Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:34 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 21, 2007 5:53 am 

Ще се радвам да се видим по тези хубави места,още повече че ще ви търся и за кленските мухи.Какви ли не мухи съм виждал,но като вашите оси и пчели никъде няма,сигурен съм че няма да откажете няколко бройки и на мен.Дори може да заберем и бат Райко от столицата(ако няма някой важен търг на ибей по това време :D ),пък и другите момчета от форума.Ще организираме нещо.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 21, 2007 7:42 am 
Аватар

Георгиев каза:

"Дори може да заберем и бат Райко от столицата(ако няма някой важен търг на ибей по това време :lol: "

:lol: :lol: :lol: :lol:

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 21, 2007 11:27 am 
Аватар

Като стана въпрос за мушета ,ей на тия ги мъчих в неделята
Изображение

Най-добре се представиха бръмбаретките,може би защото беше черна водата ,а и заради вълнит, та плясках яко с тях да им обърнат внимание.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 21, 2007 2:16 pm 
Аватар

Струва ми се , че работа ще ти се отвори в "хей-ръчички..."заради тези хубави мухи. А и вече имаш фотоапарат...От какви материали са първите три бръмбарчета? Последната муха също изглежда специално. Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Мар 21, 2007 11:09 pm 
Аватар

Здрасти.Това блестящото -зелено на първия бръмбар е от "flashback" купен от Алем ,а другите са обвити в "швейцарска сламка",материя от някаква целулоза ,която я няма в България.Има я в най-различни цветове.Ние с Мунчо си я поръчахме от Интернет благодарение на Иван Пигов,да е жив и здрав/както впрочем и още безброй неща/Та тая"сламка стои като хитиновата обвивка на насекомите/поне аз така си обяснявам пристрастието на кленовете към тия мушета.Наистина ги предпочитат пред другите без да са обвити.Същото нещо се постига и с лакиране на бръмбарите ,но покритието бързо се износва,лака пада след няколко хвърляния.И най-малкото поне което е ,че със"сламката "мухите изглеждат далеч по-добре.Та това е.Надявам се Радо да не изтрие тоя ми пост като реклама ,защото просто се опитах да обясня от какво са направени.Колкото до еднодневката/бялата с черни точки /е от материала на д-р Косьо ,който той раздаде на много колеги.Опаковка от някаква медицинска техника и за което му благодаря.Та така.Ако мухите са добри е 90% на материалите.Останалото са пръсти :lol: .Просто добрите мухи се получават от добри материали-иначе са мъки големи.Вервай ми :lol: Преминал съм през всички етапи-от сушене на скалпове до генетични такива и пр.Дано скоро и в България да се внесат подобни "убавини" за да изпита всеки удоволствието от връзването с тях.На кука на всички!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 24, 2007 11:12 am 
Аватар

Сега се сетих ,че един колега/ Гергененов/ правеше бръмбарите,като опаковаше микропорестата гума в парченца найлонови торбички и казваше ,че са много уловисти.Има различни цветове така че може да се експериментира и съм сигурен ,че ще се получи.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Мар 24, 2007 6:02 pm 
Аватар

robko1 написа:
Сега се сетих ,че един колега/ Гергененов/ правеше бръмбарите,като опаковаше микропорестата гума в парченца найлонови торбички и казваше ,че са много уловисти.Има различни цветове така че може да се експериментира и съм сигурен ,че ще се получи.
Така е Робко само,че Гергененов изработва телцата на бръмбарите от стиропорни заготовки,които обвива в парченца от найлонови торбички.Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа