|
Понеже не можах да отида с Мунчо и Росен в неделята,се изнервих и във вторник сутринта към 8и 30 бях на Росица насред Севлиево.Водата като сълзица ,на десетина метра всичко се види с очилата.Тръгнах от моста на стадиона към смесито с Видима.Още на първия вир ,около метър дълбок и петдесетина дълъг гледам се бухат некви говеда в средата ,ама а нагазя, а са се скрили,знам си го от опит.Сложих един еленов седж ,тръгнах по брега и взех да подавам близо до него.Първите пет хвърляния,пет обръщания на големи риби и пет гелета .В следващия повече от половин час същия ужас.Гледам го дойде трийсе и повече санта пич ,обърне се на мухата ,аз засека и нищо.Смених оси, бръмбари,скакауци,куки от осем до дванайсе къръъък.Сложих един парашут на дванайсе кука подавам и тоя път го зацепвам двайсе и три и пет сан та ,вадя го и кво да видя ....морунаш, зашил се от външната страна на горната джука.Първи морунаш с мухарката.Досега имах клен ,пъстърва,костур,уклей, пръскач,слънчак сега и морунаш.Не е зле.Та така се отпуши нанекъде работата и за следващите три часа дръпнах трийсетина мерни, ама само кефали ,като пет взех/няма как тъщата дойде днеска/,а другите обратно.За ония с парашутите ,ама не имърджъри, няма да разказвам ,да не ви е гадно.И още..
Днеска 08 .09 реших да се кача на едно язовирче близо до Габрово.Не бях ходил близо два месеца там и ми беше интересно кво правят без мене едни ми ти мазни кефлета.Сложи очилата и ги гледам на десет петнайсе метра постоянно кръстосват напред, назад.Вързах оса не я щат, сложих черен бръмбър с жълт чинил за корем , оп един се излъга и айде обратно в гьола.Надърпах пет -шест и то не лоши и те при първия.Смених бръмбара с един седж /любимия ми вид мухи/ и се отправих към стената.Нагазих в една пролука сред шавара и гледам една талпа на десетина метра плува с гръб към мене ,към дълбокото.Разтрепераха ми се ръцете ,та не мога да хвърля ,а и около мене тръстики, добре че ми е 2,70 мухарката извъртях я някакси и мухата го тупна по гърба, оня само се обърна ,аз дръпнах и като че ли някой хвърли паве във водата,заби надолу, омота се в едни водорасли/между другото ловя винаги с типет 0,14 ,но на Росица ми свърши ролката и бях вързал 0,16/.Отпуснах го той тръгна пак навътре ,обърнах го и лека полека го извлякох.Две педи и три пръста ,което ще рече четиридесет и пет сантима и първия ми килограмов язовирен кефал.За жалост нямам апарат, но клена си е там и догодина аз или Мунчо дано да го снимаме,щото не вярвам някой от каракудаджиите да го закачи.Та това е.Знам ,че не е като рибите на колегата от Пловдив ,ама кефа е един и същ , а това е най -важното ,нали така.Леле да свършвам ,че то стана "Война и мир".На кука на всички.
|