Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:03 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Авг 20, 2006 8:07 pm 

Не е много атрактивно, но за няколко часа риболов преди или след работа си е екстра. Става въпрос за река Искър над езерото в Панчарево.
Понеже от съботния риболов слънцето ме халоса нещо, и днес просто не ми се ходеше на някоя от милионите пъстървови реки около София, както мислех да направя. За сметка на тва около обяд жена ми и едни познати ме навиха да отидем на Искър над Пънчака да направим едно барбекю. Пържолки, флейки, скара, биричка, студено бяло вино, тва-онова...
Та във въпросния участък реката в момента държи доста кефал, който се вижда и с невъоръжено с поларизирани очила око. Плитичка е, но за сметка на това широка, отлично място за кефалски риболов, ама само през седмицата, щото в събота и неделя има бая теферичлии. Кефалите събират непрестанно насекоми. В общия случай или са маломерки, или около нормата (вероятно има и по-едрички, ама аз нали на теферич тръгнах и много много не съм се зазяпвал). Предполагам, че ще кълват отлично на седж от еленова козина, щото реката бъка от ручейници. Дотам се стига така: като карате в посока Самоков и минете езерото в Панчарево, завивате вляво където има табела за некъв санаториум. Паркирате до реката и тръгвате срещу течението нагоре.
ВНИМАНИЕ: По бреговете в събота и неделя, а вероятно и през седмицата, може да се видят и едни мнооого хубави пъстърви на два крака, доста от тях по монокини, а имаше и едни съвсем дибидюс - само с шапки и очила, което създава допълнително удоволствие, макар че вероятно разконцентрирането би повлияло негативно на риболова на кефал. Тея пъстърви на кво кълват - преценете сами. Внимавайте да не ви се изправи кукичката.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Авг 20, 2006 8:58 pm 
Аватар

Ами, че то като има такива пъстръвки, какво значение има това, че ще се разконцентрираш при улова на кефал. То по-добре изобщо да не си и помисляш за кефал :wink: !!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: хай
МнениеПубликувано на: Нед Авг 20, 2006 11:43 pm 

коко написа:
Ами, че то като има такива пъстръвки, какво значение има това, че ще се разконцентрираш при улова на кефал. То по-добре изобщо да не си и помисляш за кефал :wink: !!!

Е, в такъв случай като си тръгнал да мишкуваш, от какъв зор въобще ти е въдица. Тука нали е за риболов сайта, при тва мухарски? То си иска бая мотивация да не се зазяпваш по двукраките пъстърви в такава ситуация.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 21, 2006 6:13 am 
Аватар

Здравиете пичове муари!!! Бат Стане, в блеснарския си период :lol: съм пробвал тоя участък и като цяло съм с добри спомени - действително рибките са дребни, но са занимавка!!! Качвал съм се чак до онзи мост, дето в Искъра се влива една река, не знам как се казва. Направи ми впечатление, че имаше удари до към този строеж, дето разправят че бил на Софиянски, по - нагоре, въпреки, че по реката има прекрасни местенца нямаше нито едно пипване. Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: хай
МнениеПубликувано на: Пон Авг 21, 2006 8:42 am 
Аватар

Бат Стан написа:
Е, в такъв случай като си тръгнал да мишкуваш, от какъв зор въобще ти е въдица.......

За камуфлаж и за пред жената :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 21, 2006 12:33 pm 
Аватар

Бат Стане,тия дето викаш само по шапките и очилата :shock: и те ли на еленов седж, че не разбрах :?:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Авг 24, 2006 8:32 am 
Аватар

Бат Стан ,
без да съм ти чел пътеписа и аз отидох на Искъра над Пънча , но в понеделник и то точно на ВЕЦ-а .Всъщност първо походих по реката вад плажа но със слаб успех - 3 малки кленчета . Но после се върнах на централата и удоволствието беше невероятно - над 10 , като 2 от тях мерни ! Принципно бях песимист , че там има мерни кленове но съм сбъркал ...Лошото е , че на брега откъм шосето имаше 5 - 6 човекоподобни , които прибираха маломерките и , което е по - лошо като видяха че аз връщам всяка хваната рибка те още по - настървено почнаха да ги прибират .Баща ми казваше че най- голямото природно бедствие е простия човек...
Между другото не ги пускайте във форума тия за "двукраките пъстърви" , че и жените ни влизат да четат от време на време и с тая практика "catch and release " иди , че разправяй как си ходил на риба...
Забравих да ви пиша , че всичката радост се случи на летяща мравка на кука 14 .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа