Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:54 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 23, 2007 9:15 am 
Аватар

Вчера след напрегнат работен ден реших да разтоваря на близката река,бях на реката около 17:00.Още на първия вир се забелязаха кръгове над водата,пълзешком приближих защото реката е с много ниско ниво пък и точно там нямаше каде да се скрия.
Изображение
Още при подаването на мухата рибока я взе почти мигновено с страшна сила,пат засечка и вън.
Изображение
След тава пак заметнах,мухата гледах да пада възможно близко до отсрешния бряг и я оставях да се влачи по течението.
Изображение
Хванах и този и рибата се сплаши кръговете изчезнаха и аз се дръпнах 2-3 метра и зачаках,защото бях доста изморен зада обикалям реката.Поседях сигорно около половин час и реших пак да опитам.Само че този път хвърлях от горе на долу.

Изображение
Хоп едно рибе което най-малко очаквах
Изображение
След това пак издърпах някой друг кефал
Изображение
Реших да похвърля малко по надолу по реката и както ви казах хвърлям възможно близко до отсрешния бряг и оставям мухата да се влачи.И изведнъж видях огромен кръг около моята муха засичам и нещо огромно за първи път виждам моя Bayran #5 да се огъва така,веднага в този момент започнах да си мисля че ще избяга малка кука голяма риба,няма кеп и преди да ми свърши мисълта и рибока се откачи за съжеление но нека аз го запомних и другия път ще го докопам.Това от мен колеги.Пожелавам да сте живи и здрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 23, 2007 9:29 am 
Аватар

Това е последното нещо, което пиша по тая тема / и темата на габровци /............. :( :( :? :? :wink: :wink: :lol: :lol:!!! Суат, батко, вие нямате не само сърца, ами и дробове, далаци и всякакъв друг "пълнеж" :lol: :lol: !! Спрете се бре.......Майтапя се, разбира се....Човече, имаш партийно поръчение да ни го "сервираш" тоя дзвер в най-съкратени срокове / както се казваше - тая година проводници, догодина - полупроводници :lol: :lol:/ !!! Поздрави!!!!!
П.С. Пич, не мога да видя каква муха си ползвал, а пишеш , че си я оставил да се влачи..Мисълта ми е, че ако си ловил на суха муха, ще потвърдиш едно мое заключение, че противно на постулатите, че бразденето плаши рибата, кленовете атакуват доста смело и "ядосано", ако мога така да се изразя, точно такава "браздяща муха".

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 23, 2007 9:58 am 
Аватар

Bate Raiko написа:
... ще потвърдиш едно мое заключение, че противно на постулатите, че бразденето плаши рибата, кленовете атакуват доста смело и "ядосано", ако мога така да се изразя, точно такава "браздяща муха".

Ухааа, направо съм им виждал агресивната "физиономия" в такива моменти!

Ей, Хасковлии, да земете да се спрете :lol: :lol: :lol: !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 23, 2007 10:49 am 
Аватар

ООООО,Юрииии,
ходиш инкогнито на риба,а :D :D :D ....
Хубаво си си начесал крастата.
Аз нали съм ти приятел - да знаеш,и аз ще ти помогна да го "арестуваш" тоя големия дзвер,дето ти е избягал :lol: .Даже предлагам другия път да направим една спец-акция :wink: ...

Поздрави ! ! !

http://pachoflyfishing.wordpress.com/
http://www.jivotno.com/Djery_tu
AngerPoint - just search in Vbox7 and enjoy===

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 26, 2007 11:17 am 
Аватар

S.W.A.T. написа:
И изведнъж видях огромен кръг около моята муха засичам и нещо огромно за първи път виждам моя Bayran #5 да се огъва така

Баси прочетете го 3 пъти и ще го видите и вие, като мен :shock: :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 26, 2007 11:24 am 

Bate Raiko написа:
..Мисълта ми е, че ако си ловил на суха муха, ще потвърдиш едно мое заключение, че противно на постулатите, че бразденето плаши рибата, кленовете атакуват доста смело и "ядосано", ако мога така да се изразя, точно такава "браздяща муха".

Бразденето в никакъв случай не може да бъде отречено на сто процента. Всичко обаче зависи от мястото, времето и ред други особености. Има моменти, в които кефалът кълве като разпран на браздяща муха. Друг път е по-активен, когато примамката ни е в покой.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 26, 2007 11:25 am 

Bate Raiko написа:
..Мисълта ми е, че ако си ловил на суха муха, ще потвърдиш едно мое заключение, че противно на постулатите, че бразденето плаши рибата, кленовете атакуват доста смело и "ядосано", ако мога така да се изразя, точно такава "браздяща муха".

Бразденето в никакъв случай не може да бъде отречено на сто процента. Всичко обаче зависи от мястото, времето и ред други особености. Има моменти места, в които кефалът кълве като разпран на браздяща муха.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 26, 2007 7:12 pm 
Аватар

Колеги знам че е нахално от моя страна толкова често да ходя на риба и да пускам снимки в форума но кво да правя БОЛЕСТ и то не излечима.Пак ако не с вас с кой да споделя тези прекрасни радостни дни.Днес ходих на профилактика на една наша инсталация в Скобелево и реших за половин час да се отбия до великата р.Марица
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Повечето рибоци ги хванах на местото кадето Скобелевската река се влива в Марица рибата беше доста активна.Пак и излезнаха добри парчета,на отсрещния бряг две лапета искараха щука около кило и нещо на рибка те споделиха че са вадили доста и кефал,скобар и белурка.Явно рибата от голямата река се прехвърля по малките.
Пожелавам ви да сте живи и здрави колеги

п.с.Мухите бяха л.....ка,и професор които пробвах днес.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 26, 2007 9:04 pm 
Аватар

Суат, няма нищо нахално пич, за тая болка лекарства няма открити.....ако перифразираме поета :lol: :lol: !!! Отново чудесен излет!!! Нормално е рибата да се върти тъкмо там - хем възможността за плиткажни изяви :lol: :lol: , хем сигурността на голямата вода!!! Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Фев 26, 2007 9:20 pm 
Аватар

Юрка,рапорт - даден - рапорт - приет....Ма не очаквах като каза,че ще "мръднеш" някъде,да ме изненадаш с този маршрут :wink: :lol: ...
Така наречената от теб Скобелевска река,според мен е р.Каяклийка(или Каякийка),нещо такова беше...И ми беше на първо място за разузнаване за тази пролет :cry: :cry: :cry: ....
Ама то винаги е така - първи влиза спец-отряда(SWAT) :-s

Поздрави ! ! !

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 01, 2007 7:28 pm 
Аватар

Здравейте колеги мухари днес отново посетих близката река след този пороен снеговалеж предположих че реките са качи ли нивото си и рибата ще е по активна в търсене на храна.Така ето няколко снимки на някои добри екземпляри по наще реки.
Изображение
Изображение

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Днес също подгоних един пенсионер който беше хвърлил два парашута в реката,заплаших го с счупване на пръчките ако не си ги прибере.Знам че начина ми не е правилен но ние рибарите ако не ги спрем няма кой да ги спре.Живи и здрави колеги.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 01, 2007 7:50 pm 
Аватар

Това ми заприличва на социалистическо съревнование между трудовите колективи на Първа габровска муарска девизия и Трети хасковски парашутен полк.....бе в тоя форум освен тия мискини ниедни никой ли не щипка рибки бре....дето се вика за цвят някой друг регион да пусне нящо :lol: :lol: :lol:
Хасковци, отново приемете искрените ми поздрави!! И благородно и неблагородно :lol: :lol: ви завиждам!!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 01, 2007 7:55 pm 
Аватар

Браво.Сериозни рибета.Откъм нашенско все още не щат да се вдигат тия кютюци,а на мен ми омръзнаха тия нимфи.Но иде пролет и се започва.Айде на всички подобна слука.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Мар 01, 2007 9:58 pm 
Аватар

Юрка,т'ва спиране нямаш,бе браточка :lol: :lol: :lol: .
Днес бях сигурен,че ако отида ще те намеря там - там край реката,там край реката..... Ама имах работа и не ми остана време.
След няколко дни "ходене по мъките",днес вече приключих с това,което ми късаше нервите тия дни....
Така че,внимавай.... Докато клечиш зад некое храс'че да не се изненадаш,ако чуеш "карти и билети за проверкаааа...." :D :D :D ...

П.С: Ела утре сутринта да праснем по едно кафе....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Мар 02, 2007 11:42 am 
Аватар

Мдаа че се местим към Хасково то се е видело :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 37 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа