Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 3:19 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Нед Юли 25, 2010 11:21 pm 
Аватар

Подготвях излета цяла седмица. То не беше връзване не мухи, екипиране, магазини и прочие! За дойде събота вечер и оня "мръсник" Емо Чолаков от БиТиВи да ми изтърси , че неделята ще е най-подходящия за не ходене на планина ден от юли :shock: :x :(
(предавам дословно :D )
Ами сега!? Викам си , тц, няма да я бъде тая- отивам за риба, ако ще и камъни да валят \:D/ С такава нагласа реших да си лягам, че беше към 1 и нещо!
То всичко ок, ама през ноща такава буря се разтрещя, че ми охлади ентусиазма (и някой други неща :oops: :lol: )
Сутринта аларми звънят, ама нищо не е в състояние да извади Бай ти Герги от леглото :wink: Станах към 10 , мотках се , гледам - то слънцето взело да се показва! И като ми стана едно рибно \:D/ :lol: ! Край! Нахлузих екипа и опраших с мръсна газ!
Чая ме посрешна приветлива, още отърсваща се от бурята и леко размътена, колкото да не се налага да залягам за всеки камък като партизанин :wink: :D ! Започнах да подавам легендарната вече 2ка нимфи :D 10 минути нищо. Минава кола- тунигован ГОЛФ 2 ! :shock:
Шофьорът спира над мен и оставя колата да работи. Намаля чалгата до състояние , в което мога да си чуя мислите! :P Сваля джама и се провиква- как еееее, има лиииии?
Баси, викам си тоя не у ред. Няма, отвръщам и продължавам да ловя! Буквално на следващото подаване шнура запали срещу течението с 200 \:D/ Засечка и една приятна балканка накара голфаджията да издаде някакъв тържествуващ(надявам се) звук. Откачих я и продължих нагоре! Стана ми топло, зарадвах се! Само като си помисля , че се бях отказал да идвам до реката и се плеснах сам по врато! :) Реката се разшири и аз като същински мухар се курдисах баш у средътъ :lol: Кеф ти пред мен , кеф ти зад мен, отвсекъде дебнат пъстърви и чакат някоя кука да ги убоцка по джуката. На 4-5метра от мен с вертикален полет излита пъстърва, превъртя се като делфин и цопна обратно. Шаш и паника. Ами сега? Следва опит за уцелване на рибешка глава с 12ка нимфа и О, чудо- моментално взимане! 2ри брой пъстър рибок на куката \:D/ Е т`ва е , викам си - бат`ти Емо Чолаков ще има да взима 8) Денят се очертава добър ( нищо, че минава 2 вече). Телефонът звъни както съм в реката. Лявата ръка се пресяга към джоба, докато дясната продължава с упражнението , по известно чешка нимфа \:D/
Жената! Как е , мило, има ли риби? Нали знаете, че жените имат уникалното свойство да се обаждат в най, ама най-неподходящия момент! Докато измънкам някъв отговор(все още под вълнение от случката с делфина :lol: ) и усещам, че пръчката нещо неестествено се размърда. Пълен гипс. С най-тъпата и безучастна физиономия изгледах как 2ра пъстърва излетя с куката ми в небето и се откачи :(
Бре, жена , викам й, точно сега ли бе!? Затварям й и тръгвам пак. Да , ама не!2 часа и половина няма кой да ме напсува на рибешки даже! Тъкмо реших да се ориентирам към приключване и пак стигам до един широк бързей, с разпенени води! Подавам диагонално срещу течението и...безапелационно взимане! А наляво, а надясно и дет има една дума , а в г...ното прясно - бай ти Герги с цялата си безгранична мъдрост е влязъл в центъра на реката без кепче :roll: Супер, викам си толкова ли щеше да ми притежи бе мама му стара!? А рибата борбена , не мога да я хвана с ръка. Здрава балканка. Тръгвам към брега и измъквам рибата на мекия мъх до реката. И като е казано, че няма да е на мойто, значи няма да е - посягам към нея и оная скокна, как се откачи нз, ама цопна във водата и замина! Интересното беше след това. Само на 2-3метра от мястото където ми взе, последва 2ро взимане от друга риба. По-малка. Тоя път успях да я хвана с ръка. Премествам се леко нагоре. Няма и 5 метра и 3та риба :shock: Викам си тая ще я дърпам към брега за кратка фото сесия :D Малко го овъргалях в едни треволяци хайванчето ама нейсе, трябва и малко фотки да пусна, нищо че са с телефона(апаратът пи вода преди 2 месеца :lol: )
Ами това е, колеги! Притен риболов в контекста на бурите наоколо!
Ето няколко фотки, ще ме извините за качеството!

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Поздрави на всички!
:wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Юли 25, 2010 11:35 pm 
Аватар

Супер излетче си си спретнал ! Супер изживявания са били. Пък и си го разказал по такав обаятален начин, че ми тръгна една приятна благинка към стомаха, като от 16 годишен Бушмилс. Дай Боже всекиму... :D

2. Хубава ни е държавата, жалко че е населена !!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 26, 2010 6:11 am 
Аватар

Жоре, евала баце!! Не ти свалям шапка за пъстървите / макар, че са безкрайно красиви /, ами за мерака и ентусиазма, дето струи от всяка думичка от разказа ти :D :D :D !!! Още веднъж - ЕВАЛА!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 26, 2010 7:49 am 
Аватар

Жоро, поздравления за излета!Хвана и "чалъма" на тази река .Продължавай със същия мерак и в бъдеще!
Бъди здрав!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 26, 2010 12:22 pm 
Аватар

Майна! Юник следобед си спретнал! Евала!
Stoyanoff for president!! Има ли сме вече от Плд със същата фамилия, така че пътеката отъпкана!
Между другото, на тоя пич прогнозите са му супер двусмислени, така че аз отдавна спрях да му вярвам!
Весела седмица !!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 26, 2010 5:24 pm 
Аватар

Супер много ми хареса разказа ти все такава слука да имаш, но тук =>
Код:
Само като си помисля , че се бях отказал да идвам до реката и се плеснах сам по врато!
съм подпикнал от смях :) евала !!!
Дай малко инфо за мухите и начина по който си ги разположил на линията , АКО не е тайна разбира се.

Поздрави Иван

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 26, 2010 8:10 pm 
Аватар

Тенк ю, гайссс :lol: :wink:
Кала, 16 годишния Бушмилс е друга работа, в тази връзка и аз бих пожелал дай Боже всекиму :lol: \:D/
Краси, не знам майна, ама братчеда на бившия президент онзи ден го арестуваха и ще изчакам да се поуталожат неща, пък после ще мисля по тая тема <haha Все пак не е добре за имиджа ми :lol: :lol: :lol:
Тате, кво да ти кажа, нимфите са най-тривиални - фазанови и заешки, класически вързани, със тежки глави! \:D/ Забелязъл съм , че по-тънкият силует се котира по-добре сред това балканско общество :lol:
Поздрави на всички! :wink:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Юли 26, 2010 10:54 pm 
Аватар

Малиии Жоркич пак си избухнал ми се струва :D :D :D :D .Бравоооо.А кога ли ще ти правя компания там майна :D :D :D :D .Така съм загорял за шарени.
Поздрави

The Fly Fishing is a pathway to many abilities,some consider to be unnatural.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 27, 2010 10:39 am 
Аватар

Яката работа : )

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 27, 2010 8:30 pm 
Аватар

<you-rock . .. не знам какво да кажа супер...

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 27, 2010 8:32 pm 
Аватар

Мерси за репоратжа!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 11 мнения ]