помня, няма да изтъквам по какви причини, сигурно ги знаете, след като сте така добре осведомен. Само да Ви попитам, колега, известно ли Ви е(убеден съм, че едва ли няма да знаете), че част от тези реки(няма да кажа кои, но Вие без съмнение ги знаете) са били "прочистени" с генератори от балканнската пъстърва и зарибени с дъгова такава, тъй като последната имала по-бърз темп на растеж и е по-лесен обект на спортен риболов-такъв какъвто по тези водоеми край Габрово никога не е бил разрешен. Но кво да се прави -комунизъм, планова икономика-имало е пари за глупости. Сега обаче дъгова пъстърва няма.
Вярно, че реките са забранени, аз си ходя с ясното съзнание, че съм в нарушение. Но при положение, че лова с куки със смачкани контри, посещавам реките по един път месечно и пускам всичко (не съм си взел нито една рибка), а и съм направил някои други нещица за увеличаване на рибната популация, имам моралното право да се разхождам. И ако ме глобят, ще си понеса отговорността.

Повече няма да чета и отговарям на постовете Ви, тъй като смятам , че няма смисъл да общувам с човек, който се дразни като гледа начинаещи мухари, откровенно е заядлив и се държи менторски с колегите си. Освен това не съм 100% мухар. Честно казано, ако повечето мухари бяха подобни на Вас, бих си намерил друго хоби. Но в болшинството си, това са свестни хора, така че разни дребни изключения могат да се пропуснат.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Май 31, 2006 11:40 am 
Аватар

Пичове, стана много горещо в тая тема....., охладете страстите!!! Поздрави на всички!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: хай
МнениеПубликувано на: Сря Май 31, 2006 2:05 pm 

Колеги, моля ви да заровите томахавките и да изпушите лулите на мира. Баракудата е много добър мухар, е....играе малко като Вини Джоунс с бутоните напред, но мисля, че хобито би трябвало да ни обединява, а не да е причина за скандали. Надявам се всичко да свърши добре (то пък и аз лаладжията съм седнал акъл да давам дееа...)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 26 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа