Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 4:24 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Ное 23, 2008 4:16 pm 

Здравейте мухари,разбрах,че josefin ви е запознал с незабравимото ни изкарване на река Струма и по-точно с моите първи опити в този вид риболов,затова ще си позволя да ви разкажа за едно двудневно излетче до река Огоста.И така,в една прекрасна петъчна вечер,някъде към края на август се натоварихме в колата на един приятел и отпрашихме към "видното" Монтанско село Владимирово.Пътят беше забавен/то в тази компания винаги е така/и доста впечатляващ откъм природа-прохода беше просто невероятен-макар и на тъмно и не след дълго пристигнахме във въпросното селце.Както си му е редът седнахме на по скара,салатка и ракийка и в приятни приказки-естествено за утрешния риболов вечерта взе да напредва и да ни успива.Ето ни на сутринта,заредени с добро настроение и желание за яко изкарване отново сме в колата и за секунди на реката.А там няма такава красота-водата кристал,спокойна атмосфера/само един чичко беше клекнал да лови по стандартния начин/слънце,природа и....вятър,но сериозен.Който да си призная доста ме стресна,предвид доста зловещите разкази на моите спътници за куки забити по тялото от такъв вятър,естествено josefin ме окуражи с думите"ако в това време се справиш със замятането и успееш да хванеш нещо,ще излезе мухар от теб".С негова помощ сглобихме мухарката/нали съм новак/ :D и навлязох във водата/студеничка беше/едно-две замятания докато свикна с посоката на вятъра и на лице беше първия клен/не с рекордните размери като този на josefin от преди години,но в сравнение с тези на Струма беше добър/И това ми трябваше като децата няма излизане от водата едно рибе,второ,трето,а аз си ги пускам,докато от другия край на реката не изрева нашия приятел Сашо да събираме всичко,че неговите хора в селото ще се радват на количество риба.Проблем-аз живарник нямам/нали все още се уча и на мен никой не разчита/та се наложи да събирам рибката в пликче най-обикновенно найлоново пликче,завързах го за гайката на късите гащи и така продължих да се наслаждавам на риболова,като ме видяха josefin и Сашо с пликчето и подскачащите рибки вътре много се смяха но одобриха решението ми.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 24, 2008 1:05 pm 
Аватар

Поздрави и честито за първия ти разказ тук във Форума,Анриета !
Вие жените сте по-инат хора от нас мъжете :D ,някакси по-настоятелни....И особено пък като си вкусила вече от "Магията" ,надявам се,че няма да се откажеш и ще продължаваш да ни радваш с още много приятни разкази за мухарските ти/ви подвизи :wink: ....

Поздрави ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 25, 2008 10:34 am 
Аватар

Айде аз да помогна със снимките:

http://www.bgshare.com/365881/ogosta.tar.gz

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 25, 2008 9:47 pm 
Аватар

Жози ,
Не помагаш много. \:D/ По-добре качи фотото директно в поста.
Поздрави !
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 25, 2008 9:58 pm 
Аватар

Лятото имахме излет в региона с Вeско-waterman, Доктор Мишо и Ники Гергов. И при нас духаше зверски вятър. Риби не се хванаха много като изключим доктора с неговата 3 метрова Z-Axis но това е друга тема. Реката тогава бе с топла вода (беше спрян веца) но вятъра поне за мен изигра лоша шега. Въпреки, че се размотавах до Владимирово Вашите снимки ми показват съвсем друг ландшафт. Ние бяхме след селото в посока Громшин и не помня такива гористи местности като на снимките Ви.
Предполагам сте били в противоположна посока. На тема риби нямам какво да се похваля освен, че кебапчетата които правиха компанията на биричката ми в жегата , бяха по-големи от най-големия ми кефал а и като бройка равни н ауловените риби. Тъй че хубав излет с добри риби сте спретнали.

П.П. Там дали винаги така духа?

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 28, 2008 8:14 pm 
Аватар

Влачите значи вещото лице Гергов насам-натам из страната, ма той няма да се сети да звънне :D . Шегичка, то и аз не съм му звънял :D .
Иначе по темата: Действително бяхме в посока с/у течението-може би на около 700-800 метра от въжения мост на Владимирово се намира местност на която местните викат "заище" или "зеище", нещо такова. Там реката прави могъщ вир с дължина около километър, врязан в гористия баир, в който за съжаление може да се влезе само от няколко места-дълбочината почти навсякъде е завидна, а замятане от брега е изключено поради гората, която буквално виси над водата. В интерес на истината, там при този излет не хванахме нищо, но имам спомени от 2001 или 2002, когато със споменатия Сашо попаднахме на пич, ловящ на узряла джанка и живарника му буквално смаза мухарското ни самочувствие - 10-12 клена, всичките около кило и половина-две. :D /живарника си беше голям де/. Така че риба там има, но явно се е запазила поради трудната достъпност на мястото.
П.П. Там винаги подухва, в конкретния случай обаче беше прекалено. :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа