Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 8:31 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 
Автор Съобщение
МнениеПубликувано на: Чет Авг 11, 2005 1:54 pm 
Аватар

Здравейте, пиша на кратако- сега съм на село и за това не влизам често по форума пък и пиша бързо щото интернета всеки момент може да прекъсне! Разбрах че Бат Стан дърпа някакви 40-ски ама като се върна няма да има прошка и ааз ще ходя да дръпна някоя! Иначе сега да ви разправям за тука ходих няколоко пъти по една страхотна река и си дръпнах риби! Тук ще похваля блисните на Бат Ваньо хехеехех добри са особено онази с червената точко!Толкова за блесните да не помислите че съм се запалил много! С мухаркаат онзи ден извадих добри риби между които и една невероятно красива балканак малка над 30 санта ...Айде че бързам връщам се в неделя да хвана поголяма риба от Станил! Ще пусна и снимки и ще разкажа малко по -подробно ! Поздрави на всички!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: хай
МнениеПубликувано на: Нед Авг 14, 2005 7:44 pm 

Тоз пък малкия и той къде се слага...а? Аре утре сутринта ще ходим с него на едно място да му покажа за кво иде реч. Аман това младите - спечелят едно трето място на републиканското и вече не мое да се приказва с тях. Впрочем Мънков знае къде ми е голямата риба, ама няма да го пусна утре на тоя вир, той си е за мен, на него останалите, хахаха...Майтап бе, Славчо, даже първи ще метнеш там, щото аз два пъти я изпусках тая риба, тая петдесетка, ама ти няма да я изпуснеш. Даже ще те снимам.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Авг 14, 2005 10:33 pm 

Ихо, ахоооооо..
Останах с дъх зааен и залък непреглътнат от тези закани :D .
Новият джадай с мухарка и неговият мастер.
Нека силата и правилната муха бъде с вазе.
Замесник шериф от бунтовническата армия.
Пигенс он Кеноби!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 15, 2005 11:36 am 
Аватар

Eeee вие пък аз само се помайтапих бат Стане недей така да говориш знаеш че не съм се превъзгордял и грам просто като ги гледах тия 40 ски дето си ги хванал и като знам от къде е и си помислих че и аз мога да хвана някоя айде сега !
Сега да ви разправям по подробно. Пристигнах на село и още същата вечер замятах по реката с блесните на другия мастер джедай, дръпнах няколоко риби и бях доволен. Сега тука искам да спомена че на едно място рибата гонеше блесната но не атакуваше- ловях с някакакъв мепс, после пробвах няколко различни блесни и рибата не атакува- накрая сложих една от блесните на въпросни майстор джедай и хванах рибата...
толкова с рекламата и с блеснарската част. Ден 3 хващам мухарката отивам на реката направих две замятания и закачих в някакъв клон рязко дръпнах да откача и опаааа ...счупих я много гадно ми беше...сега се чудя в кое родбилдинг студио да я дам... :wink: че те извират под път и над път.
на следващия ден добре че си нося две мухарки че щеше да се наложи да хващам рейса за София преждевременно.Отново на реката започнах да облавям първия вир и в най горната част зад един камък последва удар- голям кеф рибата се бореше доста но в крайна сметка полегна на брега -прекрасна пъстърва малко над 30 санта.на следващия вир отново имах удар и извадих една към 25-26 санта. Рибите ги взех не за друго ами защото баба много обича риба -дано ми е простено. малко по нагоре по реката срещнах някакъв фотограф-запознахме се и го помолих да ми направи снимки- очаквам да ми ги изпрати по и-мейла и ще ви ги пусна. веднага след като се разделихме извадих трета риба малко под 30 см и вече бях Дзен продължих да ловя почти до тъмно и хванах още 4 риби но вече само маломерни.
Толкова за риболова с нимфа на следващия ден вързах два седжа -само че с дъбинг от глиган и отидох на реката-доста време вървях и нямах удар.извадих една маломерка, после нищо...В поредния вир в който се измахах рибата скочи и взе мухата -засечка и мегабайтово изживяване...Рибата беше около 30 санта. после времето се развали и до края на излета ми който завърши с проливен дъжд извадих само няколко маломерки.
Направих още няколко успешни излета на суха муха и последния ден когато водата беше придошла от мътните води се сетих за съвета на Вътьо Фенуика и сложих тъмна нимфа за мътна вода, а по късно към линията добавих и черен уоли бъгър-и риболова стана -хванах 6 мерни риби- този път нямаше големи-до 25 санта и поне 15 тина маломерки. Системата със стримера е много добра и даде резултати- тежка нимфа и зад нея стримерчето да се развява.
До довечера се надявам да получа снимките и да ги пусна! Поздрави на всички и не се сърдете аз само се помайтапих със Бат Стан.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 15, 2005 3:24 pm 

Бат Стан написа:
Цитат:
Впрочем Мънков знае къде ми е голямата риба, ама няма да го пусна утре на тоя вир,

Тая риба дали е жива още? :roll:
Станислав написа:
Цитат:
придошла от мътните води се сетих за съвета на Вътьо Фенуика и сложих тъмна нимфа за мътна вода, а по късно към линията добавих и черен уоли бъгър-и риболова стана -хванах 6 мерни риби

Можеше да го проверите и на излета ви с Бат Стан по Искъро.
:D
При нас съм го екпериментирал-работи.
Има едни мухи Личове. Имитират пиявици.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 15, 2005 6:07 pm 
Аватар

Аз там пробвах на нимфи ама нещя ама прав си излъга ме тогава бат Стан еййй проклет да съм ако щеш вярвай като го хванах тоя клен 36 санта не бях хващал такъв- колегите да не се смеят аз клен почти не ловя-и не му се радвах пък ако го бях хванал с мухарката много щях да се радвам. ще пуснеш ли снимка на тази муха за която казваш!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Авг 15, 2005 7:07 pm 
Аватар

Ето ги и снимките Изображение
Изображение
А за голямата пъстърва ние с бат Стан бързаме да я хванем че скоро ще мре от старост!Днес бях при въпросната риба, е нея не я хванах но пък дръпнах доста други включително и една 33 см, но няма да разказвам поввече докато не извадя риба над 35 см!
Поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 7 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа