Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 7:52 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 77 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 20, 2006 11:55 pm 
Аватар

Ivan VP написа:
П.С.
Някякви други впечатления? :D

:) Д а водата е много студена ( измерих температура с лакът (ляв за Целзий и десен за Фаренхайн )като на бебетата ) - студенооо , едва ли ще даде на парашут , но съм чувал че ако си излееш уловото за парашута на реката ,в дупка която си подготвил предния ден ( да е голяма колкото 50гр. чашка за ракия) нема начин да не хванеш ... . :) А въдицата трябва да е направена от лепени клечки за зъби ( с хелмитекс - нали разбираш че лепилото трябва да не е чупливо ) по възможност ползвани . Друго което мога да ти препоръчам е ..... . по добре на ЛС
че е голяма тайна :)

Поздрави

П.С.

Онова дето ми го даде е Голяма работа ,а к`ва работа върши - леле :shock: :D :D :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Ное 20, 2006 11:59 pm 
Аватар

naci написа:
Еййй егати Осъма че и литровка... къде ги трепахте .. дай GPS кординати

за GPS незнам , но е но моста преди който пернаха Крушата в отсечката Ловеч - Троян

поздрави :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 21, 2006 12:55 am 
Аватар

Д а водата е много студена ( измерих температура с лакът (ляв за Целзий и десен за Фаренхайн )като на бебетата ) - студенооо

Студена ,я .Аз я мерих и с ляв и десен крак и ей го сега пия ракия посред нощите/единствено с лечебна цел/ и се чудя утре как ще я джапам пак :lol:

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: хай
МнениеПубликувано на: Вто Ное 21, 2006 9:34 am 

Vankata написа:
Та да се похваляи аз . :) петък и събота ме возиха по Осъм (загубил съм си книжката ) и имаше доста емоции . За петък 20 - 30 кленчета - на микро-мохикана ( който взех да правя по-добре) , а приятеля които ме води и една "литровка" на черна джапанка - 10ка .
Събота с друг приятел викам си - ще повторя :) Реших за 1- ви път да пробвам с Две мухи :) - голяма и малка , но като пристигнах установих че в мен е само кутията с джапанки :) - викам си "ДЕРЗАЙ" Ванка и се спуснах . Експеримента беше Жесток - джапанка на кука 6 и по- малка джапанка на 14 :) - Най едрия беше на 6-цата но като цяло не надхвърлих 0.300 кг за бр . Хванах 28 -м риби ,броих си ги . Исках и още 2 но вече не виждах мухата :) според мен и двете мухи се отчетоха еднакво , но не успях да видя ефекта -" засилване към едната и взимане на другата " - може би друг път :)

Поздрави

Поздрави и наслука и на теб! Браво за хубавия излет. Вземи и Иван ВП другия път, не е толкоз страшно....

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Re: хай
МнениеПубликувано на: Вто Ное 21, 2006 2:56 pm 
Аватар

Бат Стан написа:
Вземи и Иван ВП другия път, не е толкоз страшно....

С удоволствие ще го взема , но ме помоли да му услужа тояжката си да метка парашута , а това никак не ми се понрави <krivotiq . Реших че е по- добре да не му я давам , отколкото да се науча да хвърлям с "парашут" . IvanVP ми говореше за някви " акции" на въдицата , мякви "класове " и прочие... и едва ли не щял да ми направи нова въдица ,ако счупел тази ! Но мисля че само искаше да ме баламоса :) , пък и така и не разбрах дали иде реч за парашутист или парашутистКА - но както и да е .Като се изясним може и да го взема :) . Казаха ми че правил разлика м/у греяна ракия и същата такава излязла от фризера :) - трябва да разбера , но чакам да стане по-студено :)

Робко , и аз си мислех да я пробвам водата с крака , но един наш приятел , който е "Особенно Важен" (двете гл. букви издават местожителството) каза че докато се криеш от рибата в бързея ,"на лакти" можело и" между другото" да си следиш температурата на водата - това било даже по-важно и от това каква муха използваш . Но аз все още не съм открил закономерност :(
А и да не ти казвам кво ми се налага да правя с Лечебна Цел че малиии :)

Поздрави :)

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 10, 2006 3:54 pm 
Аватар

Днес към 10.30ч слънцето понапече и мене взе да ме човърка и да ме дърпа към реката.Не възлагах много надежди и затова даже не си взех гащеризона,само грабнах мухарката 4# 2.40 ИВП,елека и айде ...Като стигнах на първото вирче не видях да се вдигат риби /нормално за декември/ и вързах една нимфа 14 № със златна глава ,опашка от петелски фибри,тяло UV ice brown dub/лилав на цвят ,но погледнат към светлина променя цвета си в кафеникаво/ и хакел зад главата.Вързах и един "професор" с новозелаздска връзка и замятам.Първите три четири хвърляния-нищо.Преместих се 5 метра по-нагоре където се влива бърза вода ,върти се и има подмол на отсрещния бряг.Още с хвърлянето се погаза една глава и ми засмука индикатора и го изплю.Разтреперах се целия и едва уцелих същото място,индикатора с падането затрептя и един мерен /около 25 см/ пич бе изваден и пуснат съответно.Още три хвърляния и три подобни риби.Всички зашити уставно на нимфата.Две-три празни и пак един същия калибър и пак на нимфата.Смених мократа муха с една неутежнена майска нимфа и продължих ,обаче не.Преместих се 50 метра надолу ,където набързо дръпнах 3 на майската нимфа ,но дребни.После хванах един около 30 санта на атрактора и пак отказа.Айде пак надолу ,но понеже бях с обикновени ботуши не можах да достигна най-дашните места с голяма дълбочина.Кълвеше плахо и на два пъти повеждах дребосък ,но се откачаха.Върнах се на първото място .Няколко празни хвърляния и на поредното индикатора направо заби ,засякох ,едва се отлепи ,тръгна срещу течението и се откачи.Хвърлих още няколко пъти ,но си личеше ,че приключи за днес и си тръгнах.Това ми е и рекорд за най-късен улов и май ще минавам на системата 31 декември-1 януари,особено ако и времето е такова.Кълвеше изключително на нимфата атрактор/с изкл на трите дребни/,макар че смених няколко нимфи и мокри мухи.Това е.На кука на всички.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 10, 2006 5:57 pm 

Здрасти Роска!
Голям ентусиат си, ей :D . Това време, все още меко но в краят на годината почти. Ако имаш възможност покажи нифите с които си ловил.
Жив и здрав!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 09, 2007 1:23 pm 
Аватар

Я,малко да живна тая тема.Та днеска такава жега настана още от сутринта ,че си викам :"Я,да изведа бай Гари лумис ИВП малко на разходка" и айде към Янтра.Обаче реката мътна и висока и става ясно ,че мисията е почти невъзможна.Но слагам индикатора,една нимфа и зад нея един професор на 18№ кука и почвам да мятам успоредно на моя бряг покрай едни заляти треви и водорасли.Похвърлях така половин час обаче нищо.Взех да меткам почти направо в тревите и да придърпвам ,и по едно време индикатора взе да трепери като мокро куче на цимент,засичам и изваждам ...10 сантиметрова кротушка захапала уставно мократа муха.Е кротушка на муха не бях ловил ,не съм и чувал,така че кой сега е №1 :lol: .Звъни телефона Адаша/Росен/ от Русе пита как е положението с реките по габровско,обяснявам му ,че са мътни ,казвам му за кротушката и "чао ,чао", и продължавам да мятам обаче не ,та не.Тръгвам към една от рекичките вливащи се в Янтра и тъкмо стигам пред едно вирче и телефона пак звъни-бате Райко.Разцъкваме,съсипвам му деня ,като му казвам че съм на риба :oops: и той ми пожелава наслука,затварям и замятам във вирчето ,и оп едно почти мерно кленче, а с второто хвърляне още едно.И за да е балансирано всичко още на следващото прегазване на рекичката се хлъзгам и шляпвам във водата,и си напълвам ботушите/обикновени/.Така и приключи тоя риболов.

Изводи:

1.Кротушките явно вземат изкуствени мухи :wink:
2.Адаша вместо да идва тука за риба е по-добре да отиде на Банско да кара ски /и той така реши/ :lol:
3.Бате Райко има и носи късмет не само в И-бей :lol: :lol:

Поздрави на всички!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 09, 2007 1:38 pm 
Аватар

Дааааа.....живнете тая тема, живнете я.... безобразнико ниеден - не ни стигат хасковлии, ами и вие - габровците немате спиране....... ма вземете малко си седнете в къщите бре, свършете нещо полезно, а не само да махате тия канапи напред - назад :lol: :lol: :lol:. Кротушката обаче ме уби - явно и рибата се изпедепца покрай туй време безумно!!!!!! Поздрави за слуката!!!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 09, 2007 1:45 pm 
Аватар

Eваларка Робко,
Немам думи....
То, повечето начини които опитваш не са ми много, въобще, ясни, аз практикувам само на суха муха и предимно бръмбалетки, но ме разбиваш!!!
А времето к'во се е отворило - само за риба....
Бате Райко, не се кахъри а при Робко тръгни..
Незнам к'ва ша е прогнозата за събота и неделя...ама след тези репортажи "не ми се ходи на риба" :D та чак ми иде да вия....

Поздравления!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: хай
МнениеПубликувано на: Пет Фев 09, 2007 1:51 pm 

Комши, като ти се ходи що не ходиш -ей я къде е реката, миналата неделя видях да се вдигат кефали.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 09, 2007 1:56 pm 
Аватар

Времето тука е 20 градуса поне,обаче духа силен южняк и много бързо топи снега по баирите и водата в реката е ледена и кална ,влачи шума ,клонки.Ако беше така топло ,а водата бистра репортажа щеше да изглежда по следния начин:"та гледам аз навсякъде из вира взе да се вдига риба ,вързах един спинер и като се почна.. :lol: Най-важното обаче е че все по отчетливо се долавя ,че иде пролет,така че споко пичове малко остана до истинския риболов със суха мушица \:D/

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 09, 2007 2:12 pm 
Аватар

Робко 1 написа:

" Най-важното обаче е че все по отчетливо се долавя ,че иде пролет.."

Така си е - от два дни рано сутрин като разхождам служебная собака пекинез :lol: :lol: , гледам и слушам едни пиленца-миленца - пеят та се късат, точно като напролет!!! Явно тая година Софето снег нема да види...Поздрави!!!

"Нека не гледаме миджа в чуждото око, а стримера в собственото си..." написа Мунчо!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Фев 09, 2007 9:22 pm 
Аватар

Айде па и аз да се намешам в темата :D .И аз повлиян от хубавото време реших ад хвана някое кленче ,да да ама не...кленовете на р.Вит не бяха на това мнение и упорито не искаха да вземат предлаганите от мен мухи :D .Сигурно водата е още студена и затуй неще... е ще ги изчакам още малко и тогава...Между другото посещавам една малко рекичка ,там винаги рибите започват да взимат по-рано .Абе то като се замисля тая година май не са спирали да взимат,та утре мисля да проверя дали е така :D :D :D

Айде поздрави насички и наслука на тези които са решили да прекарат почивните дни около реката :D

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Фев 10, 2007 1:26 am 
Аватар

Човеко при мене така кълват.На тия нимфи и ...на тях.Съжалявам ,ноо просто на тях.На тия.Иначе майката му е пробване.Да пребъдат бате Райко и д-р Мишо.От единия съъм научил всичко за пръчките ,от другитея всичко за мухите.И от Стоян Филипов!!!Останалото е практика дължаща се на тях!!!Благодаря ви пичове!!!Ка звам и сега ..От тоя сайт научих неща които иначе с години трябваше да търся сам!Благодарско за всичко!!!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 77 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа