Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 4:20 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пон Юли 17, 2006 3:47 pm 
Аватар

Де бре юнаци - здравейте на всички!!!!! Бързам да уточня, че инфаркти нямаше, но това бе благодарение само и единствено на здравата ни българска жилка, ако на наше място беше Лефти Крех - щеше да се гътне чиляка на петата минута :lol: :lol: .....ама да не избързвам с повествованието!!!
Та значи в неделята в 06.30 на Окръжна се събираме сериозна група Митака 6904, Алекс и моя милост, и със страшна сила отпрашваме към река Искър и гьоловете около нея да тренираме за предстоящото състезание :lol: :lol: :lol: :lol:. Пристигаме на първия гьол и бързо се разпръскваме като активисти на Хизбула :wink: . Бре, мамка му и прасе, леко, леко излиза един гадничък вятър, който непрекъснато се усилва и накрая направо става невъзможно за мухарене!!! То криво ляво се оправяме с хвърлянето, но по-лошото е, че не се вижда кьорава риба в езерото :cry: :cry: - вятъра ли я "наби" към дълбокото, какво стана....... След две обиколки на перспективните места събирам четата и се изнасяме посока ряката - а тя, мале мила - вдигнала нивото с двайсетина см., тече мътна и нищичко не ще да се вдигне на мухите. В интерес на истината имаше чиляци, които ловяха на стръв и вадеха риби - не мога да твърдя със сигурност дали бяха кефали или мрени, но ловяха, за разлика от "великолепната тройка" мухари :? :? . В един момент гледам то едва десет часа, а дет се вика сме готови да си ходим...... Предлагам на бойците да нападнем последната крепост в региона, а именно култовия канал, който не съм го посещавал от месец - месец и половина и храня тайни надежди, че може да отпусне някое кефле!!! Речено - сторено. Меткаме се на Опела на Митака и след двайсетина минути се появяваме на канала. Още като заставам на дигата ми става ясно, че и тук ще е мъка - има водица едва, едва в края към помпата, а от опит знам, че при такова ниво рибата "ляга" долу и нищо на света не е в състояние да я накара да се вдигне!! Въпреки всичко се сурваме по ската и с див ентусиазъм започваме да меткаме. Алекс по едно време зачезва към далечната страна на канала, а ние с Митака последователно "опипваме" всички перспективни места. Най-накрая в дъното, под ската на железопътната линия, бат,ви Райко закача първата рибка за деня:

Изображение

Изображение

Митака маа в ляво от мен, ама нищо не може да закачи чиляка:

Изображение

По едно време му разправям - абе, Митак, да знаеш Алекс е открил риби, щом толкова време се забави на оная част от канала. Айде да ходим към него. Тръгваме ние и от стотина метра Алекс оглася околността с победоносен вик!! Ето и убавеца, който бе изваден да глътне воздух:

Изображение

Мале пичове, като приближаваме направо не мога да повярвам на очите си - дълбачката направила нов канал, широк около два метра - колкото е широка кофата на машината, дълбок може би около два метра и дълъг около стотина, сто и петдесет метра.....Ма да не съм голословен, ей го те какво представлява:

Изображение

Изображение

А вътре братя......като в аквариум не по-малко от петнайсетина риби около и над четиридесетте санта и един господ знае колко по-дребни!!!!!!!!!!!!!! Направо си глътнахме граматиката!!! Почва се едно бясно подаване на, около, пред, зад главите им \:D/ - е не и не :cry: :cry: !! То не бяха коркови мухи, то не бе осата на бат,ви Радо, то не бяха някакви специалитети на Митака / човека разбира от муховръз / - не искат бре и не искат. Закачих един около трийсетте, но явно бе хапнал с крайчето на устата, тъй като след два - три тласъка си замина :( . В края на каналчето прилъгах един дребен пич около двайсетте:

Изображение

Накрая малко по малко виждаме, че по-нататъшните опити са безмислени, поради което сгъваме муарките и леви, леви си заминаваме по живо по здраво..... За пореден път бях удивен от невероятната приспособимост на тварите в култовия канал - ако не са отгоре ще кажете, че в тая "бразда" няма жаби, камо ли риби!!
В опела на Митака се възцарява смесено тъжно-приповдигнато настроение. Аз все пак се радвам, че поне видяхме капитални риби, а такива гледки топлят мухарското сърце и го окриляват да мечтае до следващия почивен ден, в който ще им разкажем играта.....или пък отново те на нас :P :P . Те това беше от бат,ви Райко, Алекс и Митака!!! Поздрави на всички и успешна седмица!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 18, 2006 10:38 am 
Аватар

Здрасти,бат Райко.Не се отчайвай и тук реките в Хасково са вдигнали нивото си и са ужасно мътни и кални пълен ужас.В неделя бях и цял ден две кефалчета и това е и те на двайсетина санта бърzей.Но времето ще се оправи реките ще се иzбистрят и пак ние мухарите ще сме в играта.Живи и zдрави и наслука.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа