Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:05 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 68 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 06, 2009 10:06 pm 

Здравейте хора отдавна не влизам във форума поради това че нищо интересно не се случва все едни и същи приказки за тези които не ме познават ще кажа само едно-аз съм местен от с Искрец трагедията там ми е до болка позната интересното е че как рибата оцелява слад такава мърсотия и въпреки това в цялата река може би ще остане една две риби след тази поразия а болката която изпитваме е неописуема нямам думи има само един лек да забравиме за тази хубава река вземете си домашна ракия и пийте мъката отминава Батка благодарен съм ти че ме водеше за клен по каналите научих се поне клен да ловя с тебе затова повечето време ходех на каналите просто да забравя пъстървата и нейното изтребване с боклуци и тн ама и на Теца видяха сметката де значи трудно ми е да ви го кажа но ако не искате да виждате тази свинщина по тези наши реки то просто не ходете на риба Поздрави на всички колеги от форума желая :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 06, 2009 11:54 pm 
Аватар

Бате Райко , така и не можах да те срещна докато живеех в Дружба ... Жалко !
Темата е безкрайна ! Интересно ми е ,че малко след като си изплакахме мъката , типично по нашенски омекнахме и провесихме нос ! Няма държава , няма кой , няма как ! Чакайте бе хора - к'во е държавата ? Кой е държавата ? Ние , нашата тояга , нашите сили , нашето желание ! Аз много обичам да си скитам по Искъра над Кокаляне и по Видана! И колчем тръгна по реката с братовчеда , все събираме парашутите ( щото собствениците са нагли - залагат и си лягат на теферич) , късаме и хоп - в най-далечните и оплетени храсти ! Не е много , но все е нещо ! Никой няма да ни направи по-смели ! И никой не може да ни накара да уважаваме закона , ако не ни идва отвътре ! А това се култивира само с нетърпимост ! И на Огняново сме правили фиеста с едни мрежари - това е пътя - или ние тях , или ни е спукана работата !
И не се делете на добри и лоши - Заедно сме по-силни , а противници и без това си имаме ! Няма безгрешни и без прегрешения !
Честит нов сезон на всички и бъдете здрави !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 07, 2009 8:48 am 

mecho puh написа:
Няма държава , няма кой , няма как ! Чакайте бе хора - к'во е държавата ? Кой е държавата ? Ние...

прост народ-проста държава!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 07, 2009 10:30 am 
Аватар

vanio написа:
mecho puh написа:
Няма държава , няма кой , няма как ! Чакайте бе хора - к'во е държавата ? Кой е държавата ? Ние...

прост народ-проста държава!

И е така, ама и не съвсем!

Дядо ми беше срекмеджия и много е тършувал по Росица в "по-свободните" години преди и след 1944. Откакто аз го помна обаче, мрежите, срекметата и винтерите гниеха на тавана и не ги докосваше.
Беше и ловец, и след като се пенсионира, прекарваше 4-5 месеца годишно в една закътана колиба на 500 м от Росица, в гора пълна със сърни, елени и прасета. Аз там прекарвах поне 2 месеца от лятната си ученическа ваканция.
Един път не е хвърлил срекмето, нито едно животинче (изключая сойките, които му ядяха царевицата) не е пострадало от пушката му.

Дали манталитетът му се беше променил!? Не мисля!
По-скоро беше го страх от държавата, защото виждаше какво се случва с бракониерите.

Не че и тогава нямаше бракониери, далеч съм от тази мисъл, но бяха пъти по-малко и се криеха като партизани. А хванеше ли ги държавата, ги одрусваше жестоко и се грижеше обществото да разбере как са си изпатили.

А сега, за целия му "съзнателен" живот на бракониер, и то без да се крие много-много, я го засече проверка и веднъж, я не. А и да го засече, ще се "оправят" на място. А и да не се оправят, ще си плати едно мижаво актче, и 'кво толкова за 10-15-20 години "вършеене" по водоеми.

Мисля си момчета, че докато си викаме "ние сме държавата!!! В нас е силата!!! Да вземем нещата в нашите ръце!!! Ние сме си виновни, че ни е такова дереджето!!! и т.н." нищо няма да се промени.
Ще му пръдна аз на бракониера на оная работа, че съм му извадил и накъсал парашута, като ще изтича в магазина и за 2,5 лева, ще си купи ново. Примерно.

Гражданската съвест и инициативност е хубаво нещо и може, и трябва да е в помощ на държавата, но не може, и не трябва да управлява държавата.
И ако народът на една държава има проблем да си промени манталитета и начинът на мислене, то държавата му трябва да му помогне, пък било то и малко по-силово особено в началото. И всеки, който има смелостта да нарече себе си държавник и да заема такъв пост, трябва да го вижда това нещо и да взима мерки.
В противен случай - параграф 22 (в който между другото се въртим вече близо 20 години).

Не знам дали сме прост народ, и даже и да сме незнам дали това е проблема.
Проблема май е, че всички сме башка тарикати и сме "над нещата".

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 07, 2009 4:19 pm 

Аче,щом това,което се случва продължава да се случва,значи че сме изключително проста и ограничена нация!Имам предвид като цяло,естествено че има отделни единици,които искат нещата да не са такива,но нищо немогат да направят!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 07, 2009 4:46 pm 
Аватар

Еееех, четейки тази тема хем ми е тъжно, хем ми става готино, че има хора като вас.
Казаха се много неща, от които всеки си прави някакви изводи. Не искам да правя коментар, защото ще се повторя с много от колегите, само ще споделя нещо лично. Дядоми имаше един много хубав девиз: "Нема начин, да нема начин". Ми неможе и за тези неща да няма някакъв начин да тръгнат в добра посока. Е за да се решат генерално и в кратки срокове трябва много сериозен ресурс, който нашата измъчена държавица труно ще намери, а до голяма степен това зависи и от нашата народо-психолохия, но защо е такава как и кога ще се промени е много сложна тема, която въобще не бих искал да разискваме. Хубавото е, че щтом има хора като вас, значи нещата все пак вървят в по-добра посока, а поне според мен този тип хора стават все повече. Е процента е малък и расте бовно но........

Сега относно имената на "онези мухари".
Ми защо не ги кажете? Какво значи: не искам да става това или онова. Тези проблеми не могат да се решат без конфликти. Не че ги познавам сигурно, но ей така за назидание. Аз лично съм хвърлял бракониер в реката. Не си мисля, че това ще реши изцяло проблема, но съм сигурен, че този бая ще се замисли преди пак да направи нещо такова. С това мога да помогна аз и пак ще го направя ако трябва.

И още нещо. Какво означава "истински мухар"?
Аз мухарствам, още преди да го има този форум. Научил съм обаче страшно много от него. Е не пиша често, но просто съм такава натура. Аз в живота си едно писмо не съм изпратил.
За мен мухарите не се делят на класове. За мен всички са "мухари" и това са хора, които като вземат мухарката и наджапат в реката изпитват истинско удоволствие.

Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 07, 2009 4:51 pm 
Аватар

Де бре, много постове, много нящо :lol: :lol: :lol: . Алекс, здрасти приятелче!! Радвам се да те "чуя". Нема да се пуашиш - природата е надживявала всякакви катаклизми, предполагам, че рано или късно ще ни "оправи" и нас по един или друг начин :lol: :lol: .
Мечо Пух, никога не е късно да се срещнем по "бойните полета", само да е живот и здраве!! Донякъде съм съгласен с казаното от теб за "идването отвътре"...ма то с всички работи в живота е така. Много пъти съм казвал, че писанията във форума не могат да направят никого добър кастър, или добър муховръзец или познавач на такъмите....Писанията могат да помогнат само да ви "дойде отвътре" :wink: :wink:!! Та в тоя смисъл не бива да считаме писането по темата за празно занимание - дори и само един от прочелите постовете да му "дойде отвътре" и да си каже - дотука бях с всекидневното "оране", или - дотук с прибирането на всяка рибка, то ползата е налице!!!!
Ангеле....и с тебе бате съм много съгласен, за съжаление...Колкото и да отричаме тоталитарната държава, същата имаше безупречно изградени, обезпечени и работещи органи за принуда, контрол и наказание, а мисълта за неизбежното наказание дайстваше повече от превантивно върху евентуални мераци на хората за нарушения....
Ваньо, е това, което казваш, мен ме тревожи най-много - че това, което се случва, продължава да се случва....Поне за мен е стряскащ идиотския ни стремеж да вършим безобразия и лоши неща и то да ги вършим пак...и пак....и пак.... все едно да гледате как специалист по оръжията млати с камък взривателя на стара авиобомба, докато я е възседнал...това не е нормално :? :? :-s :-s .
Поздрави на всички!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 07, 2009 6:03 pm 

Здравейте всички!!
Откакто ловя на муха,съм се стремил да направя така,че да има повече риба.Според мен,манталитета на хората се промени бавно, но сигурно за около 30 години-така,както се промени начинът ни на живот.Сега,хората не правят НИЩО, защото осъзнават,/разбрали са/,че и да викат,и да не- който е решил да си построи веца,ще го построи.Освен това,има МНОГО,МНОГО начини да смачкаш един човешки глас-достатъчно е да го уволниш,например :!: :shock: :shock: .Нашето хоби е СКЪПО,освен всичко друго.Относно мухаренето,на всички ни се иска да има големи риби,чисти реки,да няма пълчища хора-ами емигрирайте,колеги,в Аржентина!! В Европата имат много подобни на нашите проблеми,с тая разлика,че който иска ХУБАВ МУХАРСКИ РИБОЛОВ,си цака 300 паунда на ден,и отива на Ичън,или Тест..
България е много хубава държава,след като официално безработни хора имат по 5 Сейджа и ходят за риба през ден.То така е и със Мерцедесите и всичко останало :D :D Лошото е ,че изчезнаха ВСЯКАВИ чувства и ИДЕАЛИЗЪМ от тоя народ. А без чувства не става нищо-просто си живуркаме,и ставаме по-ранко,за да изпреварим еди-кой си по реката,за да хванем предпоследната рибка.
Има и хубаво-не знам как,но повечето колеги осъзнаха,че е добре да пускат рибите,поне отвреме на време.Някой оптимист ще каже-ето сега ще направим ИСтИНСКА МУХАРСКА ОРГАНИЗАЦИЯ,като навънка-абсурд!!-това няма да стане никога,но поне пожелавам на повечето от нас да изкарат достатъчно,за да могат да ходят навън.
Относно Искрец-без коментар..Зарибявам тази река ПОЧТИ ВСЯКА година от 94 насам...Не е случила на държава,горката- ако беше където и да е,щеше да Е НА КОНЕЦ, и един ден на нея щеше да струва 70 евро.
Поздрави..

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 68 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5

Часовете са според зоната UTC + 2 часа