Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:50 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Вто Юли 22, 2008 8:22 pm 

Изображение
Екипът: Драго, Ники и моя милост + рибомобила. :D :D
Изображение
Драго слага правилната муха. Мястото едно хубаво, а рибите капризни. Или просто ги няма.
Изображение
Въпреки това, Ники хваща едно рибе. Следва К&Р.
Изображение
Следва 2. Смяна на мястото. Следва 3- още една смяна. Приятен обяд с кебапчета на рилска скара и пенлива бира. Две благинки в ''+'' към главната екстра- Рила.
След това решавам да опитаме още едно място. Слизаме и започваме. Бърза и буйна "права" река. Почти без места. В най-бавното подаваме мухите. Още на първото върху бялата муха/ опитах на светла муха/ се преметна рибе към старата "мярка" :D :D :D
Движим се в поска планината. Драго регистрира подскачане на мухата. Но тя се движи твърде бързо, следва второ. Това рибе е хитро. След малко подобна ситуация се повтаря с Ники. Опитвам и при мен атака на същото рибе. Слагам отново светла муха и шляп - педарка. :D :D :D Ники избира ново място, малък подмол под едни клони с дълбочина 50-60 см. Замята и след малко се усмихва. Пускайки внимателно 24-25 см възнадебеляла балканка. Чудесно рибе за този ранен час. Няма да е нескромно да споделя, моята собствена теория за тази река, като типичен фрийстоун: По-Иедруто бара късинко!
:D :D :D По пладнина само баберки. Ники има нов повод за радост. Втора, по-мала риба се пробва на същото място. Похода продължава напред. Имахме още по няколко атаки на закачени и откачени рибите пак от същият калибър. Не е едър/ както се забелязва/ :D :D :D Но с голяма емоция. На всеки сантиметър по две! Улових и една американка. Викам, аман от сухма муха. Имам няколко нимфи в джоба. След, като загубих другите във Сърбия. :D :D Търсете си кутия за мухи с канап, да не ви се смеят. Особено, когато вие се подигравате. :D :D :D :D
Слагам едно нимфе на 12-ка/ Ънкъл Докс спешъл селекшън/ . Просто и винаги дашно. 100 % евъргриин, когато стане дума за американка или шлагер от типа-:
"Когато нищо, ама нищо не върви!"
РеЙшадо-а се сгъна със семпла и обикновена кривина. Али-лии..., гаранцията. :D :D :D
Изображение
Тоя филм сме го гледали вечииИ.
:D :D :D :D
Не след дълго заех стойка : Дсикохвъргача на Мирон - къса
база. :D :D :D
Изображение
Приятна рибка. Вероятно сладка, като рилска скара и онзи крилат "величествен" извод. Първото и последното чудо на мухарският свят:
Цитат:
Никога не връщам американка. Мястото и е в рибарника или ресторанското меню"
:D :D :D :D
Реших да подаря емоцията на друг риболовец. Дано да е мухар. :D :D :D
Изображение
Изображение
Приятна комания и излет. Извън градът.
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 22, 2008 9:08 pm 
Аватар

Приятен излет, сред хибава природа и готина компания. Трети пореден ден с риболов малко ме натовари и едвам кретах по камъните и тайничко завиждах на troutbum чепиците на Пигов, който направо летеше с тях по реката. Гледам се на снимките нашикавял леко но то ловя, ловя пък като не хвана седна и похапна некоя скара+бира. Искам да блогодаря на Ники Енчев и Иван Пигов, че бяха достатъчно търпеливи да ми показват и напътсват как се лови в такива реки с малко тихи участъци. Дет се вика - има още бая хляб и кифтета да ям. Всъщност повода за излета бе и тестовете на новата ми убавиня но за това ще разкажа подробно по нататъка, че още не осъзнавам как така със шнура "цепя скали" - баси паура.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 22, 2008 9:09 pm 
Аватар

Липсваха тия репортажи :wink:
Поздрави на цялата компания!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 22, 2008 10:39 pm 
Аватар

Много сте готини, кеф да ти стане от репортажа! И аз като Росен- драго ми е да ви чуя! Добра американка за финал. Дано този мухар дето ще я хване следващия път, да има някакво "Т" във ника. :lol:

А Ники, ти откъде намери мухи за този риболов? :shock: :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 22, 2008 11:00 pm 
Аватар

Да за мухите забравих да спомена. Аз се пробвах с хъмпи, което бъзо скъсах незнайно къде, CDC компарадън и клинкхамър (най-некадърно вързания ми) които не издържаха на бурната вода и бързо започнаха да се давят. За финал извадих пършива, с 7-8 власинки elk hair caddis на която и дръпнах една рибка. Вдигания на риби имаше на всички мухи, стига човек да може да засича като хората. Тествах и заешка нимфа от маска. Бях забравил да утежня линията :) но лових баш там където Ванката дръпна хубавата рибка и мързела и разсеяността си проличаха.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 27, 2008 6:53 pm 
Аватар

Ванка, поздравления на групата за страхотния излет!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 27, 2008 8:07 pm 

Колеги, тенкс за поздравите!
Както ви споменах, по-горе. Използвам в последните няколко излета дребни нимфи. Това е успешно. Просто за изработка и изпълнение. / Доки остана само една :D :D :D /Дори при по-мънта вода, като каньона на Ерма в Сърбия дава резулатат.
Изображение
Изображение
Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 27, 2008 10:36 pm 
Аватар

Ванка а охекълена ли е нимфата, че хем я зяпах на живо ама пусто кой да види тогава подробности? Иначе най много риби имам хванати точно на такава нимфичка на кука 12, 3 мм златна глава и средно охекълена.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 31, 2008 8:12 pm 

Яяяя! Какъв готин репортаж е пуснал Иван, докато ме е нямало.
Хубав излет в хубава компания, красива река, достатъчно атаки от рибки за всеки.
П.С.
Владо, в кутийките си с мухи намерих 1-2 отделения, където си забравил да погледнеш :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 31, 2008 8:18 pm 
Аватар

Някой от модераторите редактира ли ми по горния пост, че все си мисля че бях приложил снимка на заешки нимфи с хекълче с които ловя?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Юли 31, 2008 11:02 pm 
Аватар

Ivan VP написа:
Използвам в последните няколко излета дребни нимфи. Това е успешно. Просто за изработка и изпълнение. / Доки остана само една :D :D :D /Дори при по-мънта вода, като каньона на Ерма в Сърбия дава резулатат.
Изображение

Тези нимфи ги правих по друг повод, но и тук са донесли радост :D Дали не е уцелен цвета за момента защото на такива се хванаха риби и на още две коренно различни реки.
----------------------------------
За който го интересува ето кратко описание:
Кука мустад 14, дълго рамо, 3мм волфрамова глава. Опашката и тялото са от кафяво/олив заешка маска, риб със златиста тънка тел, торакса е микс от същия дъбинг плюс малко дъбинг от катерица и тъмен SLF - ефекта от този микс си личи когато нимфата е под вода.
Няма хакъл ... за съжаление 8) 8)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа