Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:54 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 12, 2005 8:25 pm 
Аватар

Да,аз бях на моста с дъщеря ми,и на тръгване ти пожелах успех.На тази река имам може би над 150 излета,почти без капо,и на доста по-хубави места,отколкото това под моста.Направи ми впечатление,че много добре хвърляш,и че нямаш кошче за рибата,и затова вечерта,когато се срешнах с Павлин и СТфлая в Пловдив им казах,че най-вероятно хора от форума,които определено ловят само за кеф и не прибират рибата,са били на Тополница.Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 12, 2005 10:28 pm 
Аватар

...

Последна промяна D-r Misho на Нед Юни 24, 2007 5:44 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 13, 2005 3:21 pm 
Аватар

Здравей,Докторе!Реката сега е добра за мухарене определено.Само че е много общ въпросът ти.Ако става дума за някакво състезание,където вие трябва да сте разпределени в сравнително еднакви участъци,най-добро е мястото между Калугерово,като се почне от мандрата там,та до моста на реката в посока Лесичово срещу старите военни складове.Разстоянието е 2-3 км.Иначе са хубави и местата на излизане от Лесичово към Мухово-след табелата за край на селото след 20-ина метра вляво има черен път/добър е за кола/ и нагоре по реката има прекрасни места,но тя се вие много и май че не е удобно за състезание,вие ще си прецените.Дано съм ти бил полезен.Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 13, 2005 3:32 pm 
Forum Admin
Аватар

Бат Валери написа:
не е удобно за състезание

Бат Валери, ти ки идваш ли?
Не сме го планували като състезание, а като съвместен риболов м/у хора изповядващи общи идеали и интереси, или поне аз така си мисля, но ки видим де...
А Стефан флайфишер, нещо много се услушва, ки му пораснат ушите и ки треа да ги дърпаме после, ехехее...

Поздрави!

Радо

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 13, 2005 3:37 pm 
Аватар

...

Последна промяна D-r Misho на Нед Юни 24, 2007 5:54 pm, променена общо 1 път

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 14, 2005 10:01 am 
Аватар

Валери, съжалявам че не сме се познали -да поговорим!
Ама никакво състезание няма да е това! Просто искаме да се съберем мухари от всякъде и да направим фиеста по реката. Ще се радвам ако и вашата пловдивска група се присъедини!!
Айде идвайте!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 14, 2005 3:20 pm 
Forum Admin
Аватар

Владо, в другата тема написа:
...Пригответе си малки мухички- мравки и мухшета-16-14 номер, няма да са излишни.

Д-р Мишо написа

Владе кефалчетата значи са дребни или плашливи.Явно ги няма там тупалките за бръмбари като маслини от 7 лв.килото .
На нимфи пробва ли ги като ходихте последно.

модерирано от Акулата

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 15, 2005 8:07 am 
Аватар

Аз няма да имам възможност да дойде,не знам за другите от Пловдивско.Пожелавам на всички приятно мухарстване на Тополница.Поздрави!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 18, 2005 3:37 pm 
Аватар

Валери написа:
Здравей,Докторе!Реката сега е добра за мухарене определено.Иначе са хубави и местата на излизане от Лесичово към Мухово-след табелата за край на селото след 20-ина метра вляво има черен път/добър е за кола/ и нагоре по реката има прекрасни места,

ако някои прояви интерес мога да му кажа как да стигне до хубави места между Лесичево и Мухово

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 19, 2005 10:24 am 
Аватар

Ми хайде де, сподели ако обичаш. Ние така или иначе обиколихме много места и аз лично лошо място не видях. Навсякъде имаше рибки (мънички, но ще пораснат надявам се). Иначе като цяло тази река много ме кефи и ми пасва на стила и познанията за рибата.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 21, 2005 10:54 am 
Аватар

Maverick написа:
Ми хайде де, сподели ако обичаш. Ние така или иначе обиколихме много места и аз лично лошо място не видях. Навсякъде имаше рибки (мънички, но ще пораснат надявам се). Иначе като цяло тази река много ме кефи и ми пасва на стила и познанията за рибата.

Ще намеря време тази вечер или утре сутрин да обясня подробно.Съжалявам че не мога веднага ,но имам работа и нямам време

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
МнениеПубликувано на: Чет Апр 21, 2005 2:39 pm 
Аватар

Обещах да напиша малко за местата за риболов по Тополница и сега ще се помъча да обясня:
За тези колеги от София наи добре по магистралата и от там се отивате при разклонението за Церово,след около 2 км има разклон -надясно е за Лесичево ,наляво за Церово.Тръгвате за Церово,влизате в селото,на центъра сте вдясно,покрай читалището право нагоре докато излезете от селото.Пътя извън селото е хубав-асфалт,парвен преди около 5 год. От там започват отбивките за реката и ще се опитамда ги обясня
1ва- след като излизете от селото под гробищата има черен път вдясно
2ра-подминавате гробищата,продължавате,ще започнете да виждате реката вдясно долу.Пътя навлиза в борова гора от лявата страна ,отдясно е дере с габер предимно.Подминавате чешмата която ви се пада от ляво и на около 200 метра от нея има отбивка в дясно
3та-след около500-600 метра има мостче на едно дере след него има отбивки вдясно
4та - вляво се пада на около 200 -300 метра от мостчето,между лозови насждения и гора,предимно габер и ниски дъбове
5та-тя е най лесна и наи достъпна стига се до мост над река Тополноца .След моста може да завите или в ляво или в дясно
Сега ще се опитам да поясня:
1ва- стига се до местноста "Орява лъка" по черен път които може да е поиздънет.Отбивката за там е на около 1 км ,ако продължите ще стигнете да "Манастира"-място където се влива едан вада в Тополница
на "Орява лъка" наи добрите места са около бившата помпена станция.Трябва първо да минете през лозята
На "Манастира"иам хубави места под и над мястото където се влива вадата
2ра-стига се до местносста "Кривата лъка"или ако се отбиете на около 500 метра вляво до местоста "Зайчовия Ракитаж"
на "Кривата лъка" точно преди да стигнете до реката има вада която се използва за напояване,но след като я преминете(пеша) има много хубави места с дълбоки вирове и шубави тишеи
"Зайчовия Ракитаж"-се намира край сгардата на бивша помпена станция.Има хубав тишей и особен хубав вир вдясно на кря на пътеката ,за него трябва дасе навлезе в реката
3та-ще ви отведе пак на"Зайчовия Ракитаж"-или в ливади и градини(не ви я препоръчвам)
4та-пътя е много разбит и трябва доста да секара по него докато се стигне реката при м."Драгомерица"Ако сте с кола която позволява има и там хубави места
5та-наи лесно достъпна,стига се до "Баталите".Влявона моста има голям вир (даже са няколко) В края реката може да се премине спокоино
Вдясно е по интересно-може да навлезете с колата и по навътре Има и вирове и бързей и тишей
Надяван се да съм полезен,ако имате питания ще отговоря с удоволствие
Реакатае доста обезрибена от бракониери ное доста красива ,а пък и още се намират и рибета
Аконякой ходи да си запише номера на ИАРА -срещите с бракониери не са рядкост
Това е от мен.НАСЛУКА
а ето и карта която е пуснал D-r Misho за ориетировка

Изображение

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 22, 2005 1:52 pm 
Аватар

Специално благодаря за подробностите. Аз се влюбих в тази река и смятам да я разуча по-подробно след забраната. Може да направим и съвместно посещение. Имаш ли информация под бента Лисичово какво се въди и има ли интересни места. Ние ходихме и там но водата там се оказа доста по-студена и бърза.

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 28 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа