Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:03 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Пет Яну 23, 2009 4:58 pm 
Аватар

Тази година,не знам защо,открих сезона малко късничко.И не стига това,ами такова трудно откриване.... :lol:
Днешния излет,обаче,си има предистория :D .По принцип беше планувано да открия на 21-ви.На 20-ти времето беше супер - слънчево и топло.Тогава си казах - утре(т.е. 21-ви) ще е още по-добре.Станах сутринта,пих кафенце,а слънцето така и не изгряваше.Напротив,навън беше доста мрачно и облачно.Въпреки това се облякох,нарамих мухарката и излязох от вкъщи.А то - вали :lol: .И това не ме уплаши.Така бях навит,че нямаше как.Запалих колата,пуснах чистачките да изчистят капките дъжд от стъклото,но не би - оказа се,че чистачките ми не работят.Тук вече откачих :lol: .Казах си - Еб..л съм му м...ката :lol: и без чистачки ще ида :lol: .Съдбата,обаче,беше решила да не е този ден и с "непозволени средства" ме спря....Аз можех да ида за риба без чистачки,но се сетих,че жената надвечер имаше ангажимент с колата и реших да не рискувам да я пускам да кара без чистачки.Та си останах в Хасково да си направя чистачките :lol: .
Вчера бях на работа и цял ден си мислех как днес най-накрая ще ида на реката.Сутринта след работа пих кафе,помотах се вкъщи и за пореден път се натъкмих за риба.И като да не повярваш пак заваля :lol: .Сега,обаче,имах чистачки и нищо не можеше да ме спре.Запалих колата и газ.Пристигам,стъкмявам пръчката и ненадейно дъждът......се усили,направо си заваля сериозно :lol: ....Настъпих бодро и смело към реката,решен за всичко на света да топна мухата.
Ето и реката,обляна с капки дъжд :

Изображение

Реших да заложа на изпитаната тактика с "Русата Стефка".След няколко подавания се случи това,което толкова изстрадах :lol: - първата рибка за 2009г.
Изображение

И като че ли това беше всичко.Солидно намокрен,а на всичкото отгоре и изглеждаше,че това ще е първата риба за годината и последната за деня.Реших,обаче,да поупорствам още малко.И тогава се случи.....Дъждът спря,дори изгря и хубаво слънце.Въодушевен и с нови сили започнах пак да подавам.Този пък смених нимфата със суха муха,после пробвах и на мокри,но не ще и не ще.Поразходих се нагоре-надолу и сложих пак нимфата.И хоп :
Изображение

Снимам,пускам го и подавам пак....И хоп:
Изображение
е тоя красавец.

Тук вече за мен риболовът приключи.Точно за това бях дошъл.Оставаше да направя още едно нещо :
Изображение

и бях готов доволен да тръгвам обратно за вкъщи.....

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 23, 2009 5:40 pm 
Аватар

Браво Пачо супер излет си направил, тъкмо днес си мислех тва тези хора какво напраиха нещо се изгубиха от хоризонта и сега гледам темата.Много хубави риби, аз смятам утре да открия на мойто село на реката пък да видим какво ще стане.

Поздрави от мен.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 23, 2009 6:24 pm 

Охооо,Адаш,почна ли се вече 8) Аз неможах да открия в хубавите дни,а сега пак се задават лошите май!Но хубавото е,че имам чистачки,така че....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 23, 2009 6:54 pm 
Аватар

Ха ката...(както казваше моя племеник като беше на 3 години) :D Пък аз се скапах от чистене на апартаменти. :( :( Ама като скъсам синджира.... :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 23, 2009 7:01 pm 
Аватар

Браво и много добро начало на сезона.Пожелавам много успешни излети

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Яну 23, 2009 9:08 pm 
Аватар

Малееее......добре че сте вие хасковлиите, че да изплакнем очите с некоя класна рибка :lol: :lol: :lol: . Ма и кефалите ви едни хубави, тъмни...като с фракове издокарани!! Пачо, поздравления за излета!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 6 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа