Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:35 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Сря Яну 24, 2007 2:12 pm 
Аватар

Здравейте пичове!!! Преди малко се върнах от Самоков и на връщане си викам, абе я да сляза до прословутите прагове да ги видя, че не ми и стъпвал крака там сигурно от десетина години. Речено-сторено. Отбих по някакъв път, който в началото му бе бодната табелчица, че водел към някакъв манастир. След около двеста метра оставих колата и слязох пеша до реката. Същата малка и бистра като сълза!!! Сега идва интересната част :lol: :lol: . В момента, в който стъпих на стената на прага, в средата на разлива се подплаши риба и то сериозна, съдейки по големината на кръга, който вдигна!! Не знам каква беше, но имам спомени от последното си ходене там, че се разхождаха едни добитъци над кило.....мани, мани!!! Прибирайки се към София спрях и на въжения мост на Пасарел. Не се учудих че целия язовир е пълен с парчета лед - този водоем е много усоен!! Те такива ми ви работи - некои другари из страната си ловят рибки, други гледаме леда от мостовете :? :? :wink: :wink: !! Поздрави на всички!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Яну 29, 2007 11:24 am 
Аватар

Ех, как палиш фитили със всеки свой пост - реки, прагове, добитъци, сълзи... :roll: :D \:D/
Просто вече не ме свърта на стола.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 29, 2007 11:57 am 
Аватар

Де бре :lol: :lol: :lol: , не ща да нося вина за сърдечни проблеми :lol: :lol: , ама изгледа на прага си беше Красота с главно К!!! Съжалявам, че не си носех апарата да го щракна!! Също така, доколкото съм чувал, тия прагове държат и пъстърва, така че......заемайте нисък старт!!!! Поздрави на всички!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 05, 2007 10:22 am 
Аватар

Здравейте,
Пиша по тази тема поради вчеращния ми излет на същия праг.
И аз бях само чувал за пъстърви по праговете, до вчера - видях с очите си балканка, около 30см., много красива....
От години посещавам тези места като основен обект на риболов е кефал, но от опит знам че реката държи и мряна, червеноперка, кустур, виждал съм с очите си оргромни гърбини на кефалови рибоци дрижещи се по два - три, но пъстърва.... :shock: как се изненадах - бе първата ми пъстърва в нормален водоем/река!!!

Срещнах колеги по реката, които ме оведомиха че извършват зарибяване и се стараят да възвърнат предишния и облик - поклон :!: :!: :!:

За риболов на муха бе много мъчно - риба не се вдигаше, но съм сигурен за след месец .... ще бъде обект на много емоции.

Ако и бракониерите по този участък намалеят!!! - Вировете образувани по праговете са чудесен обект на мрежарене :x :x :x

П.С. пъстървата бе пусната обратно, не бе обект на мухарски риболов поради което няма подробности :oops:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 05, 2007 6:12 pm 
Аватар

Ник, здрасти!! Доколкото съм чувал праговете са много, много трудни за риболов / почти колкото ТЕЦ-о :lol: :lol: /!! Похвално е, че си хванал пъстърва, дори и да не е било с мухарката!! А за кленовете си прав - това е и единствения ми спомен навремето от тия прагове - едни добитъци плуващи по тройки....мани, мани!!! Поздрави!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Мар 05, 2007 7:04 pm 
Аватар

Да пусна аз някоя и друга снимка от праговете

Изображение
Tука как се опитвам да оправя такъма
Изображение
Tук продължавам да опитвам :lol:
Май само си "опитвах" цял ден :?

А тук ..... и останалите "обитатели" на вирчето
:lol: :lol:

Изображение
Та да видите че си дава пъстърва и не съм единствения със слука този ден.......
А на к'во ТЕ "пипат" си остава загадка :lol: :lol: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа