Излети по реки

Тениски в akulataflyfishing.com

Бръмбари в akulataflyfishing.com

Сухи мухи в akulataflyfishing.com

Силикони в akulataflyfishing.com

Akulata.com - Fly Fishing In Bulgaria

Форумът за мухарски риболов в България
Дата и час: Вто Юли 28, 2026 9:43 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа

Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: р. Искър
МнениеПубликувано на: Вто Авг 02, 2005 8:46 am 
Аватар

Вчера след обяд около 16 часа ходих с мухарката на р. Искър в района на с. Карлуково. Какво да ви кажа, водата е спаднала всравнение от миналата неделя, по-бистра е , но с голям зор едва хванах едно кефалче на границата м/у мерно и маломерно. Все още ми се струва, че водата не е паднала достатъчно. Днес се каня да ходя в района на Койнаре пак с мухарката, а привечер и нощес ще пробваме и сома как е в района. Дайте някаква инфо за р. Искър или р. Вит!

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие: Искър
МнениеПубликувано на: Чет Авг 04, 2005 11:05 am 

Аз ходих на Койнаре (т.нар. Койнарски острови) преди 2 седмици и нямах никакъв успех на муха. Вярно, че водата беше много висока, мътна и бърза. Пробвах се под моста на бързейте - нищо. По-надолу има като че ли по-хубави места (където става на 2 ръкава реката). Хванах клен, но на бял червей на влашка плувка - значи има. Ловят се мрени, морунаж и сомчета с доста голям успех, защото брега беше пълен и от двете страни.
За Искъра по този край на северо-западна(ла) България мисля, че най-добрите места са около с. Ставерци - има разливи, бентове и съм ловил доста клен и щука там. Смятам да го послетя между 17 - 20 Август.
На слука и поздрави

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Авг 07, 2005 9:42 pm 
Аватар

Днес около 19 часа ходих на проучване относно нивото и състоянието на водата на р.Искър в района на с. Карлуково. Какво да ви кажа - страшилище е било преди 2 дни - била се покачила там с около 6-7 м. , стигнала е и асфалтовия път под гарата, изкоренени дървета и т.н! :roll: Сега се е поотдръпнала, но е огромна, на около 1,5 м. е от жп. линиета, която минава по моста. Имаше 4-ма рибари, единия беше хванал 2 сомета по около 1 кг. всяко, а другите по някоя малка мряна. Май че мухарките ще почиват доста дълго, що се отнася за Искъра :(

Върнете се в началото
 Профил  
Отговори с цитат  
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Напиши нова тема Отговори на тема  [ 3 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа