Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:38 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: По Струмски
МнениеПубликувано на: Сря Авг 13, 2008 4:56 pm 
Аватар

Здравейте момци.Чудех се дали да пускам тази тема за мойте изяви,защото не е знае какво ама стига сам гледал само .Става въпрос не за един излет,а за цели два .Та въпросната среща с природата беше на р. Струма при с. Шишковци.Към 3часа вече бях на реката със нахлузени ботуши и вързана ЖАПАНКА(черен бръмбар) .Пускам се аз кам посока с.Копиловци...незнам от късмет ли нямах нито един удар за 2 часа,а то една жега,комари лелелеле ужас.Мисля,че на всеки се е случвало такъв невървеж и знае какво е отчаянието ,а мен така ме беше налегнало и ми стана едно криво .Слънцето започваше вече да се снижава и капото беше на линия "страхотно" нали?И в тези тежки мигове за мен ми доиде една блестяща идея .Викам си аз,защо да не отида не бента там да си пробвам късмета.След 10 минути вече бях там с натръшквача
Изображение
, а ето го и бента Изображение

Отворих кутията и започнах да гледам мухите с очакване да избера някоя подходяща и в същия момент поглеждам пред мен и виждам лъча надежда навсякаде около мен летяха еднодневки,всякакви по размер.Веднага закачам еднодневката и с първото хвърляне последва и удара еее повярвайте ми нямаше такава усмивка.Бижууууууу! Изображение
Наистина не е кой знае какво кленчето ама на фона на цялота обикаляне напразно,беше страхотно.Последваха още няколко удара и още кефали в същия размер. Изображение
Изображение
Изображение

Но най-прекрасното и ако мога така да го кажа Върха на сладоледа беше ето тази хубавица Изображение
Ако усмивката ми при първия кефал е била голяма след това направо беше огромна.Супер много се зарадвах,защото беше един прекреасен завършек на вечерта.Веднага си припомних какво прави Rex Hunt бърза целувка и обратно във водата Изображение

Съжалявам за вторият ми излет,че нямам снимки много исках да ви покажа ама съм блейка. Та този екстремен излет беше заплануван за тази събота,но след "скромна" буря,"леки" грамотевици и направен като мокро маче реших да е в неделя сутринта.Ставам кам 7 часа,закусвам,пия едно кафе и съм на линия отново пак на същото място споменато по-горе.Вързах пак еднодневката и започнах да мятам.Бързо два добри кефала и край...това беше.Забравих да кажа само,че еднодневките започваха да излитата кам 5,5:30часа вечерта,но бях длъжен да пробвам пак на тях.След това смених на муха с опашка от златен фазан и на нея врътнах два кефала с очакване на някоя пъстърва,но не!Набързо смених мухата и сложих същата като корка ама от микропореста материя с червено дупе.И се чудех какъв ли ще е резултата,защото не бях ловил на такава досега.Да ви кажа резултата беше зашеметяващ.Започнах на нея от 11 часа и до 12:30 бях с 17 клена и 1 пъстърва .Бях наистина доволен от себе си и от излета.Този път кефалите нямаха нищо общо от предишния излет,бяха значително по голями и взимаха веднага,както падне мухата,а пъстървата беше същата като по-горната.
Спомням си с Bate Raiko се чудехме от каде идва тази любов на кефалите кам корка...амм май не точно от корка Bate Raiko,а от насекомото което имитират,защото резултата е същият като с корка-зашеметяващ.
.Съжалявам за лошото качество на снимките ама са от телефон,за другия път съм си приготвил дигитално апаратче.Дано да са ви харесали моите преживявания...знам,скромни са,но исках да споделя магията на природата и емоциите,които преживях,защото по хубаво от приятните емоции няма.
Поздрави на всички

The Fly Fishing is a pathway to many abilities,some consider to be unnatural.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 13, 2008 8:39 pm 
Аватар

Поздрави за излетчето, колега! Струма винаги е била моя любима дестинация, а пък местата около Кюстендил са невероятно красиви. Мисля и аз да пусна едно репортажче, ама от ремонта дето съм го почнал се не остава време...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 2 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа