Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:50 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Камчия!
МнениеПубликувано на: Нед Юли 13, 2008 8:26 pm 

Днес направих един невероятен излет по Камчия,но най-лошото е че нямаше как да направя снимки!Ужас!!!!!!!!!!А една 45-ца си искаше фотосесията!Невероятен клен,може би мааааалко по-малък от предния ми(с 50-100гр :D )!Спрях се до един вир и се загледах във водата!Видях 5,6 с размери 35+ и веднага се върнах на около 50метра,където можех да сляза и да нагазя.бавно тръгнах към мястото,където се въртяха!Приближих и започнах да подавам с един бръмбар,но тупалките минаваха под него и въобще не го отразяваха,а когато го хвърлях съвсем близо до тях изчезваха!А преди това по други вирове бях хванал 7-8добри клена(от 300 до 700гр)и бръмбарите си работиха добре!Но тук след като нямаше атака при първите хвърляния,при полужение,че рибата беше спокойна и не ме виждаше разбрах,че работата няма да стане и тръгнах да правя промени!Реших да пробвам на стример!Скъсах бръмбара,но като го прибирах в кутията,веднага реших да пробвам известния ручейник от заешка и еленова козина!Бях си направил различни варианти и вързах ручейник с оранжево тяло!Заметнах,взех че направих добро хвърляни,мухата кацна леко...голямата сянка се доближи до нея...засечка....лудница!!!!!Голяма борба беше,влизаше в треви,,а аз в опитите си да го изкарам от тях,напълних ботушите,както си трябва :D Но в крайна сметка,след извесно време го държах в ръката си!С него и беше края на риболова,въпреки че беше към 16часа,но няма как с тези пълни с вода ботуши!Жалко,че няма снимки,но поне го щракнах с телефона,така че пак е нещо!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 13, 2008 9:09 pm 
Аватар

Адашка,побърка ги тия тупалки,бе :wink: ....

Ние пък с Боян вчера бяхме на Марица,но взимаше само дребен кефал - около 20-25 см.
Направо се затъжих за нещо по-голЕмо.... Жалко,че нямаш фото,та поне да видя :lol: ....

Иначе,за пореден път се доказва факта,че бръмбъра не винаги е удачен за големия кефал...Доста често "милият" си иска нещо по-фино....

Поздрави ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 13, 2008 9:33 pm 

Адаш,тъкмо се чудих къде ги мами хасковската бригада!!!!Натиснали сте големите реки този сезон а?Марица,Арда....,а аз на Тунджа още не съм стъпал!като стана дума за големите кленове,направо се побърквам от кеф това лято,добре че днес отново видях голям брой такива!Адаш,пусни ми едно ЛС,като добиеш повече представа за гащеризона си!Няма как трябва да се облека с нещо!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 14, 2008 12:27 am 
Аватар

Ехееееее Ваньо. Браво екстра си ги надърпал. И това с водата в ботушите да знаеш е бял кахър. В събота деца вадих от тинята, загубихме една джапанка "China-Коркерс", без малко и сандал да затрием. За капак имахе затъвания в тинята до шия (е поне до пъпа) и тракане на зъби от студ ама саможертвата си заслужаваше. Аз се отчетох пак с маломерка-американка ама толкова си мога. Скоро ще съм ти нагости :lol: да дадеш някой друг урок за едри риби.

Едит - забравих - на Ицето "Шекспира на две строшен", ама то е за родбилдинг темите.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 14, 2008 12:13 pm 
Аватар

Въх.......Ванка, ти си светлото изключение от правилото за масово кълвящите дребосъци!!! Поздрави за страхотната риба, продължавай в същия дух и......фотоси, фотоси :( :( :( :wink: :wink: !!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 14, 2008 9:02 pm 

Бате Райко,незнам за това правило,но наистина като се замисля в неделя как на един голям вир гледах може би над 50 клена,всичките от половин кило нагоре,стоящи на повърхността един до друг и чакащи нещо да падне до тях!!!На мен не ми достигнаха обаче 4-5метра шнур,не че шнура е малко,кастинга ми е слаб!!!Бяха големи мъки,но неуспях,а кефалите си стоят и чакат!Нехванах нито една риба,а стоях там най-много,то как да не стоя,гледката те убива!!!Също и където и да видях хора,които да ловят на стръв и булдо,в кофите им имаше само пръскачи и малки уклейчета!Та мисълта ми е,че кефала и дребния и едрия си сака мухата :D Обаче се уверих,че мухарския риболов на големите е уникален!А начина по който единият ми взе мухата пък бетонира мухарския риболов като номер1!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 14, 2008 9:35 pm 
Аватар

Мдаааа.....Ванка, за теб вече няма надежда - ти си тотално пристрастен :lol: :lol: :lol: !! Грешно се изразих в предишния си пост - не става въпрос за правило, а за масово изнасяната информация по форумите. Подобна гледка съм виждал преди 5-6 години на един разлив на Тунджа около километър - километър и половина под стената на Копринка - почерняло от яки клендаци, които се мърдаха само да направят място да мине блесната покрай тях :? :lol: / тогава още не бях стигнал до мухата /. Не се притеснявай за кастинга - клена, особено големия, е хитра птица - ще излъжеш пет-шест риби и тайфата ще се "дръпне" точно толкова навътре, колкото да не можеш да ги стигнеш :wink: :wink: !! Поздрави!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 16, 2008 11:59 am 
Аватар

Здрасти Ваньо!

Неверояти риби ловиш.... :shock:

Следвайки формулировката "Сухо дупе риба не (яде) ЛОВИ" ,вероятно трябва да посеем някаква техника, я фото, я телефон, я да напълним гащите :D , с вода де, я по гръб у водата, я по очи...някой спомена счупена въдица, недай си боже...трбва да има жертви... :D за да има някой да увисне на края на повода.

Инак много ми харесва тази река, но много слабо я познавам. Като затръгвам към морето края на август ще те помоля за по-точно упътване по въпросните места.

Поздрави
Весо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Юли 16, 2008 8:47 pm 

само,че искам да доуточня,че става въпрос за р.Луда Камчия!Аз я пиша Камчия,щото така си я знам откакто се помня!Така,че waterman,може би ще ти е далечко от морето,но все пак зависи къде си!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 21, 2008 10:30 pm 
Аватар

waterman написа:
Следвайки формулировката "Сухо дупе риба не (яде) ЛОВИ" ,вероятно трябва да посеем някаква техника, я фото, я телефон, я да напълним гащите :D , с вода де, я по гръб у водата, ...
Тази формулировка я работи я не. По скоро имай за всеки случай в кутията воблер от 3 лв. парчето :) . Весо ако си на юг по черноморието обезателно направете един излет с Ваньо. Аз точно това смятам да направя съсвсем скоро време, само да приключа ремонта.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 22, 2008 11:55 am 
Аватар

Ц, май не работи!!!

Що ли ми трябваше да дърпам дявола за опашката...??? :(

Дупето мокро(като ти прелее водата над гащеризона):D и не само, телефона на ремонт , сега ще нося и фотото...поне риба да бях хванал....ама карай...

А за черноморието тази година се разминавам. Дано е догодина.

Поздрави
Весо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 22, 2008 12:47 pm 
Аватар

waterman написа:
Ц, май не работи!!!

Що ли ми трябваше да дърпам дявола за опашката...??? :(

Дупето мокро(като ти прелее водата над гащеризона):D и не само, телефона на ремонт , сега ще нося и фотото...поне риба да бях хванал....ама карай...

А за черноморието тази година се разминавам. Дано е догодина.

Поздрави
Весо

Ееее, ти пък!!!
Шльоп един път и всичко след това да е по мед и масло.
То не става така.
Трябва постоянство :) :) :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 28, 2008 8:54 am 

За да не отварям друга тема, да си кажа какво направих по Камчия миналата седмица. Спрях на моста при Пчелник. Реката, както обикновенно, стоеше сивкава с видимост десетина см. По тази причина лових с големи мухи, подадени остро, за да шляпат. Реката е много богата на риба. Вероятно поради размера на мухата/куки №6 и нимфови осмици/, дребосък не се лови. Рибата излиза веднага след падането на мухата, от возене няма смисъл, няма видимост. За три часа, дойдоха двайсетина клена, един над кило, другите над 200-300 гр. Много добра за риболов река, въпреки лошата видимост.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 13 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа