Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:35 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 08, 2007 8:10 pm 
Аватар

Еххххх......другарю Робко, жив да ви ожали човек!!!! Сещам се за един виц - пъшка дядо владика върху млада монахиня, а тя му вика - прощавай дядо владико, че съм толкоз тясна, та ви мъча.....а дядо владика отвръща - нищо дъще, нищо, той дядо ти владика за мъки е роден :lol: :lol: . Та то и вашето .... една мъка е било, една чудо.........то се вижда от снимките ви :-s :-s :-s .......ние забравихме що е туй клян и има ли той почва в софийско, а вие така някакси сте го хванали през широките рамене тоя другар...... :lol: :lol: :lol: !!! Сега сериозно - стъклото е за "безвремие" пич - за ранна лятна утрин, в която нищо не помръдва във въздуха, ти си сам с мислите си на реката и само шнура ти описва широки "торби", а мухата се приземява по истинска от истинската......спирам, че ми потекоха лиги от мерак :? :? :? . Поздрави за излета и вземи и Мунчо накрая, че като гледам ще озверее и той човека като мене от стоене на работа и пред компа :lol: :lol: !!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 08, 2007 8:25 pm 
Аватар

Е,бате Райко направо се разбих от смях с това сравнение :lol: :lol: .Ама вярно мъки кански си бяха.А знам аз ,че за безветрено е стъклото ,ама тия толупи от прогнозите обещаха "слаб вятър" :x и аз реших да внеса малко финес [-X след целозимното меткане с нимфи и индикатори и пр.Ама другия път пипвам Лумис-а и майка плаче.Днес видях поне двайсе като тоя и по-големи да се вдигат обаче не мога да им подам.Повечето вземания бяха не с падането на мухата, а след возене от по пет и повече метра по течението.

А Мунчо докато се накани ,като видят муха вече ще си късат главата от бяг ,след толкова бодене.Ама той нали си е по "файн арта" съм му оставил пръскачите по Видима да си ги бъцка :wink: :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 08, 2007 9:46 pm 
Аватар

Ехааааааа :shock: :shock: :shock:. Машалаааа :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 08, 2007 10:54 pm 
Аватар

Аз съм спокоен - докато Росен не посегне на пръскачите, лещанките и уклейките, нямам повод за притеснения...:D

"Деца, боя се зарад вас."

Bate Raiko написа:
...огин да я попари тая пастръва, що светли умове обърка и бастиса.

Мухар - състояние на духа, което няма пряка връзка с реалното ходене за риба...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 09, 2007 7:31 am 
Аватар

Той Мунчакис от друго тесто е замесен....ама все пак го вземи!! Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 09, 2007 10:40 am 
Аватар

Робко, грамотен риболов правиш!

П.П. Бате Райко, за протокола отбелязвам, че вече хванах две софийски кленчета на Пасарел. Измръзнаха ми ръцете докато ги откача!
За краката да не говорим :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 09, 2007 12:42 pm 
Аватар

Таз каза:

" П.П. Бате Райко, за протокола отбелязвам, че вече хванах две софийски кленчета на Пасарел. Измръзнаха ми ръцете докато ги откача!
За краката да не говорим :) "

Абе знам си аз, че накрая ще се отпуши тая пущина, па като ги почнем......нема да остане място в маршрутите.. :lol: :lol: :lol:, макар че, както скромно отбелязваш, си хванал две софийски кленчета, докато другаря Робко пуска снимки на трикрилни гардероби, човек да се чуди в рибарски сайт ли е, или в мебелен магазин :lol: :lol: :lol: .
Таз, къде излъга хайванчетата - в реката около Пасарел или в язовира. Поздрави!!!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 09, 2007 8:21 pm 
Аватар

Хубавите кленчета си ме чакаха във едно тихо вирче, където ги лових и миналата година по това време. То се намира на първото уширение за спиране с кола след стената на пасарелския язовир, ако караш в посока Самоков- София. Там вода от стената почти не излиза, поради което няма течение, а само блатясали вирчета . В тях можеш да видиш изгладнели кленчета, как само чакат нещо да падне :) . И то пада, че и аз да хвана поне една непъстърва тази година :) . Мога да те заведа да позаметнеш с някоя елегантна 'убавиня'- рибките са малки. Налитат на 'коркова убавица', разбира се.

И нещо интересно, което ми се случи на въпросното място( дано не ме чете някой ловджия :) ). Слизам си аз от колата, и започвам предпазливо да се спускам надолу към рекичката. По пътечката гледам изровено като от кози. Викам си: "Кой див козар се завира да си пасе козите тука, при това до шосето?". И в този миг чувам един гаден рев, все едно вълци и кучета се давят. "Сега и някой див пес да ме гризне, екста ще ми дойде!"- и се оглеждам да видя откъде ще се покаже бесния звяр. Страх ме хвана, братя! Бъркам да побарам в джоба поне сгъваемото ножче, знаейки, че все пак че бъда изяден. А рева се повтаря, и то от друго място, току под краката ми, ама храсти и не видя!!! :shock:
От две места ревяха...
....диви кози, бе, истински! Честно ви казвам, видях две от тях, докато се набираха като хондички по нанагорния шумуляк отсреща. Кафяви, не много големи. Акъла ми изкараха! Докато направя една снимка, и се скриха. Онова козле, дето ми беше под краката, изрева смразяващо още няколоко пъти, и фана пътя и то. Размножават се сигурно, кой ги знай. Дано не ги надушат само некои гладници. Качих три-четири снимки от този излет в Галерията.
Поздрави, Владо.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 09, 2007 9:02 pm 
Аватар

Таз, ама пък сладко, сладко разправяш :lol: :lol: :lol: . Направо страх да го хване човек като чете за тия вампирясали кози.....Между другото местността там е доста дива и няма да се учудя, ако човек се натъкне и на по-сериозни изненади!!! Поздрави за вълнуващия излет!!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Май 28, 2007 11:49 am 
Аватар

Здравейте на всички.След като си сецнах кръста най-нелепо баш преди откриването,чак днеска реших да докуцам до реката и да открия.Имайки предвид болежката се ограничих с периметър почти под терасата на блока ми и макар че реката беше по-голяма от обичайното за час залових около десет риби като едната си надхвърляше половинката отсякъде,а другите бяха културно мерни 200-300 гр.Лових на оса,като съм сигурен ,че на мокра муха или нимфа щях да имам по-голям успех,но...Следващия път!!! На кука на всички и безоблачно време.

Имаше страшно много малки рибки, просто като облаци във водата.Тпу,дано не им е уроки и някой изрод/и/ да не ги изтрови,какато стана преди месец по-надолу на мястото от което цяла зима ви писах репортажи и пусках снимка.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа