Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:50 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Юли 15, 2008 6:30 pm 

Значи какво да ви кажа преди няколко дена ме пуснаха отпуск и аз сега накъде просто незнаех накъде да пердаша и по едно време се сетих я чакай да звънна на бате Драго и така от дума на дума се разбрахме да се чакаме на едно место на една река.Пристигнахме на реката а тя малка няма вода но нищо както и да е и почнахме да се приготвяме за риболов,такаа еми кво да ви кажа имах едно скачане на мухата едно изпускане но както и да е Драго мисля че и той имаше изпускане но времето напредваше и човека трябваше да си тръгва към София и за жалост се разделихме та искам да кажа че до този момент имах две пъстърви хванати бате Драго мисля че не беше хванал нищо но въпреки това кълвеха на неговата муха та искам да изкажа моята благодарност към човека който ме уважи да дойде с мене.Аз на другия ден станах в 7ч сутринта и се върнах към 6-7ч привечер ами кво да ви кажа направо ги здрах не съм ги броил колко съм хванал но имаше някъде 10-12 пъстърви -балканки и американки значи почти при всяко мятане следваше удар направо ме заболя ръката искам да кажа че реката е зарибена с пъстърва и много местни ловят та ето малко снимки направени са от телефона не са много качествени но пак се вижда де :lol:
Изображение
то на това прекрасно място хванах едно американче
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

значи всички риби бяха под една педя имах две колкото педя ами кво да ви кажа удоволствието е несравнимо при сухата муха а и много мухи останаха по клоните на дърветата та аз останах почти без мухи та който има желание да ми направи нека ми пише ще се разберем много добре знаете че немога да ги правя тия пусти мухи а искам да кажа че всичките риби бяха пуснати да си живуркат но има една напаст това са сивите водни змии които ловят безпощадно малките рибета от една страна и от друга това са местните хора които прибират всичко живо ами това е от мене надявам се да ви е харесал репортажа но ще има още та който иска да ходим зе риба тия дена да пише :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 15, 2008 7:44 pm 
Аватар

Ех, Алекс....повлече и ти крак по петнистите :wink: :wink: :lol: :lol: !! Поздравления за чудесните излети приятелю!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 15, 2008 7:45 pm 
Аватар

Браво бе Алекс направо си ги нацепил. Хубаво е, че реката е зарибена, още по хубаво ще е ако се опази. Дано местните не видят сметката на рибките. Поне си начесал крастата и видя, че има живот в реката. Радвам се, че мухите които ти подарих работят и дай боже време ще ти вържа още. Предполагам си хи хванал по нагоре по течението от там където се чакахме.

Поздрави Драго.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 15, 2008 8:12 pm 

Драго бате значи от там където ти си тръгна нагоре е пълно просто реката ври от риба значи стигнах изворите а там реката е обрасла с водорасли и просто да ти кажа тия където ловят на плувка мисля че нищо няма да хванат тъй като водата е много малка рибата е много плашлива а и ако ловиме на нимфа там ще обереме водораслите та единственото решение беше сухата муха повярвай ми брато при всеко мятане имаше вдигане от страна на рибата удоволствието което изпитах беше неописуемо но по добре щеше ако ти беше с мене :lol: значи практикувах много близък риболов значи в рамките на 2-4м подаване на мухата абе кво да ти кажа ФАНТАСТИКА :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 15, 2008 8:21 pm 
Аватар

Усетих аз, че на там вече става интересото още като се заиграх с онези риби преди да си тръгна. И те почти но всяко хвърляне взимаха само дето мухата им идваше големичка, ама пусто време бая бе напреднало. Дано ожелеят хайванчетата и догодина ще са вече прични риби.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 15, 2008 9:31 pm 
Аватар

К'во ги направихте тия "петнистите",бе колеги :D :D :D ! ! !

Както нямаше..... :wink:

Браво на всички за споделените емоции и успешните излети ! ! !
А Хасковската група със сигурност доста изоставаме с "шарените" :lol: ....

Поздрави ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 15, 2008 9:43 pm 
Аватар

Аааа моля, моля. Аз съм предимно по пръскача.

Изображение

Тия шаренките предимно гледам и цъкам с език как ги хващат колегите. В интерес на истината имам няколко хванати и откачени :oops:. Наблягам на ходенето за риба и тренировките на вода макар, че нещо излетите надминаха броя на извадените риби за тази година. Последната балканка "хубаво" я ковнах. Прегазихме здраво мястото, наредихме се рамо до рамо аз Ицето, Мънков и Ачо и докато разхлаждам една нимфа в студените води некак си затрептя върха на сопата. С пълно гърло ревнах "Рибаааааа" и в този момент се откачи, та стана приказката за лъжливото овчарче. Ама има време ще се науча някой ден да ловя :) .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 15, 2008 10:03 pm 

Bate Raiko написа:
Ех, Алекс....повлече и ти крак по петнистите :wink: :wink: :lol: :lol: !! Поздравления за чудесните излети приятелю!!

батка,стига с тоя клен бе до гуша ми дойде от него :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 16, 2008 12:29 am 
Аватар

Браво на вас момчета! Хубаво сте си прекарали! \:D/

Поздрави :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 20, 2008 6:17 pm 

както ви казах преди приключенията продължават :lol:
значи много жега малка река риба почти няма но пак хванах една две в нормата ето снимки
Изображение
Изображение
а сега да ви видя каква е тая риба сега а :lol:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
за накрая ето ви едно клипче
http://vid.data.bg/uo96xkzs#vid

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 20, 2008 7:55 pm 
Аватар

alexs написа:
а сега да ви видя каква е тая риба сега а :lol:
Изображение

Бебетата, напускани от ИАРА последните месеци ?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 20, 2008 8:21 pm 
Аватар

То хубаво са пуснати от ИАРА, но дано и ги опазят. "Риболовен клуб по муха" също зарибяват реката, чувал съм за хора ловящи от близка река и носещи рибата в реката от репортажа и пак не е като да има риба. Иначе браво Алекс за излета, не е важно количеството и големината на рибите важното е, че си бил сред природата и си се отдал на своето хоби. А миналата седмица местния факир на серкмето така жадно ни попита "има ли". Ми за тебе няма :) . Вчера един касапин с обесени риби, след като се опита да ни продаде воблер hand made in Обора за 3 лв. ни обвини, че мухарите били събирали всичката риба за тигана. Даже гордо ни хвърли 2 маломерни риби във вира, че и мухарите да сме хванели нещо. И днес не липсваха бушменски въпроси от местни талибани, ама като те видят с празни ръце си е друго :) .

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 20, 2008 8:32 pm 

хора тая река няма да я бъде то няма вода рибата ще измре от тая жега а най интересното беше, че един с блесна след мене ходеше а и беше се оборудвал с кошче за риба, тоест евентуално ако хване риба да си я прибере...а ние кво правиме пускаме я независимо размера и а и трябва да ви кажа, че никакъв контрол върху тая река няма то, ако се забрани примерно за две три години ще е добре, ама кой ще ти обърне внимание на забраната, особенно местните, абе там е трагедия голяма това е

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 20, 2008 10:25 pm 

На тая река ИАРА не са стъпвали никога, камо ли да я зарибяват .Малките риби сигурно са снимани при Гошо.Аз не знам при това маловодие и пресно зарибените маломерки, на кого помагат тези репортажи?Поздрави все пак за многото хванати риби!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 21, 2008 7:24 am 

flayko написа:
.Малките риби сигурно са снимани при Гошо.Аз не знам при това маловодие и пресно зарибените маломерки, на кого помагат тези репортажи?Поздрави все пак за многото хванати риби!

в грешка си, рибите са снимани под един мост край реката :lol: а иначе репортажите трябва само да ни радват, за това, че има все още свестни хора та зарибяват реката и това са предполагам хората от клуба по муха, но който и да е зарибил реката му правя поклон, но както казваш при това маловодие и аз се чудя дали ще оживеят рибетата от друга страна тука влизат хора които само това чакат пресна информация и отиват да бракониерстват аз затова не казвам името на реката Поздрави :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 15 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа