Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 6:57 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 05, 2006 9:24 pm 
Аватар

Здравейте Док,Мавро.
Приятен риболов сте си направили а и добре сте си изкарали вечерите на менгемето.
Док можеш ли да покажеш Микро мохикана поетапно ще се радвам да го видя,а предполагам,че и на много други колеги също ще е интересно да го видят.Благодаря предварително.

Поздрави.

The life is too short to fish a bad Fly!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Авг 05, 2006 10:33 pm 
Аватар

stoyan filipov написа:
Здравейте Док,Мавро.
Приятен риболов сте си направили а и добре сте си изкарали вечерите на менгемето.
Док можеш ли да покажеш Микро мохикана поетапно ще се радвам да го видя,а предполагам,че и на много други колеги също ще е интересно да го видят.Благодаря предварително.

Поздрави.

Здрасти Стойне, микромохикана като разработка и експеримент в реални условия е изцяло на д-р Косьо - оказа се, че е работещ както за кефал така и за пъстърви.
Ще го снимам тези дни и ще го пусна. Прилича на оригиналната муха на чичко Оливър като опашка на игла не се прави а се сгъва лентичката на две и се фиксира така, че няколко милиметра да стърчат навън от куката.После е по познатата техника.
Поздрави.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Авг 07, 2006 12:56 pm 

Здравейте ,
..и за мен беше удоволствие!
Мавро ,радвам се за теб,че успя! Винаги съм знаел ,че най-изявеното "варненско" качество е амбицията , а този път беше изцяло в точната посока!

Док ,доволен съм ,че видяхме тези великолепни вечерни мухо-пъстървови митинги..съвместно ...!

Мисля си, че наистина се усети магията на безвремието...Всеки миг се оказва безкраен...с толкова много събития...
А каква по-добра преценка за работата над менгемето!

Все така!

Поздрави,
Д-р К.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Пон Авг 07, 2006 2:47 pm 
Аватар

D-r Kosio написа:
Док ,доволен съм ,че видяхме тези великолепни вечерни мухо-пъстървови митинги..съвместно ...!
Мисля си, че наистина се усети магията на безвремието...Всеки миг се оказва безкраен...с толкова много събития... Д-р К.

Здрасти Косьо, точно си го казал - душевното блаженство след такива излети е велико !

Поздрави.
---------------------
Тук е поетапно Микромохикана погледнат на моято менгеме :wink: .
http://forums.akulata.com/viewtopic.php?t=2521

П.С. Оборудвах се и аз с 4 клас, малко пръчле и лека нова макарица като BFR :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 08, 2006 4:39 pm 
Аватар

Поздравления!
За излета и кефа!А сега- радвам се много,че най-сетне "влезе" в нужния клас...Иначе язък за хубавите мухи.Оттук нататък се съмнявам,че ще можеш да изправиш кука пък била тя и мустад 18.Колкото до бързото засичане,то е патент най-вече на кефалджиите.Ако аз имах до Хасково река с пъстърви на час от къщи,не бих ходил за кефал въобще.В тая връзка често съм си мислил да зарежа всичко в родния град и да се преселя нейде в "зоната".Много съжалявам,че не те видях на Тунджа-аз ходих с единствената цел да се видя със съмишленици от форума.Карай!Да сме живи и здрави пък все ще се срещнем някъде.
Веско

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Вто Авг 08, 2006 5:40 pm 
Аватар

D-r Misho написа:
Станаха два прекрасни излета с приятели , практически съвети и емоции от хванатите риби.Както каза Мавро - от Варна минах петстотин километра за да хвана първата си добра пъстърва.... Радост за всички ни.
Чак сега прочетох за този излет и какво да кажа-благодарско за споделените емоции,и както казва Мавро-изживяването е неописуемо,така е...Пожелавам ви много,много такива прекрасни моменти.Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Авг 09, 2006 1:02 am 
Аватар

vesko написа:
......Много съжалявам,че не те видях на Тунджа-аз ходих с единствената цел да се видя със съмишленици от форума.Карай!Да сме живи и здрави пък все ще се срещнем някъде.

Здрасти Веско,аз дойдох на Ягода също с единствената цел да уважа Акулата и да се запозная с хора дето си пишем тук.След като пробвах няколко сейджа основно седях под сянката около скарата....Жалко , че не сме се запознали - нищо , що са дни се са напред, живот и здраве да е.

Поздрави.
П.С.Днес потренирах към час и нещо с малкото пръчле - финна работа и никви усилия.

@Валери - повече излети ти пожелавам и на теб , че с тва бачкане ...
Поздрави на пловдивската дружина.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 22 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа