Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:50 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Пак по камчия!
МнениеПубликувано на: Нед Авг 17, 2008 8:34 pm 

Няма снимки,но ще драсна два реда!Та така,днес отидах да пробвам пак по Камчия,как ще е положението!Пристигнах към 8.30 на вира и първото нещо,което ми направи впечатление,беше че водата е повече от предния път и цвета и по-приятен!Сглобих оръжието,ботушите и отидох към задължителното място,където винаги се въртяха големите зверове!За моя голяма изенада,там няма никой,не се вижда нито един клен!!Помятах малко,но видимо беше безсмислено да настоявам и тръгнах към другия край на вира,докато вървях виждах,че във вира има много живот,особена там накъдето отивах-кръгове,кръгове..Докато се предвижвах хванах един добър към 500-600гр,няколко около нормата и зясякох един,без да да успея да го видя,но натегнах да не влезе в едни треви и типета неиздържа,а трябваше да го сменя,щото го бях износил вече!Та така стигнах до въпрасната част на вира,а там-мнооого кефал,малки,средни,големи,всякакви!!!Тези около нармата неотавяха бръмбара намира!Направи ми впечтление,че големи тупалки минаваха на около педяпод повърхноста,но никакъв интерес!После заобиколих още десетина метра и продължаваха да излизат по педя кефалета!Направих си кефа и когато си скъсах бръмбарчето,реших,че е време за съвета на Ангел,с който се чухме по телефона,а той беше "експериментирай"!Отворих кутията,но реших още малко да похвърлям с бръмбър,но завързах голям,поне малките да не го отнасят толкова!Хвърлям,а той за разлика от предните пада тежко и пльоска,моментално отдолу изплува някакъв звяр и го захапа,и малко след това си замина,а куката ми поизправена!Това обаче не беше най-лошото,то тепърва предстоеше!това с изкривените куки се случи още три пъти!!!Имах един голям бръмбър на видимо много здрава кука,останал ми от БоянАм,при него торпедото се заби в едни треви,десетина минути го мъчих да излезе-неиска!Хвана ме нервата,натегнах малко и естествено скъсах типета!На едно хвърляне,пък нещо шнура се беше заплел,хванах пръчката с колене и почнах да си оправям шнура!Както си го разплитам и се чу зверския звук,надигнах глава и водата разпенена точно при мухата ми,но....Та по голяма каръщина немога да си представя!За първи път да има такова кълване на дърти кефали и в крайна сметка не улових нито един!!!!!!!
ще пусна запитване за куки в "Инструменти и материали за връзване на изкуствени мухи"!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Авг 17, 2008 10:17 pm 
Аватар

Значи все пак водката не те е надвила.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: Пак по камчия!
МнениеПубликувано на: Пон Авг 18, 2008 7:43 am 
Аватар

vanio написа:
ще пусна запитване за куки в "Инструменти и материали за връзване на изкуствени мухи"!

Пусни и питане за добър типет 0,20 и нагоре :wink:
На репортажа на Бате-то от Цибрица и коментара за големите риби в жегата, знаейки какви ги вършиш на Камчия, тръгнах да отговарям "Очаквам Ваньо да се включи :wink: ", ама нета точно тогава нещо се скапа.

Аз лично твоето преживяване в никакъв случай не бих го нарекал карък!!!

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 18, 2008 8:35 am 
Аватар

Въххх......правейки коментара и аз за Ваньо си мислех :wink: :wink: ...ама туй момче е изключение от всякакви правила!! Ванка, поздрави за страхотните преживелици....и в тези случки също се крие част от магията на риболова....
Направо не ми се мисли какви зверове има в реката, щом изправят куки :roll: :roll: :roll: !!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 18, 2008 4:09 pm 
Аватар

Браво Ваньо за излета в адската жега. Използвах последните дни да заведа детето на плаж иначе и аз бих дошъл а и така ми се идваше. Сега като чета каква фиеста е било чак яд ме хваща, че не ти оставих една ролка хубав типет 0,20.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 18, 2008 5:29 pm 

Проблема ми небеше в типета,имам от 12 до 18номер здрав типет!За едното късане вината си е изцяло моя,щото типета ревеше за смяна,но после като започна екшъна с големите тупалки,проблема беше изцяло в куките!Единственото,което можеше да помогне е един гащеризон!Но в някои случаи,се изправяха мигновено след засечката и нищо неможеше да помогне!!!

Нещо любопитно!Все пак ви говоря за кленове от 800 до 1.3,1.4!Преди около месец и нещо се говореше за уловен клен на един от вировете-3кг :shock: Нямам идея как ще изглежда такова чудо!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 19, 2008 7:23 am 
Аватар

Има нещо гнило в Дания :lol: :lol: :lol: :lol: . Не е нормално риби с тая големина да изправят куките, макар че съдейки от репортажите на Ваньо, на тая река всичко е извън нормите :lol: :lol: :lol: !! Поздрави!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа