Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:38 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Бързо излетче
МнениеПубликувано на: Нед Юли 13, 2008 8:40 am 
Аватар

Снощи съвсем случайно решихме да отидеме с компанията на село,нали да си починеме :D и разбира се си взех и убиеца(мухарката) :D :D .А бе всичко беше бижу :D :D биричка,мръвка и прекрасно време.Остана малко време и кам 8 часа бях вече на реката.Веднага с първите хвърляния и първите кефалЧЕТА :D след това в един ръкав последва мощен удар,усетих голямо напрежение за окло 2 секунди и се откачи.И както става често,бръмбара ми се изстреля право в клоните...разбира се последва бърза :lol: сещате се какво имам впредвид :D :D :D .След това се преместих към едно дълбоко място около метър-метър и половина и странното,и за което имам допитване, е че на това място скачаха много кленове, но на мойта муха не.И преди ми се е слъчвало в дълбоките зони на реката да не ми удря.В мен ли е проблема или...ако някой може да ми помогне ще е супер.
Съжалявам,че нямам снимки да покажа реката и природата поне,но се реши в последния момент,че ще се ходи споко момци другия път.
Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 14, 2008 9:54 am 
Аватар

Здрасти crystal,

Поздравявам те за хубавия излет / знам че на Струма няма лош :lol: /. И аз имах планове за уикенда но уви - малкия се разболя и нямаше как да стане, но живот и здраве скоро и аз ще се класирам :D . Относно кълването - няма какво да е друго освен да не харесват мухите ти нещо, пробва ли различни варианти? Тази година нещо е шантава май, водата е студена а и късно хайвера си хвърлиха :-k . Следващият път като тръгна към КН ще ти пусна едно ЛС, пък знае ли човек, може и да се засечеме някъде, да обмениме опит и да си направим кефа \:D/ .

Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 14, 2008 12:24 pm 
Аватар

Здрасти и поздрави за излета!!! Хич не се кахъри - вчера се "пуснах" по Искъра от стената на Панчарево до къмпинг Враня - безброй ялови удари по мухата, имам чувството, че атакуват с тяло - "плескат" мухата!!! Нито едно вдигане от наглед перспективните участъци / с дълбочина над 50 санта /. Поздрави!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 14, 2008 12:38 pm 
Аватар

Вчера също нпаравих "бърз" излет - обходих десетина километла по Искъра. От Роман до втория мост след Куново.

Видях колко бързо реката е променила съдържанието си вследствие на новите вецове при Роман. Това е типичен пример ка се скапва биосистемата на една река след намесата на човека...
От Роман надолу тече кафявозелена гмеж с вид на "блатна" вода с бяла пяна, оставяйки нишковидни налепи по камъните и брега. Обитателите бяха спорадични пръскачи и дребни кленчета. Дори двама мургави местни парашутисти в детска възраст споделиха че положението е отчайващо Изображение

Жалко за хубавите кленски места...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 14, 2008 3:00 pm 
Аватар

Ами сменявах мухите,но за 1 час не успях да пробвам всички,които си мислех,че ще са полезни...това ми се беше случвало и преди на прекрасна река,прекрасно място,риби скачат около мен ама аз съвсем дребни си ловя и по плитките зони,и затова исках да ви попитам момчета какво става.
А иначе Deni нямаш никакви ядове аз ти казах,когато можеш драсни и ще обменим опит.
Bate Raiko поне си си направил кефа нали знаеш не е толкова важно да хванеш много рибоци,важно е да се чувстваш щастлив от самия факт,че си сред природата и правиш това,което ти прави удоволствие-така както бях щастлив аз въпреки едночасовият ми излет с 3 кленчета :D :D
Amm Doc аз и преди сам го казвал,че българина не знае как да пази свойте реки и не само.Сигурно знаеш запреди 5-6 години за златарите по Струма-реката приличаше са магистрала Хемус толкова гладка и права.
Поздрави

The Fly Fishing is a pathway to many abilities,some consider to be unnatural.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 14, 2008 9:17 pm 
Аватар

Става това, дето е описано и в една друга тема по-горе. Не може да се копае и рине навсякъде по реките, бракониери да щъкат като невидели, пък и да остане едра риба. Аз миналия уикенд/как я мразя тая дума/ бях в с.Пастух и за два дни обхождане на познати и переспективни места нямах един свестен удар. Всички риби бяха от рода на педя-педя и половина-аз съм с къси пръстчета-и при това не бяха много. Скоро ще смениме хобито и ще ловиме жаби и речни миди....ако останат!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа